Evenimentul Zilei > Politica > Iliescu cheltuieşte 3.500 de euro pe lună
Iliescu cheltuieşte 3.500 de euro pe lună

Iliescu cheltuieşte 3.500 de euro pe lună

În 2007, senatorul PSD Ion Iliescu a cheltuit lunar 3.500 de euro, fără să economisească ceva din tot ce a câştigat. Spre deosebire de alţi demnitari, Iliescu nu are conturi bancare, credite, acţiuni, terenuri sau datorii.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, s-a ales cu patru tablouri şi circa 60 de milioane de lei strânse la bancă, în timp ce senatorul PC, Codruţ Şereş, şi-a construit o casă de vacanţă.

Iliescu a câştigat anul trecut în total 150.950 de lei din indemnizaţia de senator, cea obţinută în calitate de fost preşedinte, pensia şi indemnizaţia de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. El şi-a păstrat autoturismul Volkswagen, cumpărat în 2004, şi apartamentul din strada Moliere din Capitală.

Văcăroiu, un împătimit colecţionar al obiectelor de artă, a cumpărat anul trecut patru tablouri în valoare de 3.400 de lei, iar singurul său venit a fost salariul obţinut ca preşedinte al Senatului (62.075 de lei). Soţia însă a adus în casă de aproape trei ori mai mulţi bani (150.225 de lei), ca salariată a Fondului de Garantare a Depunerilor Populaţiei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: