Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Ubi Petrus, ibi Ecclesia, ibi Deus
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Ubi Petrus, ibi Ecclesia, ibi Deus

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Ubi Petrus, ibi Ecclesia, ibi Deus

Pe 26 martie s-au născut: Robert Frost, Pierre Boulez, Diana Ross, Erica Jong, Steven Tyler, Leonard Nimoy, Costică Ştefănescu, Ion Nicodim, Mircea Ivănescu, Cristian Ţopescu, prinţesa Margareta. Pe 27 martie s-au născut: Romulus, Wilhelm Conrad Röngen, Sir Henry Royce, Gloria Swanson, Michael York, Quentin Tarantino, Pauley Perrette, Ecaterina Nazare.

"Evenimentul Zilei" din 26 martie 1417 – în timpul Conciliului de la Constanţa, Elveţia, cardinalul Pierrre d’Ailly declară, referindu-se la astrologie: “…am suficiente motive, expuse pe larg în lucrarea mea "Astrologia Creştină", ca să cred că acestă disciplină ştiinţifică trebuie să devină una canonică…”.    Din nefericire bunul cardinal a căzut grav bolnav, iar în 1420 s-a săvârşit din viaţă şi nu a mai putut susţine canonizarea astrologiei, adică studierea aprofundată de savanţii creştini – poate, astrologia ar fi fost astăzi în rând cu teologia şi cristologia. Păcat!

Catolicii din toată lumea, peste un miliard de persoane, la noi, în România greco-catolicii, sărbătoresc duminică, 27 martie, Sf. Paști, sărbătoarea principală a creștinilor. Pe 28, luni, este liber pentru ei. Întotdeauna am un sentiment neplăcut când se sărbătorește Sf.Paști de două ori. Mai ales anul acesta când este peste o lună diferență între Paștele catolicilor și cel al ortodocșilor. Deșărtăciune… Știți de unde a pornit ”schisma”? De la o ceartă pentru niște proprietăți în Italia centrală. Banul, ochiul dracului!

Se întâmplă lucruri importante în lume. Care nu vă sunt aduse la cunoştiinţă, sau sunteți inundați cu știri polarizate. Era mai bine pe vremea lui Ceuşescu! Securitatea filtra cu grijă ştirile, nu ştiam mai nimic de ceea ce se întâmpla în ţară, sau în lume – acum, cu diareea asta de informaţii, toate negative, ţi se face frică să mai trăieşti! Ei, glumeam şi eu şi curăţam puşca. Pentru că o să vă facă trebuință toate puştile! Nu știm mai nimic, în România,  de exemplu, despre spaţiul islamic şi Califat.

Da, aşa cred că este corect, după ce am studiat Orientul, la fața locului, o viață de om: Califat! Se arată faptul că nu este un stat şi se face referire la latura religioasă. "Statul Islamic" – să mori de râs, ce stat, ce graniţe, ce capitală, ce naţiune, ce guvern? Nimeni nu şi-a pus întrebările acestea? Ba da, dar se foloseşte în mod intenţionat formula ISIS sau "Statul islamic". Cei mai "bine informaţi" folosesc formula "organizaţia teroristă statul islamic". Sau peiorativul ”Daesh”.

Câte bordeie, atâtea obiceiuri, dar trebuie precizat că cei pe care unii îi numesc terorişti, miliarde de oameni îi consideră patrioţi şi luptători pentru libertate. Depinde de unde locuieşti şi de ce religie eşti! După atentatele din aroportul din Bruxelles s-a sărbătorit din plin în spațiul islamic. Musulmanii s-au felicitat între ei. Cum, după 911, seara, tot Bgdadul sărbătorea cu focuri de artificii și trasoare.

Tratat, inclusiv în România, ca o problemă exclusiv politică, Califatul Irakului şi al Levantului este o sectă islamică, religioasă. ”Rogue state”.

Periculoasă, foarte periculoasă, secta Califatului, din punctul de vedere al altor religii şi al fundamentaliştilor islamici. Pentru că pune sub semnul întrebării ierarhia religioasă, ghidarea de către Iran a şiiţilor şi de către Arabia Saudită a suniţilor.

Aici este secretul! Califatul se afirmă ca legimitatea dorinţelor secrete ale dreptcredincioşilor musulmani. Oferă libertatea religioasă, fără ierahizare şi şefi religioşi. De aceea are suport la mulţi tineri din Asia, Africa şi chiar Europa şi de aceea Califatul este atacat armat de Iran şi Arabia Saudită.

Califatul postuleză, la fel ca şi ismaeliţii, acum sute de ani, independenţa fiecărui credincios şi directa legătură cu Allah şi profetul Mahomed! Orice bărbat valid poate promova Coranul şi împărţi dreptatea, Sharia. De aici iconoclastia Califatului, care dărâmă temple! Dar mai ales monumentele care amintesc de "greşelile trecutului", (relicve istorice neprețuite), spune Abbdulah din Mosul, care este un titlu, o denumire, ”adept”, nu un nume.

Dreptcredinciosul din Califat nu are nevoie de dictatura molahilor, a muftiilor, a imamilor, sau a ayatolahilor. Sfântul Coran este de ajuns!

Ostil oricărei ierahii religioase, Califatul afirmă libertatea Umei, a naţiunii musulmane, în graniţele ei mereu în expansiune, ca singură modalitate politică de guvernare.

O mişcare de protestanţi. O revoluţie a tineretului oprimat, debusolat şi fără speranţă. La fel cum s-a întâmplat mereu și mereu în istorie.

Mai lipseşte Mahdi, cel ascuns, liderul inspirat și unificator, ca să se implinească profeţia. Suntem în plină legendă, dar dacă nu suntem atenţi, o să ne iasă pe nas! Deja mulţi de la Langley şi Quantico cam strâmbă din nas că România ar fi infiltrată prea mult de interesele turcilor şi ale arabilor! Ba, mai mult, iată dovada – serviciile secrete românești se laudă că au făcut blat cu teroriștii, vezi ”filiera siriană”!

Religia întotdeauna face victime, din cauza intoleranței. Ei au dreptate, dumnezeul lor este adevărat, ceilalți nu au niciun drept, sunt adepții unui dumnezeu mincinos, deci, trebuie exterminați!  Nici nu vreţi să ştiţi ce nenorociri au făcut cei care îl urmau pe Iisus, mai ales zeloţii, acum două mii de ani. Asasinate, temple incendiate, răpiri de persoane publice, incitare la revoltă împotriva romanilor, etc etc. Sau exterminările din America de către conquistatori. Noaptea Sfântului Bartolomeu. Și alte nopți, multe la număr, înecate în sânge. Chestii ale libertăţii religioase!

Nu mai trebuie să vă spun ceea ce fac acum musulmanii, tot în numele credinței. Este ridicol și tracic. Creștinismul se proclamă religia iubirii, iar islamul religia păcii!

Interpretînd modern ceea ce a spus Sf. Ambrozie către Fericitul Augustin: ”Ubi Petrus, ibi Ecclesia, ibi Deus”, mai mulți credincioși de diferite confesiuni vor să iasă de sub dictatura organizată și ierarhizată a bisericii, moscheei, sau a sinagogei. În căutarea liniștii și a păcii.

Trebuie să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, credinciosul fără templu este un vechi simbol iniţiatic, prin filiera masonică își proclamă vechimea între ucenicii lui Hiram Abiff, fiul văduvei. După informaţiile mele, de la statistica UE, s-au declarat "credincioşi fără biserică" vreo două procente, în ţările scandinave și Finlanda. În toată Europa sunt cam unu la sută. Sunt mulți, foarte mulți, ”liber gânditori” în Slovenia, de exemplu, sunt 42%.

Dar ce este credinciosul fără templu? O persoană, în general de sex masculin, cu studii cel puţin medii şi de specialitate, majoritatea are studii superioare, o persoană care crede cu hotărâre în Dumnezeu, dar nu recunoaşte autoritatea niciunui intermediar între el şi Dumnezeu! Ce pericol pentru leviți, clerici, molahi, imami sau rabini! Pot să rămână fără obiectul muncii! Adio, bani făcuți ușor! Oare nimeni nu și-a pus problema că toți acești ”slujitori divini” sunt în păcatul capital al lui Simon Magul, pentru că cer bani, au și tarife,  pentru un serviciu spiritual?

Baptiştii s-au sprijinit pe conceptul credinciosului fără templu, în momentul când au stabilit cele cinci libertăţi baptiste.

Dacă nu ar mai fi existat atâtea organizații religioase, biserici, moschei, sinagogi, cu ierarhiile lor cu tot, ci doar indivizi, credincioși singuri, credeți că ar mai fi fost atâtea războie, cruciade, atentate, terorism, etc, etc. Toate aceste sunt profitabile, produc enorm de mulți bani. Diversitatea religiilor este o afacere. Primul s-a prins Iuda, dar a făcut o afacere proastă: doar treizeci de arginți! Acum se fac miliarde de miliarde!  

Credinciosul fără templu poate fi într-adevăr un om liber, dar are cineva curajul să fie un om liber? Și câți pot, prin propria voință să respecte regulile autoimpuse ale civilizației, reguli pe care religia ierarhizată le-a impus cu forța. Se pare că ”Ubi Petrus, ibi Ecclesia, ibi Deus” rămâne doar pentru o elită a elitelor! Unu la sută!

Atenție, se schimbă ora, la ora de vară. O să vă fac părtași de rezultatele unui studiu din State cu privire la această enormă greșeală care este schimbarea orei. Altădată, că nu au intrat zilele în sac, mâine este o zi cu o oră mai scurtă, dar este în definitv, o altă zi!

BERBEC    În weekend poți să pierzi timpul din cauza unor tensiuni între cei din jurul tău. Situaţie pe care o poţi rezolva cu diplomaţie, sâmbătă şi apoi treci la programul de distracție duminicală! Daca ai o deplasare de făcut, acum este momentul – sunt bine aspectate călătoriile lungi, chiar cu avionul. Pentru un procent dintre Berbeci: dacă nu ţi-ai făcut concediul pe anul trecut poţi să-ţi iei câteva zile, începând cu acest weekend, poate pentru cumpărături de Sf Paşti neapărat la Viena. Sună-ţi şeful şi spune-i că luni nu te vede, că ești mai catolic decât Papa! „La mulţi Ani!” – cu multă sănătate şi bunăstare nativilor din zodia Berbecului care îşi sărbătoresc ziua de naştere în acest weekend.

TAUR   Nicio planetă în zodie, niciuna în opoziție, poți să faci pace cu cei ostili şi să ai armonie, să ai timp. Ai unele planuri personale pe care poţi să le realizezi doar în acest weekend. Un ajutor neaşteptat. În acest weekend cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta involuntar sau dezinteresat să rezolvi o problemă de sănătate sau din domeniul sănătăţii. Mare atenţie la legăturile amoroase – poţi fi tras(ă) pe sfoară – ceea ce nu-i prea greu, sa fim cinstiţi!  In acest prim weekend întreg din zodia Berbecului poţi avea succes in domeniul realţiilor sociale, în familie, în cuplu – ai ceva mai multă energie psihică dacât în mod normal!

GEMENI   Trebuie să fii reţinut în promisiuni, sâmbătă, chiar dacă eşti bine intenţionat. Duminică ai de luat o decizie personală. Atenţie, însă, aparenţele trebuie salvate, e regula jocului social! Aceasta primă parte a zodiei Berbecului, din care face parte şi acest weekend, îţi aduce surprize, dintre care unele chiar plăcute. Sâmbătă poţi face mici schimbări, acasă şi în curte (dacă ai curte) scurte călătorii. O configuraţie astrală deosebită face ca perioda în discuţie să fie benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale.  Duminică poţi să primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă, sau nu mai contezi în matematica lor!

RAC  Un weekend favorabil, ai timp să analizezi, să te gândeşti, la măsurile necesare pentru corectarea unor minusuri din viaţa ta. Sporirea calităţii vieţii tale trebuie să fie scopul tău zilnic! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în configuraţii decente, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminica. Poți să te intalnesti cu o persoană deosebită şi atfel de întâlniri îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

LEU  Conjunctura favorizează domeniul personal. Trebuie să lămureşti o situaţie mai veche, care te obsedează. Mai mult o neînţelegere. Încearcă în acest weekend, poate rezolvi problema! Foloseşte-ţi gândirea limpede la sinteza ultimelor evenimente din familie, din cuplu. Din punct de vedere emoţional ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Oricum, până la sfârşitul weekend-ului te retragi din nou în sălaşul tau ca să mârâi la persoanele care nu iţi plac. Duminică este o zi favorabilă, mai putin in ceea ce priveste calatoriile. Stai acasa şi ocupa-te de programul tau obişnuit şi stelele spun ca totul o sa fie bine. Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Nu imediat, dar după cum ştii morile zeilor macină încet… dar infinit de fin. Şi nu uita că mâine este o nouă zi, când începe o nouă săptămână.

FECIOARĂ  În acest weekend ești avantajat în special în domeniul sentimental. Ştii cum se spune: cine are noroc la dragoste, nu are noroc la bani! Este bine să eviţi orice cheltuială importantă. Dar, după cum am spus în repetate rânduri: nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu te favorizează la speculaţii financiare. Decât dacă este în familie şi atunci nu se cheamă „speculaţie financiară”, ci „şantaj sentimental”.  O să ai bani pentru cheltuielile curente, ca de obicei, se rezolvă în ultimul minut.  Veşti bune de la rude şi prieteni.  Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent.

