Evenimentul Zilei > Actualitate > Hotelul MAI aprovizionat cu motorină de contrabandă?
Hotelul MAI aprovizionat cu motorină de contrabandă?

Hotelul MAI aprovizionat cu motorină de contrabandă?

Un polițist din Mangalia a ajuns pe mâna procurorilor din Medgidia care îl cercetează pentru săvârşirea infracțiunii de contrabandă cu combustibil.

Surse judiciare spun că “agentul-șef  adjunct Valentin Rusu de 36 ani îndeplinește funcția de administrator al complexului hotelier Diana din stațiunea Saturn aparținând Ministerului de Interne”.

În urmă cu câteva zile, omul legii a fost surprins de colegii de la poliția Transporturi Navale Cernavodă după ce reușise să sustragă trei tone de motorină dintr-o ambarcațiune cu motor, ancorată pe malul Dunării. Combustibilul era depozitat în autoturismul propriu precum și în mașina unui complice angajat al unei firme din Mangalia.

Pe lângă motorina furată ,politiștii au mai descoperit și o instalație tip pompă electrică cu furtun care era conectată de flotorul bărcii. Cei doi complici din ambarcațiune au declarat că achiziționaseră motorina din Balta Ialomiției cu prețul de 2 lei/litru și o vindeau cu 3 lei/litru celor doi conducători auto din Mangalia.

Operațiunea de sustragere a motorinei era supravegheată  de un agent de pază al unei firme din Cernavodă care, cu ajutorul mașinii sale, asigura curentul electric pentru functionarea pompei electrice. Suspecții erau de mai mult timp în atenția polițiștilor de la Transporturi Cernavodă care au reușit să-i captureze după mai multe pande.

Cazul a fost raportat la Ministerul de Interne iar polițistul și cei patru complici au fost deferiți procurorilor Parchetului de pe lângă Judecatoria Medgidia care îi cercetează în stare de libertate pentru contrabandă cu combustibil.