Evenimentul Zilei > International > IMAGINI dramatice cu lichidarea atacatorului din LONDRA. Forțele de intervenție trag asupra lui, în timp ce polițistul-erou se prăbușește sub lovitura mortală de cuțit
IMAGINI dramatice cu lichidarea atacatorului din LONDRA. Forțele de intervenție trag asupra lui, în timp ce polițistul-erou se prăbușește sub lovitura mortală de cuțit

IMAGINI dramatice cu lichidarea atacatorului din LONDRA. Forțele de intervenție trag asupra lui, în timp ce polițistul-erou se prăbușește sub lovitura mortală de cuțit

Noi fotografii din momentul lichidării atacatorului din Londra au fost date publicității de presa britanică. În imaginile dramatice de la porțile Parlamentului britanic apare și polițistul erou Keith Palmer, care se prăbușește în apropiera atacatorului după ce acesta îl înjunghie mortal cu un cuțit.

Presa din Regatul Unit scrie că atacatorul, Khalid Masood, născut Adrian Elms în Kent, în urmă cu 52 de ani chiar în ziua de Crăciun, s-ar fi convertit la islam și radicalizat în Arabia Saudită unde a predat limba engleză timp de patru ani (începând cu 2005). În 2012 a primit un post de profesor la o catedră din Luton, Bedfordshire, perioadă în care și-a deschis și propria afacere în Birmingham, unde poliția a efectuat nenumărate raiduri pentru că Masood a schimbat locuințele de mai multe ori, în ulrimii ani.

Polițistul-erou Keith Palmer prăbușindu-se pe caldarâm (dreapta imaginii)

Până în prezent nu există elemente care să indice că Masood ar fi avut complici în organizarea și comiterea sângerosului atac de pe podul Westminster, dar există o serie de informații cu privire la implicarea lui într-o serie de incidente violente în trecut.

Despre Masood se mai știe că avea mai multe pseudonime şi fusese arestat de mai multe ori,  prima dată, în 1983 şi, cel mai recent, în 2003.

A avut condamnări, printre altele, pentru violenţă şi pentru posesie de arme. Politia spune, însă, că bărbatul nu era vizat acum de nicio anchetă şi că nu exista informaţii că urma să comită acest atac.

Organizaţia Stat Islamic a revendicat, astăzi, atacul, însă deocamdată nu există date oficiale despre afilierea atacatorului cu aceasta grupare teroristă.

Interesant e că, potrivit reporterilor The Sun, vecinii și cunoscuții l-au descris ca pe o persoană prietenoasă și sociabilă și ”un bun ascultător”.