Evenimentul Zilei > Actualitate > Hoţii n-au lăsat decât zidurile goale dintr-o grădiniţă nou-nouţă
Hoţii n-au lăsat decât zidurile goale dintr-o grădiniţă nou-nouţă

Hoţii n-au lăsat decât zidurile goale dintr-o grădiniţă nou-nouţă

Ca la români: sediul era sigilat de 9 luni pentru că Primăria Maşcloc (Timiş) nu achitase integral investiţia. Spărgătorii au furat calorifere, cabluri, prize, tot. Copiii n-au intrat nici măcar o zi în grădiniţă

Clădirea noii grădiniţe din Maşloc, care stă de luni de zile nefolosită pentru că primăria nu are bani să plătească lucrările constructorului, a fost prădată. Hoţii au furat toate calorifere, chiuvetele cu baterii cu tot, WC-urile, corpuri de iluminat, au scos până şi întrerupătoarele din pereţi şi au plecat cu ele.
Deşi iniţial s-a crezut că spargerea a avut loc în noaptea de luni spre marţi, se pare că cei implicaţi în comiterea acestui furt operau de câteva zile. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii legii. Ei spun că bunurile au fost sustrase şi cărate pe rand.
Povestea noii grădiniţe din Maşloc este complicată. Încă de la începutul anului noua clădire este gata, aici urmând să se mute preşcolarii din localitate şi o parte din elevi care învaţă acum într-o clădire părăginită, fără niciun fel de dotări. Copiii nu au putut beneficia de condiţii decente de şcolarizare pentru că primăria din localitate nu a avut bani să plătească investiţia. Firma care a construit noua clădire pe trei nivele nu şi-a încasat toţi banii de la autorităţi conform contractului şi a ferecat uşile până la încasarea plăţii.

Reprezentanţii acesteia au descoperit şi furtul. „Aşteptăm poliţia să constate pagubele, pentru că imobilul nu este proprietatea primăriei”, spune primarul comunei Maşloc, Aurel Mic. Va fi ceva mai greu, având în vedere că această comună nu mai are post de poliţie, fiind desfiinţat în urmă cu o lună. La o primă evaluare, paguba se ridică la 30.000 de lei. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: