Hunedorenii rămân fără apă din cauza restanţelor

Hunedorenii rămân fără apă din cauza restanţelor

Sute de familii din oraşul Hunedoara au rămas astăzi fără apă la robinete pentru că nu şi-au plătit facturile de întreţinere.

APAPROD Hunedoara a sistat pe termen nedeterminat furnizarea de apă către 18 scări de bloc de pe străzile Trandafirilor şi Pinilor, motivând că cele două asociaţii de proprietari de care aparţin clădirile au restanţe la plata facturilor mai vechi de 45 de zile. În plus, valoarea restanţelor se ridică la 137.000 de lei.

În pericol de a rămâne fără apă sunt şi hunedorenii care sunt cuprinşi în asociaţiile 248, 275, 293, 302 şi 307, pentru o altă restanţă ce însumează aproape 180.000 de lei, în cazul în care nu-şi plătesc din datorii în cel mai scurt timp posibil. "În total, APAPROD are de recuperat de la beneficiarii din municipiul Hunedoara 3,1 milioane de lei, din care 1,7 milioane sunt de recuperat de la beneficiarii casnici. Mai avem în vedere, pentru sistări, alte asociaţii de proprietari de pe străzile Trandafirilor, Pinilor, Zambilelor şi Traian", spune purtătorul de cuvânt al APAPROD Hunedoara, Bogdan Leucuţa. El adaugă că, de data aceasta, vechea soluţie a rezolvării problemei dintre furnizor şi asociaţii prin întocmirea unui plan de reeşalonare a datoriilor nu se mai aplică, din cauză că majoritatea acestor înţelegeri nu au fost respectate de asociaţii, motiv pentru care condiţia de readucere a situaţiei la normal este plata facturii curente plus cel puţin 10% din datorie.

Ne puteți urmări și pe Google News