Iarna vine la sfarsitul acestei saptamani

Iarna vine la sfarsitul acestei saptamani

Vreme deosebit de calda, ploi pe arii extinse, lapovita, ninsoare si temperaturi scazute.

Pana la sfarsitul saptamanii, ne vom „bucura” de toate aceste fenomene, ne avertizeaza specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Astazi si maine, vremea va avea un aspect primavaratic, cu minime cuprinse intre -1 si 7grade Celsius si maxime - intre 6 si 16 grade Celsius.

Locuitorii din vestul, nordul si centrul tarii vor avea parte de ceva norisori si ploi locale, iar la munte cantitatile de precipitatii pot fi mai insemnate. „Miercuri va ploua pe arii extinse in mai toate regiunile, exceptand sud-estul tarii. Iar noaptea, la munte si in vestul, centrul si nordul tarii, ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare”, spune meteorologul de serviciu de la ANM.

In ceea ce priveste regimul termic, minimele vor cobori usor si se vor situa intre -4 si 6 grade Celsius, iar maximele se vor mentine intre 6 si 16 grade Celsius. In schimb, ziua de joi va aduce precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in aproape toata tara, cu exceptia zonelor din sud si sud-est, unde va ploua. „Vineri, precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare se vor extinde si in sudul si sud-estul tarii. Temperaturile vor scadea considerabil, astfel incat putem spune ca, in weekend, vremea va capata un aspect de iarna”, puncteaza meteorologul de serviciu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialistul mai spune ca regimul termic se va situa in jurul valorilor obisnuite pentru aceasta perioada a anului. Asadar, pentru sfarsitul saptamanii sunt prognozate minime cuprinse intre -14 si -3 grade Celsius si maxime - intre -3 si 3 grade Celsius.