Polițiștii din Ilfov au reușit să pună mâna pe hoții care au jefuit vila politicianului Marian Vanghelie, după mai bine de trei luni de la comiterea faptei.

Cazul a fost dezvăluit în exclusivitate de evz.ro.

În exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare au precizat că este vorba despre trei bărbați din Cartierul Ferentari, din București. Mai exact de pe strada Zăbrăuți, cunoscută ca fiind una dintre cele mai rău famate din Capitală. Culmea, pe locuitorii acestei zone Marian Vanghelie i-a ajutat în timpul mandatelor sale de primar al Sectorului 5.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov a transmis despre acest caz:

„În cursul zilei de astăzi polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 4 percheziții la domiciliile mai multor persoane, membrii  unei grupări specializate în săvârșirea furturilor din locuință.

Perchezițiile au avut loc pe raza Municipiului București(3) și pe raza județului Teleorman(1).

În fapt, în noaptea de 20/21 ianuarie a.c., în jurul orelor 03:30, persoana vătămată a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre din material pvc, în locuința sa din satul Ghermănești, Stațiunea Snagov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, ceasuri și un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

În urma activităților invesigativ-operative, a reieșit faptul că la comiterea faptei au participat membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea de infracțiuni de furt din locuințe, ce acționau de regulă la pont și cu precădere în dauna persoanelor ce dispun de sume mari de bani.

Astfel, polițiștii ilfoveni au identificat 3 bărbați, cu vârste între 40 și 48 de ani, bănuiți de comiterea faptei de furt reclamată.

 

În urma perchezițiilor 4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

 

Totodată polițiștii au ridicat mai multe bunuri, respectiv suma de 7.300 de lei, ceasuri și bijuterii, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, polițiștii din Ilfov i-au reținut pe cei 3 bărbați pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate  de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, activitatea de urmărire penală efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.”.

 

Așa cum a dezvăluit evz.ro, în exclusivitate, pe 12 februarie, hoții au spart vila din Snagov în care locuiesc Marian Vanghelie și soția sa, Oana Mizil….

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE