Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor: UE: liber la investigaţii jurnalistice!
Horoscopul lui Dom’ Profesor: UE: liber la investigaţii jurnalistice!

Horoscopul lui Dom’ Profesor: UE: liber la investigaţii jurnalistice!

Pe 17 decembrie s-au născut Paracelsus, Humphrey Davy, Erskine Caldwell, Horia Popescu, Doina Melinte, Dumitru Bagdasar, I.A. Bassarabescu, Vasile Lovinescu. O zi liniştită din punct de vedere astrologic, cum ar trebui să fie şi din partea oamenilor.

 

 

 

Tradiţional, sinaxar, Sf. Daniel, Proorocul şi Sfinţii tineri prooroci Ananaia, Azaria şi Misail. "Daniil, împreună cu alţi trei tineri iudei, Anania, Azaria şi Misail, pentru faptele lor cele bune au fost luaţi la curtea lui Nabucodonosor şi puşi în dregătorii". Ca să interpreteze visele, semnele şi stelele de pe cer!

În interpretarea mea, un fel de Army of the New Earth, divizia de paranormali. Aţi văzut vechiul film cu George Clooney "Bărbaţii care se holbează la capre"? Când americanii vor să spună ceva, fac un film!

Iar când Uniunea Europeană vrea ceva, face un raport, o informare! Ieri, miercuri, am primit „cartea de telefon” de la sursa mea din Bruxelles. Nu pot să citesc tot, dar de răsfoit, se poate! Mi-au atras atenţia câteva titluri pe care cu acordul celor în cauză, vă fac părtaşi şi pe domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi.

 

Protecţia secretului afacerilor: deputatii europeni au ajuns la un acord informal cu Consiliul UE, urmărind ca libertatea de exprimare să fie protejată iar noile reglementari să nu limiteze anchetele jurnaliştilor. In baza acordului se va introduce o definiţie europeana a secretului in afaceri care va constrange statele membre sa adopte masuri  care sa garanteze apararea drepturilor companiilor care cer despagubiri in situatia violarii acestuia. Textul convenit prevede si reguli referitoare la protejarea informatiilor confidentiale in timpul unui eventual proces. Potrivit noilor reglementari, companiile victime ale unui furt de secrete sau devenite obiect al unor dezvaluiri, nu vor putea face recurs, daca informatiile obtinute se referă la dreptul de liberă exprimare, dacă se dezvaluie în acest mod o frauda, o ilegalitate sau proceduri periculoase pentru siguranţă publică, protecţia consumatorilor, sanătatea publică sau protecţia mediului. In acelaşi timp, o companie afectata de dezvaluiri în presă nu va putea sa recurga la tribunal daca este vorba despre protejarea unui interes legitim recunoscut în dreptul comunitar sau national şi nici dacă secretul respectiv a fost dezvaluit de catre angajati sau reprezentantii lor. Deputatii au urmarit ca noile dispozitii sa nu creeze obstacole nejustificate pentru mobilitatea investigaţiei jurnaliştilor şi au explicat faptul ca noile reguli nu vor limita recurgerea la experienta si la competentele celor care le-au acumulat în mod onest pe parcursul carierei. Astfel, noile dispozitii nu ar trebui să impuna restrictii suplimentare in contractele de munca fata de cele prevazute in dreptul comunitar sau national. Urmează ca acest acord informal realizat intre negociatorii din PE si cei din Consiliu sa fie aprobat de Comisia de afaceri juridice, de Parlament in ansamblul sau, apoi de catre Consiuliul UE.

 

Să scuzaţi traducerea, este standard UE, nu-mi aparţine, după cum vă rog frumos să mă scuzaţi când fac dezacorduri sau mănânc litere. În special litera “a” este delicioasă!

 

Bun, am mai găsit şi altceva ceva interesant:

Amazon retrage de la vanzare pandantivele anti-unde electromagnetice. Recomandate drept “protectoare” pentru persoanele “electro-hipersensibile”, medalioanele s-au vandut ca painea calda celor care se considerau “atacati” de undele electromagnetice, respectiv celor care traiesc cu telefonul lipit de ureche sau in medii aglomerate de campuri electromagnetice. De forme si marimi diferite, cu preturi diferite, medalioanele erau propuse de Amazon drept cadouri ideale pentru Craciun. Prezentarea le facea desirabile pentru amatorii de gageturi folositoare : “pandantiv cu energie cuantica”, “pandantiv cu energie scalara”, “medalioane energetice”, “pandantive Quantum cu energie scalara”, “bijuterii energetice” sau “bijuterii quantice”. Beneficiile medalioanelor pareau sa fie multiple. Pe Amazon se ridica in slavi rolul de protectie contra undelor nefaste ale telefoanelor mobile, capacitatea de a preveni si trata durerile de cap, dar si intarirea sistemului imunitar si prevenirea cancerului. După ancheta facuta de comisia CRIIRAD, prin care s-a demonstrat impostura şi periculozitatea produsului, Amazon  a explicat ca “alţii” vând produsul periculos pe site-ul sau şi că îl retrage de la vânzare.

