Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Spaţiul virtual etern
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Spaţiul virtual etern

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Spaţiul virtual etern

Pe 28 august s-au născut Wolfgang von Goethe, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Nicolae Herlea, Rodica Ojog-Braşoveanu, Horia Lovinescu.

Nimic în „kalendar”, iar în calendarul creştin este Sf. Cuv. Moise Etiopeanul (Arapul). „În părţile Egiptului era un tâlhar vestit, cu numele Moise, de neam etiop şi negru la faţă”. Suficiente daruri ca să fie proclamat sfânt, glumea Catolicosul, Patriarhul Armean, din Isfahan. L-am întâlnit acum exact treizeci şi unu de ani.

Bun, în calendarul ieftin pe care-l am, mai sunt pomeniţi şi Sfinţii: Dreptul Iezechia, Diomid, Ana Proorociţa, fiica lui Fanuel.

“Cyber eternity”! O noua retea de socializare, promite viata vesnica utilizatorilor. Este vorba despre “Eter9”, o retea de socializare dotata cu inteligenta artificiala care “invata” trasaturile de personalitate ale utilizatorilor si permite publicarea de informatii pe conturile acestora chiar si dupa moartea lor. Creatorul este un programator portughez, Henrique Jorge, iar site-ul este in engleza si portugheza, are o pagina principala care functioneaza ca fluxul de stiri de pe FB, dar are si un “cortex” care functioneza ca profilul de pe Facebook.

Sistemul detine si niste roboti, numiti “Niners” pe care utilizatorul ii poate adopta, mentinand astfel parametrii de functionare la nivel ridicat, deoarece robotii pot interactiona cu oamenii dupa modelul “defunctului”. “Incerc sa creez un sistem de inteligenta artificiala, spune Henrique Jorge, care sa invete mai repede decat alte retele, mai repede decat Facebook, deoarece cantitatea de informatii pe care poate sa o analizeze Eter9 in prezent este destul de mica.”

Ideea unei retele de socializare bazate pe forme de inteligenta artificiala nu este noua, totusi. Facebook detine deja trei laboratoare de inteligenta artificiala, iar Mark Zukerberg spunea in iunie, ca scopul sau este sa creeze sisteme de inteligenta artificiala care sa fie “mai bune decat oamenii in ce priveste simturile primare, vederea si, respectiv, auzul.” FB foloseste deja un software de recunoastere faciala care identifica utilizatorii cu o precizie de 83%. Mai mult, compania americana a anuntat de curand ca detine un software care genereaza imagini verosimile pentru oameni in proportie de 40%. Iar ideea “Avatarului” este cultivata si de MIT (Massachusetts Institute of Technology), in ideea de a permite unui “mostenitor” virtual sa continue activitatea  pe platforma de socializare a celui “adormit”.

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ştirea de mai sus face parte dintr-o “carte de telefon” UE. Este interesant că se recomandă oficialilor UE o anumită “rezervă” faţă de multimedia controlată de islamici. Vă dau doar un exemplu, un caz:

Dupa ce miliardarul egiptean Naguib Sawiris, actionar majoritar, cunoscut susţinător al “Frăţiei Musulmane” a injectat o suma uriasa in EURONEWS, se pune problema respectarii impartialitatii postului international de stiri care emite in 13 limbi. Noul sediu din Lyon, ultramodern, marcheaza o noua era in existenta EURONEWS, post subfinantat chiar de la infiintarea sa in 1992. Iar promisiunile de stabilitate financiara din partea miliardarului egiptean au dat de la inceput batai de cap legislativului european de la Bruxelles. Eurodeputaţii de stanga, ca si cei de dreapta din Parlamentul European, cer asigurari ca independenta editoriala a EURONEWS va fi protejata dupa schimbarea proprietarului, amenintand ca vor bloca finantarea cu bani europeni. EURONEWS este cel mai mare angajament media al U.E, dovada fiind si cele 240 de milioane de euro pe care Bruxellesul le-a alocat de la lansarea in 1992.

Parlamentarii europeni au amenintat ca vor bloca finantarea postului anul viitor daca detecteaza cea mai mica tentativa a noului proprietar de a influenta jurnalistii, deputatii europeni si alti decidenti in probleme de cultura si educatie. In prezent, transparenta editoriala nu pare sa fie pe primul plan, spun parlamentarii europeni, desi noul patron afirma ca pe el il intereseaza afacerea in sine, nu stirile!

Averea lui Sawiris, rezident elvetian de origine egipteana, se ridica la 2,9 miliarde de euro potrivit Forbes. S-a ilustrat prin declaraţiile lui fundamentaliste islamice şi prin susţinerea “Frăţiei Musulmane” cu sume mari de bani. El si-a motivat interesul in cumpararea a 53% din activele EURONEWS prin faptul ca gigantul media european care s-a creeat pe modelul CNN, era subfinantat. El a anuntat ca va atrage mai multa publicitate si va solicita mai mult “fler” in programe. Sawiris a mai declarat ca intentioneaza sa faca EURONEWS un post rentabil si sa renunte, eventual, la subventiile U.E.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi laţul islamului se strânge! Deci, atenţie la sursele de informare! Unele par să fie toxice. Am în faţa mea o listă cu 22 de nume mari, foarte mari formatori de opinie multimedia. Unii sunt şi pe piaţa românească. Goarnele islamului! Sunt deţinute de persoane, sau grupuri, firme care reprezintă interesele islamului, propagarea lui în Europa. Există suspiciunea că unul dintre agenţii multimedia, un colos, este controlat chiar de Califat.

Să vă spun câte ziare, posturi de radio şi canale de televiziune, agenţii de presă şi de PR, din România, sunt controlate de interesele islamului? Mai multe, mult mai multe decât cele care vorbesc despre ortodoxia creştină!

Sigur, este vorba de afaceri, zic islamicii – turci, arabi, iranieni, africani. Eu spun că este propagandă, racolare şi invadare!

Dar vă las, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, acum a sosit al zecelea volum din operele complete ale lui Nae Ionescu, publicistică, 1 iunie 1928 – 29 martie 1929. Abia aştept să-l citesc, noaptea este tânără şi plină de promisiuni. După Mircea Eliade, Nae Ionescu este preferatul meu. Nu pot să nu constat identitatea problemelor cu care se confrunta România între cele două războaie cu ceea ce se petrece acum, în prezent. Articolele lui Nae Ionescu ar putea fi strecurate în orice mare cotidian de astăzi şi ar fi pe subiect!

Oare situaţii similare duc la reacţii identice? Sau timpul funcţionează ca o energie care degenerează lanţul cauzal al evenimentelor? Bune întrebări…

Să trăim şi să vedem! Curiozitatea m-a făcut să călătoresc pe jumătate de glob şi tot ea mă ţine în viaţă! Să vedem ce o să aducă mâine pisica!

BERBEC   Ai mai multe planuri meseriaşe, dar de ce să te complici cât drumul cel mai scurt între două puncte este linia dreaptă! Sau, plierea spaţiului, deci, nu te deplasa, nu pleca la drum lung!

Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Ziua de 28 august poate aduce unora dintre nativii din  Berbec o schimbare în bine: o veste despre un câştig de bani sau, ceva, în gama benefică, legat de serviciu.  Configuratia astrologica iţi indica mai multe posibilităţi sa ieşi din criza sentimentală în care ai ajuns cu obişnuitul tau repede-repede-repede!  Mare atenţie la răceală şi la durerile de dinţi!

TAUR  Îţi pare rău, dar nu te poţi abţine! În cel mai bun caz, de la dulciuri. Eşti entuziast, optimist, dinamic! Azi, evită excesele de orice natură şi promovează-ţi interesele tale strategice.

Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală te face să cheltuieşti prea mult, preafrumoasa doamnă sau bunul meu domn! Incercă să începi de acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele Taurilor.  Atenţie la băuturile reci şi la durerile de gât!  Nu este foarte bine să pleci în delegaţii sau în călătorii lungi de afaceri. Gandirea pozitiva si arborarea unui zambet permanent te fac sa obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult.

GEMENI  E necesar să joci cu ce cărţi ai! Nu e o situaţie negativă, dar fii iscusit şi poţi să prevalezi. Jocul dragostei şi al întâmplării – comunici nonverbal, ai „baraka” – poţi să câştigi!

Totusi, o realizare care te bucură în mod deosebit. Nu mai comenta si raspandi zvonurile catastrofice si vestile alarmate, care nu fac decat sa te abata de la propriile tale probleme. Nimeni  nu te crede cind faci anumite pronosticuri de Apocalipsă. In general, le nimereşti, dar victoria ti se pare putin amara si fara importanţă. Bani puţini, dar siguri, în ultima parte a zilei, sigur, pentru un mic procent dintre Gemeni.

RAC   Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme de duo, de familie. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme comune cere cooperare.

Consolează-te cu gândul că nu eşti singurul care are probleme la serviciu. In general, acum, în zodia Feciorei celei harnice, este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate. Exista momente cand judeci greşit oamenii, asa incat ar fi mai bine sa reflectezi inainte sa compromiti o prietenie aproape ideala. In scenariile pe care le construiesti lipsesc unele detalii, dar fiind vorba de afaceri şi bani nu trebuie sa uiţi nici un amanunt.

LEU    Instinctul, intuiţia şi experienţa profesională te ajută să găseşti soluţii potrivite pentru situaţiile diverse de azi. Nu te gândi mult, nu este vorba de cine ştie ce inginerii, e simplu!

Mare plictiseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  – sau tocmai de aceea. O schimbare este necesară.  Noi prietenii şi/sau alianţe. O nerealizare, spre sfarşitul zilei, care te pune pe gânduri. Se aproprie nişte termene, sau niste obstacole de depaşit, nervozitatea ta creşte. Nu te lasa impins in afara "ringului" de ultimele insuccese, invata sa nu renunti niciodata, sa insisti pana obţii ceea ce doresti.

FECIOARĂ  Reacţiile tale de astăzi sunt prea ascuţite, disproporţionate. Nu suporţi să fii contrazis! Poate că este ziua ta de naştere şi micul capriciu trece neobservat. Dar dacă nu e – negociază!

Spiritul de dreptate care te caracterizează te face să iei o atitudine care este destul de nepopulară printre colegii de serviciu. O realizare notabilă în a doua jumătate a perioadei. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, caută să te distrezi şi să legi noi prietenii. Ar fi bine sa analizezi cu atentie propunerile care ti se fac in aceasta perioada, pentru ca stelele arata ca in viitor iti pot aduce numai satisfactii profesionale şi sociale. Atenţie la regimul alimentar şi la drumurile prin oraş. 

BALANŢĂ   Nu eşti înţeles corect de anturaj şi astăzi e una dintre zilele acelea. Dorinţa ta de armonie şi pace poate fi interpretată drept slăbiciune. Lămureşte lucrurile, ai suficiente argumente!

Prima parte a zilei pare indicată pentru scurte călătorii. Pe total ziua de 28 august nu îţi este favorabilă pentru luarea unor decizii importante. Insă, ai o ocazie care poate să-ţi schimbe viaţa în mai bine. Totuşi, nu exagera cu munca si efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinta catre surmenaj si depresie. Relatiile cu persoanele născute in semne de aer si foc sunt  armonioase, dar nu sunt  prea grozave cu cei născuti în semne de apa şi pământ.

SCORPION   Baţi în retragere în faţa frontului comun al celor dragi. Poate că nu le dedici suficient timp? Chiar dacă eşti foarte ocupat, trebuie neapărat să le aloci din timpul tău, celor apropiaţi!

Vremea trece repede! Cu Jupiter bine aspectat poţi sa ai succes în tot ceea ce ţine de structuri mari. Configuratia planetelor iti indica un şi posibil dar de bani, dar dupa cum bine se ştie "noroc la bani inseamna nenoroc in dragoste"! Ultima parte a zilei este nefavorabilă mai ales pentru nativele din zodie, care trebuie să lase cochetăria deoparte şi să se îmbrace pe măsura lor şi ţinând seama de vremea schimbătoarea. Vara trece…

SĂGETĂTOR   Este gălăgie şi debandadă în jurul tău? Nu are nicio importanţă, pentru că astăzi te bucuri de o bună concentrare şi poţi să lucrezi fără să fii deranjat de bruiajul social, de zgomot.

Este timpul replierii: “retragerea la timp pregăteşte victoria viitoare”, spune înţeleptul chinez. Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active, sau comerţul en gross. Mare atenţie la incidente sau accidente, sub cerul liber sau pe şosea. Se pare ca, si Venus este destul de clara in aceasta privinta, primesti niste propuneri interesante, dar trebuie sa dai dovada de prudenta si diplomaţie. Trebuie sa zambesti si sa-ti pastrezi calmul, mai ales daca auzi si vezi lucruri neplacute; mananca alimente naturale si evita dulciurile.

CAPRICORN     Nu te teme de virajele pe care ţi le impune astăzi destinul. Aşa este drumul spre înălţimi, cu serpentine şi curbe strânse! Dacă ţinteşti sus, trebuie să poţi îndura rigorile ambiţiei!

Prima parte a zilei îţi aduce recunoaşterea seriozităţii şi a muncii susţinute. Zodia Feciorei, în care suntem, în general vorbind şi ziua de astăzi, în special, este o perioadă bună pentru un bilanţ serios şi începutul unor noi proiecte personale. Veşti bune spre sfîrşitul zilei. Anumite aspecte benefice ale stelelor fixe fac sa creasca increderea in fortele proprii, asa ca poţi sa-ţi impui propriul punct de vedere! Dupa cum spune inteleptul, la un prieten trebuie sa gasesti aprobarea faptelor tale, dar si un sfat adevarat, un pahar de apa si o carte buna!  

VĂRSĂTOR  Trebuie sa te bazezi pe propriile tale forţe şi să faci planuri serioase de viitor, poate chiar să trasezi un nou drum in viaţă. Mai lasă gândurile şi nu te mai zdrobi să placi tuturor!

Încearcă, în această zi de 28 august, să termini acţiunile sau lucrurile neterminate.  Invenţiile sau inovaţiile, atît de dragi nativilor zodiei, nu sunt întotdeuna recomandate, mai ales cînd este vorba de sentimente şi trăiri. Foloseşte imaginaţia în scopuri lucrative, nu pentru a găsi motivaţii şi explicaţii. Zodia ta este in continuare aspectata complex, aşa ca poti sa ai tupeul sa afirmi sus si tare ca te simti formidabil si ca viitorul iti surade. Supraveghează-ţi vederea, ochii, ochelarii, lentilele de contact!

PEŞTI    Spui mereu că nu-ţi plac încurcăturile, dar azi eşti pe cale să le provoci! În domeniul sentimental sau al relaţiilor sociale, cu siguranţă! Profesional, situaţia e tot cea pe care o ştii.

Eşti harnic şi motivat, iar conjunctura stelelor indică succes.  Este o perioadă bună pentru nativii din Peşti. Realizări şi cîştiguri. Nu trebuie să te nemulţumescă că nu ai realizat mai mult – “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. O nouă dragoste sau o nouă pasiune, hobby. Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi. Nu te baga ca musca in lapte, inutil si neinvitat peste problemele altora. Atenţie la sănătate, la vremea capricioasa şi mai ales fii atenţie cu ce te încalţi!