Iar minţiţi poporu' cu televizoru'. La Antena 3

Iar minţiţi poporu' cu televizoru'. La Antena 3

Este ora 8,38 dimineaţa. Adică după o oră şi ceva de la deschiderea urnelor. Este momentul în care Antena 3 consideră că este momentul în care să facă prima mică diversiune. Aia cu îmbulzeala la vot.

Prima imagine servită este aceea în greos-plan a unei fătuce-reporter aflată - unde altundeva? - la o secţie deschisă de Mazăre într-un hotel de pe litoral. Iată stimaţi telespectatori, ne aflăm pe litoral, unde turiştii se grăbesc să voteze încă de la primele ore ale dimineţii, zice individa cu microfon brenduit.

Cu oarecare jenă, cameramanul deschide planul panoramând pe întreaga secţie. Cu excepţia unei domnişoare care arată mai mult a personal de curăţenie la hotel şi care stă cu mana înţepenită în poziţia "întins cu buletinu'" ca să se vadă la cadru, în rest nimeni! Reporteriţa turuie în continuare despre aglomeraţia la vot, în imagine ioc votanţi. Atunci se produce surpriza. Perdeluţa unei cabine de vot se mişcă uşor. În spatele ei se disting doi ochi şovăielnici. "Să ies acu'?", se întreabă, probabil, turistul care tocmai şi-a exercitat dreptul după perdea. După câteva secunde iese victorios acompaniat de explicaţiile fetei cu microfonul. "După cum se vede, aici se votează". O nouă panoramare jenantă, din care înţelegem doar că membrii secţiei de votare se scobesc sub unghii de atâta activitate. În acest moment, avem parte de finalul apoteotic. "Trebuie să vă spun, spune gâtuită de emoţie reporteriţa, că până acum au votat deja 45 de persoane." Şi cameramanul respiră uşurat fiindcă poate strânge dracului cadrul pe faţa zâmbitoare a fetei care şi-a făcut datoria până la capăt la prima oră a dimineţii. Citiţi şi:

  • S-au deschis secţiile de votare. Fii cu ochii pe fraude!

Ne puteți urmări și pe Google News