Ce simplu ar fi dacă am putea retrage şi noi, imediat, “produsul politic” când se dovedeşte necorespunzător! Am ascultat, cu multă atenţie, situaţia naţiunii, raportul preşedintelui după un an de mandat. Plat, neinteresant, fără niciun mesaj, nicio campanie prezidenţială, fară nicio construcţie politică, o compunere, acolo. Dacă nu era tragedia “Colectiv”, nici nu avea ce să spună. Într-adevăr, face altfel de politică, adică politică de energie zero! Bun, încă mai cred în partea bună teutonică, de civilizat este civilizat, jos pălăria! Nemţii pornesc mai greu, dacă nu au blindate şi acoperire aeriană, am văzut destule filme de război, ca să devin expert în dinamica germană.

Aşa că acum o să mă duc să văd un film de război cu Ronald Reagan “Hell Cats of the Navy”, un film cu submarine, alb-negru, de colecţie, din anul 1957. Cât îl regretă, acum, americanii din Virginia pe republicanul Ronald Reagan, al 40-lea preşedinte, atât de mândru de a fi american! Doamne, cum au degenerat lucrurile şi oamenii!

În ultimul moment rudele din State şi Canada mă anunţă că acolo s-a anunţat că vor fi 20 de grade de Crăciun. Celsius, nu Fahrenheit! O să vină şi la noi? Căldură mare, dom’le, parol, mon cher!

Haideţi, nu sunt lucrurile chiar aşa de disperate, pentru că întotdeauna există speranţa că se va produce ceva bun, poate chiar o minune, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC   O zi bună, poate unde Uranus din zodie, chiar retrograd, este bine aspectat cu Soarele. Îţi place vremea, aerul rece şi mai curat şi începi să te pregăteşti cu entuziasm pentru Crăciun. Bine că eşti o persoană perseverentă, uneori chiar încăpăţânată. Acest lucru te scuteşte astăzi de necazuri. Dacă insişti cât trebuie, reuşeşti! Vezi de drumul tău, nu te pierde în peisaj! Ziua de astăzi, 17 decembrie, este o perioadă în care anumite planete aflate în zodii, altele decât domiciliul lor, influenţează, poate prin rezonanţă poate prin alt mecanism obscur, evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese.
 

TAUR  Cheltuieli importante pentru sărbătorile de iarnă. Preţurile sunt mai mari decât ai prevăzut, asta te încurcă un pic, dar, banii vin şi se duc, investiţia în distracţie aduce mereu bucurii! Soarele, în mod convenţional, aflat înspre limita zodiei Săgătătorului, face aspecte bune cu zodia ta şi acest lucru se poate ilustra astăzi printr-o creştere a energiei, a capacităţii de activitate, dar şi printr-o nelinişte şi foială  permanentă. Parcă, astăzi, mai ales pe seară, nu-ţi mai găseşti locul. Zâmbeşte, nu te repezi şi o să fie bine!

 

GEMENI   Zi densă, atenţie să nu-ţi depăşeşti domeniul de competenţe. Solo, eşti favorizat pe plan sentimental, aşa că uită-te în jur, poate întâlneşti pe cineva, cumva. Seara, poate, la un film nou. Este o zi amestecata. Astăzi, cine riscă, NU câştigă!  Impresia generală a horoscopului tău tranzitat este de reaşezare şi regîndirea a unor strategii. Apar noi actori în joc.  Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, de ceva timp, din ultimele grade ale Balanţei, ceea ce nu are darul sa faca lucrurile mai simple sau mai usoare.  Nu refuza nimic, dar nici nu face „mişcari” – păstrează zâmbetul pe buze, stelele tale protectoare, din constelaţia Orion cea misterioasă, te vor proteja in continuare !

