Andrew Lahde, un bancher din Los Angeles, deţinea unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din SUA, Lahde Capital Management, informează cotidianul The Guardian.

Acesta a decis, ieri, să se retragă din afacere, la vârsta de 37 de ani, spunând că nu mai vrea să facă bani pentru oameni, ci doar pentru sine şi că are de gând să scape de toate tensiunile provocate de criza financiară actuală.

Lahde a lăsat o notiţă foştilor parteneri de afaceri în care îi numea pe aceştia "idioţi" care "au absolvit Yale şi Harvard pe spinarea părinţilor".

"Aceşti oameni de nimic, nedemni de educaţia de care au avut parte, au ajuns la conducerea unor mari companii ca AIG, Bear Stearns şi Lehman Brothers, precum şi în toate nivelele de guvernare", a scris bancherul în scrisoarea în care îşi anunţa renunţarea la afacere.

În acelaşi timp, el a făcut apel pentru legalizarea marijuanei, precizând că s-a bucurat de fiecare recompensă pe care a primit-o şi că nu îi condamnă pe cei care, asemenea lui, vânează numai banii.

Lahde şi-a câştigat un nume sonor în industria americană de investiţii după ce, anul trecut, compania pe care o conducea a înregistrat un profit de 866%.

"Aruncă-ţi Blackberry-ul şi bucură-te de viaţă", este sfatul pe care Andrew Lahde l-a scris în finalul scrisorii de "demisie".