BALANŢĂ  Domeniul favorizat de stele este cel emoţional. Nu te grăbi, nu brusca, în delicata zonă a sentimentelor trebuie să faci scenarii complete, planuri bine întocmite, fără să uiţi nimic! Asta dacă doreşti neapărat să „reuşeşti” în ceva, nu uita că weekend-ul a fost dat pentru odihnă, relaxare şi odihnă activă, adică distracţie. In general începutul zodiei Berbecului îţi este favorabil şi acest weekend nu face excepţie, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Astrele emit „vibraţii favorabile”: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  Rezultate relativ bune în domeniul financiar şi al relaţiilor sociale.  Totuşi, un sfat dezinteresat: duminică nu frecventa, însă, spaţiile largi, cu multă lume, gen stadioane, gări, mall, cluburi etc. În orice caz, cred că o să mai treacă ani mulți până când tinerii vor reveni în cluburi! Cred că cea mai bună reclama de acum pentru un club în România nu este distracția oferită, ci siguranța oaspeților!

SCORPION  Dacă eviţi tot ceea ce se poate numi nou, nu ai probleme în weekend! Uneori noul, schimbarea, ascunde probleme şi necazuri pe care nu le poţi dovedi. Nu tot ce este mai nou, este şi mai bun!  Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru afacerile în şi de familie. Cum ar fi o petrecere de ziua motanului Luca, motan catolic. Știu eu un motan Luca, este catolic și locuiește în Varșovia! Dacă nu ai făcut până acum micile pregatiri de primăvară, ei bine, nu cred că mai ai aşa de mult timp! Aşa că apucă-te de treabă, ai toată sâmbăta la dispoziţie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente sau mici accidente! Atenţie la regimul alimentar şi la băuturile reci, mai ales duminică. Refuză în această perioadă invitaţiile pentru excursii periculoase sau sporturi extreme de weekend – pericol de accidente!

SĂGETĂTOR    În weekend aspectele generale ale horoscopului tău arată că preocuparea ta majoră este să menţii “status quo ante”  –  poate este vorba de programul tău obișnuit de perioadă liberă. Cineva, probabil din Vărsător sau din Leu  încearcă să profite de bunele intenţii pe care le arăţi, aceasta sâmbătă, cel mai probabil.  Nu este favorabil să-ţi iei nici un angajament sau să faci vreo promisiune. Concentrează-te numai pe treburile de rutină de sâmbătă şi duminică şi nu lăsa să fii deranjat din programul tău. Mare atenţie la cheltuieli şi la cei care îţi propun cheltuieli. Întotdeauna există o legătură între o dorinţă şi achiziţionarea unui obiect, aşa că, uneori şi acum este cazul, satisfacerea unor dorinţe mari se poate realiza cu sume mici.

CAPRICORN  Trebuie să te organizezi. Nu mai aştepta o minune sau un dezastru, suma vieţii rămâne la constant fix, nu îţi mai face griji, în weekend odihnește-te bine. Schimbarea nu este favorabilă! Rezolvă cu multa calm discuţiile cu sexul opus – diplomaţia şi intriga au rezolvat mai multe probleme decât certurile şi conflictele. Aceste două zile din zodia Berbecului constituie o perioadă care îţi este favorabilă la bani – probabil că nu faci cheltuieli mari sau inutile. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Succese neaşteptate sau nu chiar asa de surprinzatoare în relațiile umane. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt preponderent favorabile. Nu te lăsa impresionat(ă) de ceea ce se discută, de bîrfă, intrigi sau… modă. Nu-ţi lăsaţi interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor.

VĂRSĂTOR   Ai necazuri sentimentale! În acest weekend ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere, care să te înţeleagă. Nu aştepţi rezolvări miraculoase, ci doar înțelegere! Sâmbătă aduce, poate, o uşoară îmbunătăţire a situaţiei materiale, sau măcar o promisiune în acest sens.  Nu te implica în conflicte deschise cu semne de apă şi de foc.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o informaţie nu chiar aşa de bună.  Atenţie la cumpărături, mai ales duminică la prânz.  Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni!

PEŞTI   Sâmbătă evită enervarea produsă de pretenţiile unor persoane obtuze, care nu-şi văd decât de propriile interese. Duminică problemele se pot amplifica, dar, păstrează-ți punctul de vedere! Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, fii pe fază, oportunităţile în dragoste sunt rare, dar exista. Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau al rudelor. Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc. Partea consistentă a zodiei te ajută să-ţi înţelegeţi mai bine limitările şi să-ţi găseşti drumul de urmat în continuare. Nu trebuie să dai dovadă de naivitatea caracteristică a zodiei, mai ales când este vorba de alimente exotice sau cosmetice străine. Atenţie la relaţiile de familie sau cu prietenii – se declanşează o mică criză care poate sfârşi (aproape) prost. Acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi, anturajului, în general  – te poți simţi foarte bine şi vei evita şi momentele tensionate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: