Ialomiţianu: Legalizarea şi impozitarea prostituţiei trebuie decisă cu Biserica

Ialomiţianu: Legalizarea şi impozitarea prostituţiei trebuie decisă cu Biserica

Ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, susţine, într-un interviu acordat ProTV, că legalizarea şi impozitarea prostituţiei trebuie decisă numai împreună cu Biserica.

Totodată, ministrul este de părere că activităţiile economicii ale Bisericii nu trebuie impozitate, pentru că statul are obligaţia să susţină activităţile culturale.

"Haideţi să facem ceea ce trebuie. Să respectăm anumite instituţii. Nu cred că de dragul banilor la buget trebuie să exagerăm uneori. Aici (impozitarea prostituţiei - n.r.) o decizie trebuie luată împreună cu Biserica", a spus Ialomiţianu la întrebarea reporterului dacă ar susţine legalizarea şi impozitarea prostituţiei, ceea ce ar aduce venituri substanţiale la bugetul de stat, informează mediafax.ro.

Pe de altă parte, Ialomiţianu se pronunţă împotriva impozitării Bisericii, care oricum nu beneficiază de suficienţi bani de la buget.

Impozitul forfetar nu va mai fi introdus, contribuţiile sociale ar putea să scadă

Ministrul a precizat că guvernul nu a renunţat la introducerea impozitului forfetar, după ce impozitul minim a fost scos începând cu data de 1 octombrie 2010.

"Am analizat posibilitatea introducerii impozitului forfetar. Să ştiţi că necesită un cost foarte mare şi e greu de aplicat în România. Nu ne putem permite introducerea acestui impozit pentru că este costisitor. Ce este cert: întreprinderile mici au nevoie de un sistem fiscal simplificat. Povara administrativă este foarte mare pentru aceste întreprinderi", a spus Ialomiţianu în interviul acordat postului de televiziune.

Mai mult, Ialomiţianu a menţionat că de la jumătatea anului viitor se ia în calcul reducerea contribuţiilor sociale.

"Avem trecut şi în scrisoarea cu FMI şi CE să reducem contribuţiile sociale, întrucât costul forţei de muncă este ridicat în comparaţie cu alte ţări. Se discută la jumătatea anului 2011. Mi-aş dori acest lucru", a spus ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News