 

RAC   O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important sau nou, doar activitatea obişnuită. Impresia generală a horoscopului tău este de reaşezare şi regândirea a unor strategii. Apar noi actori în joc.  Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, de ceva timp, ceea ce nu are darul sa facă lucrurile mai simple sau mai uşoare. Rabdă, zâmbeşte, totul trece!

 

LEU  O zi în care conjuntura astrologică pare a-ţi aduce noroc. Mai în toate domeniile. Dar este bine să ţii cont şi de sfaturile prietenilor, ale membrilor familiei, ei au o părere obiectivă. Nu deschide nici o directie, nici un proiect ziua asta, chair dacă se zice la serviciu să te grăbeşti că vine Crăciunul, lasă ca lucrurile să se aranjeze de la sine. Ocoleşte orice discuţie cu anturajul apropiat despre posesiuni comune. Fii extrem de scurt in discuţiile cu anturajul, cu prietenii, familia, şefii. Haide, haide, este o zi cam şifonată – şi atât!

 

FECIOARĂ   Astăzi ai o mare dorinţă să te exprimi, să discuţi, să vorbeşti, să dialoghezi, să convingi lumea! Eşti mai dornic să ajuţi decât de obicei. Poate fi şi influenţa Spiritului Crăciunului! Emoţiile tale sunt pastelate iar pozitia relativă dintre Venus şi alte planete arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru relaţii romantice. In prima parte a zilei, dimineaţa, ai o mică complicaţie de ordin financiar: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ.

 
BALANŢĂ  O veste bună, poate din presă. Conjunctura indică o perioadă favorabilă, dar atenţie ce cumpări, vaşabilitate şi ce garanţie are. Moderaţie la regimul alimentar, mai ales la cel cantitativ. Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua respectivă este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie.  Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, dar nu pentru începerea unor noi întreprinderi.  Călătoriile şi drumurile rămân în continuare rău aspectate, nu se recomandă să pleci la niciun drum.

 

SCORPION  Ai o idee bună pentru vacanţa de Crăciun şi abia aştepţi să o discuţi cu cei dragi, familia, prietenii. Dar, ca să fii bine informat ia mai multe date, chiar direct, nu de pe internet! Ziua aceasta este o perioada de timp amestecată în care aspectele benefice şi malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani sau să faci cheltuieli inspirate”.

 

SĂGETĂTOR    Atenţie la vremurile complicate, dar şi la "soarele cu dinţi", la vremea capricioasă. Chiar dacă nu este ziua ta de naştere, poţi primi cadouri de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Trebuie să reacţionezi cu multă hotărâre, când eşti pus în faţa unor situaţii neplăcute, gen ţi s-a ocupat locul de parcare! Nesimţirea a atins cote alarmate, nu lăsa mitocanii să prevaleze!

Timpul se recuperează în dauna altui timp. Nu te împărţi în prea multe activităţi, nu te enerva pentru amănunte mărunte – lumea este plină de indivizi rudimentari, grobieni şi nu se cade să te cobori la nivelul lor. Dar fii ferm, vorbeşte politicos!

 

CAPRICORN  Capricornii sunt foarte interesaţi de siguranţa personală. Astăzi nu uita acest lucru când planifici şi faci cheltuieli pentru vacanţa de Crăciun. Cere lămuriri, clarifică, ca să fii sigur! Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza şi sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple!

 

VĂRSĂTOR   Un procent din zodie trebuie să ţină locul celor care pleacă, deja, în vacanţă de Crăciun. Atenţie la modul în care preiei sarcinile celor plecaţi, să nu cumulezi greşelile şi prostiile lor. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu multă bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei. Peste câteva zile configuraţia planetară îţi este din nou binevoitoare şi poţi beneficia de influenţe cosmice care chiar daca nu iti vor umple buzunarele, în orice caz nu le vor goli. Poţi onora obligaţiile trecute, dar şi astea numai în sume mici!

 

PEŞTI   Mereu cu Neptun în domiciliu, bine aspectat, deciziile luate astăzi se pot dovedi inspirate. Dimineaţa nu te încăpăţâna şi nu te grăbi inutil, nu intra în discuţii cu persoane necunoscute! Un posibil incident domestic in familie. Cu atenţie şi diplomaţie, ba mai mult, folosind aurita cale de mijloc, fără să schimbi nimic din obiceiurile tale, sau să reaşezi dramatic relaţii şi legături, dar fiind în permanenţă atent – totul  poate fi în echilibru şi în avantajul tău!