Firma britanică de recrutare a forţei de muncă Office Angels a dat publicităţii un studiu potrivit căruia 40% dintre angajaţi sunt implicaţi într-o relaţie sentimentală cu un coleg sau cu o colegă de serviciu, scrie "The Daily Telegraph".
Totodată, studiul arată că „angajatul mediu“ scrie 50.000 de liste cu lucruri „de făcut“, primeşte peste 320.000 de e-mailuri şi are 13 inteviuri pentru o nouă slujbă. De asemenea, pe parcursul întregii sale vieţi active, acelaşi „angajat mediu“ petrece la birou aproape 60.000 de ore, bea 32.000 de cafele sau ceaiuri şi poartă 110.000 convorbiri telefonice.
Tot în medie, 600 de ore sunt petrecute admirând colegul sau colega care face obiectul idilei. „Timpul zilnic petrecut la serviciu pare că trece rapid, săptămână de săptămână, dar este fascinant să vedem cum viaţa activă a persoanei medii poate fi cuantificată în munţi de notiţe şi e-mailuri“, spune directorul executiv al Office Angels, David Clubb.
Un alt studiu al aceleiaşi firme arată că o majoritate zdrobitoare (74%) a angajaţilor din Marea Britanie îşi iubesc serviciul. Motivele principale din spatele acestui sentiment sunt, în ordine, relaţiile sociale cu colegii/colegele, satisfacţia adusă de activitatea pe care o desfăşoară şi structura locului de muncă.
Aproape două treimi (64%) dintre angajaţi au declarat că socializează cu colegi sau colege cel puţin o dată pe săptămână. 61% îşi privesc serviciul mai degrabă ca pe o „parte din viaţă“, iar 81% recunosc că-şi văd colegii mai des decât prietenii sau partenerii de viaţă.