Evenimentul Zilei > Actualitate > Ian Brown, cap de afiş la Control Day Out | VIDEO
Ian Brown, cap de afiş la Control Day Out | VIDEO

Ian Brown, cap de afiş la Control Day Out | VIDEO

Britanicul care a cântat britrock înainte de Oasis sau The Verve, va susţine în această seară primul mare concert al toamnei, în această seară, la Arenele Romane.

Vara concertelor cu zeci de mii de spectatori s-a încheiat. Unele au fost o dezamăgire, unele au umplut pieţe întregi, altele au fost anulate spre dezamăgirea fanilor. Cert este că pentru iubitorii de muzică live, vara nu înseamnă sfârşitul distracţiei. Chiar dacă se mută în sală sau în locaţii mai mici, organizatorii de concerte aduc în continuare artişti de prestigiu în ţara noastră şi arată astfel că şi spectacolele mai mici pot fi profitabile.
Concertul care deschide sezonul de toamnă este Ian Brown, în cadrul festivalului Control Day Out.Artistul va urca pe scenă la ora 23.15. Înaintea lui vor avea loc concertele  UNKLE şi Şuie Paparude. Încă mai există bilete disponibile, la preţul de 65 lei, care pot fi achiziţionate de la intrarea în Arenele Romane.
Lansarea în The Stone Roses
Ian Brown este faţa emblematică a formaţiei The Stone Roses, lansată în 1985 şi părăsită înainte de vreme, în1996, la un an după lansarea celui de-al doilea album, „Second Coming”.  În lumea muzicală, The Stone Roses sunt priviţi ca un mare eşec organizatoric, „o promisiune nepăstrată”, aşa cum o numeşte revista „Rolling Stone”. Câţiva oameni talentaţi, cu un suflu nou în industrie şi foarte multă ambiţie, s-au pierdut pe parcurs şi au lăsat o trupă care putea ajunge uşor la fel de mare ca Oasis să le alunece printre degete.
The Stone Roses sunt pionieri ai stilului britrock. Cu influenţe deopotrivă din lirismul celor de la The Byrds, dar şi din agresivitatea punk a legendarilor The Sex Pistols, trupa s-a născut în cluburile de underground din Marea Britanie şi a ajuns, mai repede decât se aştepta oricine, de succes. Prima trupă înfiinţată de Ian Brown şi John Squire, Patrol s-a dizolvat la scurt timp după înfiinţare şi s-a transformat în The Stone Roses. „Nu cred că cineva a ajuns atât de de succes pe cât vrem noi să fim”, spunea Brown la începuturi.
În scurt timp, cei patru membri ai formaţiei au ajuns iniţiatorii unei mişcări, „The Madchester Movement”. Planul era unul simplu. Trebuiau să cucerească Statele Unite. Asta făcuseră şi The Beatles şi The Rolling Stones înaintea lor şi le mersese. Nu au mai apucat, însă să facă asta.
„My Way”, albumul pe care îl aduce Ian Brown în România
Ian Brown a reuşit să îşi facă un nume prin cariera lui solo şi cele şase albume şi 14 single-uri de succes ce au rezultat în urma acestora. După despărţirea de The Stone Roses, Brown a avut o perioadă de declin în care a dispărut de pe radarul presei şi al criticilor muzicali.
Revenirea a însemnat albumul „Unfinished Monkey Business” apărut în 1998 şi care a ajuns în Marea Britanie pe locul 4 în topuri. Au urmat „Golden Greats”, „Music of the Spheres”, „Solarized”, „The World Is Yours” şi „My Way”. Cântăreţul consideră că ultimul album este unul autobiografic.
Piesele sale stau sub patronajul lui Michael Jackson, cel care cu pasiunea şi puterea lui de muncă, l-a inspirat pe cântăreţ. „Stellify” şi „Just like you” sunt single-urile albumului lansat acum doi ani, dar acesta mai conţine şi materiale inedite cum ar fi piesa „In the Year 2525”, compusă de Rick Evans şi cântată, în cea mai cunoscută variantă a ei, de duo-ul Zager şi Evans.
<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/90IyXO1Xwmc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: