Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor |”Patriot” este singura alegere. Sienkiewicz avea dreptate. Berbecii se concentrează bine, Capricornii sunt conservatori
Horoscopul lui Dom’ Profesor |”Patriot” este singura alegere. Sienkiewicz avea dreptate. Berbecii se concentrează bine, Capricornii sunt conservatori

Horoscopul lui Dom’ Profesor |”Patriot” este singura alegere. Sienkiewicz avea dreptate. Berbecii se concentrează bine, Capricornii sunt conservatori

Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sfinţii: Ianuarie, Alexandra, împărăteasa, Filipal şi Teodor din Perga. În calendarul mobil este Izvorul Tămăduirii.

 

”Izvorul Tămăduirii, sarbatoare închinata Maicii Domnului, este prăznuita anul acesta pe 21 aprilie. Nu are data fixa. Ea este trecuta în calendar în vinerea din Săptămana Luminata, prima dupa Sfintele Paști. La originea acestei sarbatori se afla o minune petrecuta in apropierea Constantinopolului. Potrivit Traditiei, un orb a primit vederea dupa ce s-a spalat cu apa unui izvor din jurul acestui loc. Orbul ajunge la izvor datorita imparatului Leon (457- 474), pe atunci neincoronat, care implineste descoperirea facuta de Maica Domnului: "Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape. Patrunde, Leone, mai adânc în pădure și, luând cu mâini apa tulbure, potolește cu ea setea orbului și unge cu ea ochii lui cei intunecati".” Scris de Adrian Cocoșilă, citat de pe un site religios.

 

Nimic, nimic în „Kalendar”, încă mai răsuna sărbătorile echinocţiului, sărbătorile elementului aer.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, de mai mult timp știam că România este pe cale să achiziționeze un, sau mai multe, sisteme ”Patriot”, de apărare antiaeriană. Acum pot să scriu și eu pentru că a apărut în presă. Înțelg foarte exact și știu căror grupuri de interes servesc articolele comandate apărute în presa românească, care pun sub îndoială necesitatea achiziției sau o caracterizează drept vechituri și cer licitație. Am râs puțin, dar m-am bucurat că, în fine sfaturile mele și ale altora ca mine, au fost ascultate. ”Patriot” poate fi revîndut peste câțiva ani, dacă amenințarea războiului este îndepăratată din Estul Europei. Oricine cumpără ”Patriot” dar nu sisteme noi, scumpe și neverificate! ”Patriot” realizarea de excepție a grupului american ”Raytheon” a fost îmbunătățită mereu, de-a lungul timpului și și-a dovedit eficiența în apărarea antiaeriană în condiții de război. Faptul că statul Israel are asemenea sisteme este pentru mine o garanție în plus, evreii nu cumpără arme proaste!

 

Și polonezii, pe care îi dau mereu exemplu, doresc să cumpere sisteme ”Patriot” cel puțin opt, maximum 20. Dar, nu mai are cine să semneze ordinul de achiziție! Drama polonezilor este că sunt… polonezi! De un patriotism și un curaj sublim, dar și de o mândrie, vanitate, vecină cu nebunia. În ultimul an de zile nu mai puțin de 28 de generali și 271 de ofițeri superiori și-au dat demisia și au trecut în rezervă. Șleahta pospolită, cum se spunea în vechime nobililor militari care constituiau coloana vertebrală a puternicii armate cu steagul roșu și alb, nu a fost niciodată mai furioasă pe politic, decât este în prezent. Imixtiunea politicului în armată a întrecut orice limită decentă. Printre cei care au cerut trecerea în rezervă, recent, în luna ianuarie, se numără și Șeful Marelui Stat Major, faimosul general cu patru stele Mieczysław Gocuł, în vârstă de 53 de ani, școlit în Marea Britanie și Canada, speranța NATO. Se spunea despre el că este un geniu militar, singurul general care putea combina diferitele arme în așa fel încât ieșea întotdeauna victorios în manevre, în war game. Coșmarul rușilor: ”Gocuł? Niet, numai el, nu!” Un fel de Erwin Rommel al secolului XXI, cel care se bucura de admirația, atât a propriilor militari, dar și ai posibililor ostili. Îl știu bine pe Mieczy, este un geniu, cu mutrița lui de contabil inofensif – când eram în Polonia ne-am sărbătorit ziua împreună, suntem născuți în aceiași zi, dar vai, aș putea să-i fiu tată! Este prieten cu prieteneul meu George Pihełsky, mare exportator de mașini agricole. În Iordania, Irak și Iran am trecut împreună cu George prin aventuri, de care îmi este greu să le povestesc, cu siguranță că nu o să mă credeți. Cei de la ambasadă, Crețu și mai ales Romică, făceau mereu haz de prietenul meu polonez, mare și puternic ca un urs grizzly, dar bun la suflet ca Maica Tereza. ”Măi, Georgică, vezi că un tractor de al tău și-a pierdut tunul de 120!”. Prietenul meu vindea arme. Nu știu cum făcea, dar era împăcat, un mare catolic practicant, pașnic, cu soție blondă și frumoasă și două fetițe adorabile, el fiind dintr-o familie care a dat mai mulți episcopi. De la el am auzit de nenumărate ori: ”Si Vis Pacem Para Bellum!” Dar, tot el mi-a citat ce spunea marele scriitor polonez Henryk Sienkiewicz: ”Polonezii se pot măsura cu cavalerii teutoni, cu suedezii, cu prusacii, austriecii, îi pot respinge pe ruși, îi bat oricând pe turci, dar polonezii nu se pot apăra de… polonezi!

 

Cred că nici românii nu se pot apăra de… români, suntem singura nație care dorește să-i moară și capra vecinului, dar în ceea ce privește ”Patriot”, fiți patrioți, cumpărații ceea ce trebuie, vă spune un pustnic care știe multe, nu are interese și pasiuni, dar vede departe. Știți cântecul: ”Pe un munte… stă un om și spune ce ne-așteaptă!”

 

Îl pomenim astăzi pe Anthony Quinn, anul trecut a fost centenarul lui. A jucat în foarte multe filme bune, astăzi parcă aș vrea să-l revăd în ”Secretul din Santa Vittoria”. A revenit iarna, dar pomișorii mei se luptă eroic, ca niște daco-romani cu invadatorii migratori, doar aici, pe această bucată de pământ a fost marele castru roman ”Fulmen” și o davă misterioasă, poate chiar celebrul oraș al sacerdoților.

 

Mai trebuie să pun o buturugă pe foc, focul aproape se stinge și țiuie, dar eu îl înțeleg, spune legende frumoase cu bărbați puternici și curajoși care își iubeau țara și cu femei frumoase și credincioase care își ridicau, râzînd, copii spre Soare. Legendele dacilor, cântecele lupilor, cele pe care o să le scriu odată și odată, acum doar le aud, pentru că mâine pot să aud altă legendă, doar este, în definitiv, altă zi!

 

 

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

 

BERBEC  Dimineața trebuie să te concentrezi bine ca să rămâi treaz, vremea urâtă te adoarme la loc. Conjunctura indică o perioadă relativ bună, dar atenţie la ce cumperi şi cât cheltuieşti. Ai o idee, un proiect, sau important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant si apa. Pentru o buna parte din nativii din Berbec veselia, entuziasmul si buna dispozitie sunt coordonatele zilei de astazi.

 

TAUR   Ai ceva de sărbătorit, poate e ziua ta, sau celebrezi Izvorul Tămăduirii! Stelele sunt astăzi bune cu tine, aşa că s-au hotărât să te îndrume spre un loc unde te poți distra foarte bine! Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica te indragostesti uşor şi de cine nu trebuie! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii.  Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, astăzi trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza.

 

GEMENI  Dimineaţă densă, atenţie să nu uiţi „ceva, undeva”. Domeniul favorizat e cel sentimental, uită-te bine, poate întâlneşti pe „cineva, cumva”! Pe seară la o petrecere, de Izvorul Tămăduirii! Este o realitate şi trebuie s-o iei ca atare! Zi plăcută și favorabilă pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui cu vizionarea unui film şi o cina la un restaurant bun! Aspectele horoscopului tău nu contrazic direcţia generală de dezvoltare a viitorului. Pare o perioadă lipsită de griji, plăcută, fără evenimente, fapte sau gesturi importante notabile – şi de aceea va trece repede, ca orice zi bună!

 

RAC   Atenţie la vremea urâtă și cu zăpadă, dar şi la alergii şi la băuturile reci. Chiar dacă nu e ziua ta, poţi primi mici „cadouri” de la cei din jur, membrii familiei şi/sau de la prieteni. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când conduci maşina, traversezi strada, pedestru fiind şi mai ales în convorbirile la telefon!  De la o vreme ai parerea ca toata lumea are ceva de impartit cu tine. Nu este adevărat! Adevărul este ca nu te poti concentra si că-ti scapă aspecte esentiale. Este vorba de Izvorul Tămăduirii, de prea multă distracţie sau de excesul de mâncare? Mai interesează-te şi de cele ale sufletului. Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp!

 

LEU   Conjunctura şi în special poziţia lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite. Poate fi o alianţă de Gete şi Georgei care organizează o sărbătorire în avans, cu atât mai reuşită! Seara plăcută şi relaxantă. Eventuală călătorie scurtă, aşa ca să te afli în treabă… Sau pur şi simplu te întorci de undeva. Anumite zâmbete cu subînţeles si bătai pe umar te ajuta sa tragi concluzia ca lucrurile incep sa mearga spre bine, în cercul tău, în anturaj dar si in dragoste. Iaraşi crezi ca poti sa salvezi omenirea cu intelepciunea ta, sau macar o oaie ratacita, un miel pierdut! Crede, că nu superi pe nimeni!

 

FECIOARĂ  Lumea de azi este superficială aşa că trebuie să arăţi bine, ca să te simţi bine. Este indicat, dacă nu obligatoriu, sa te îngrijeşti şi să te îmbraci bine pentru seara în care ieși în lume! Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile pe termen lung în relaţiile sentimentale făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile…  Leagă-te la cap pentru ca o să te doara! Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neaşteptate in anturaj. Le rezolvi cu diplomatie si treci mai departe. Nu te repezi sa tragi concluzii dupa barfe, zvonuri si intrigi. Este Izvorul Tămăduirii, tămăduierște-te și tu de bănuieli, temeri și griji. Mâine este o nouă zi, fă-o bună!

 

BALANŢĂ   Buna ta capacitate de concentrare pe termen scurt, te ajută astăzi să faci faţă problemelor cotidiene, obișnuite, dar și alegerea cadourilor pentru duminică, de onomastica Sf. Gheorghe. Paradoxala situaţie. Chiar dacă „nimc nu este important”, dupa cum spune Kabbala, astăzi poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul original! Astăzi trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te asteptai! Mai lasă gindurile negre si nu te mai zdrobi să placi tuturor. Fii tu, chiar tu…

 

SCORPION   Dimineaţa amână ce nu poţi rezolva, o conjunctură nefastă îți poate încurca planurile! Mai ales dacă e vorba despre relaţii de serviciu mai aspre, sau personale, sentimentale, cam încordate! Nu trebuie sa regreţi nimic… pentru ca este inutil ! Lumea spune ca regretă greşelile. Fals! Nimeni nu este chiar aşa de stupid incat sa faca in mod conştient şi premeditat o actiune contrară intereselor proprii. Astăzi – nu e rău deloc… Se poate spune, dupa configuratia astrologică, ca te bucuri de o zi întreagă de influenţe favorabile în sensul ca nu o sa ai nici un necaz mare! De ceva timp incerci sa faci fata unei enervari fară motiv. Probabil este doar vremea mizerabilă și presiunea atmosferica.

SĂGETĂTOR  Trebuie să stai liniştit şi să aştepţi, la adăpost și căldură, ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important, dar nu uita să fii atent la vreme și vremuri. Primesti o veste… total lipsita de sens. Poate unde ziua este slab aspectată astrologic, sau cam aşa ceva. Sau poate unde peste tot este haos şi nepăsare. Interesul poartă fesul. Viaţa e o permanenta infruntare de interese, aşa incât trebuie să ai şi puţin noroc în promovarea scopurilor. Astăzi ai multe pe cap. Nu vei reusi sa le faci pe toate, dar eşti aproape de o soluţie pentru o problema sentimentală.

 

CAPRICORN    Capricornii sunt conservatori şi foarte interesaţi de siguranţa personală. Nu uita acest lucru când faci cunoştiinţe noi la petrecerea din seara asta. Nu amesteca utilul cu plăcutul! Îţi faci de treabă. Astazi ai ceva important de lucru. Nu chiar ce-ţi doreai, dar până la urmă activitatea este… activitate ! Vizitele din această zi de Izvorul Tămăduirilor s-au aglomerat din nou, ai mult de „muncă” si nici un chef. Ziua se cunoaşte de dimineaţă – daca este buna sau… nu! Gânduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Azi, zi de relaxare, vizite, odihnă și mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

 

VĂRSĂTOR   Domeniul familiei, al parteneriatului de viaţă e avantajat de conjunctura astrologică, aşa că poţi profita ca să stabileşti unele lucruri în duo. Poate pentru mica petrecere de duminică. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa! O călătorie sau o deplasare, pentru un oarecare procent dintre Varsatori.  Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca să rezolvi o situație prezentă. Nu ai liniste pentru că eşti in urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere ajutor! Drept pentru care te vaiti pe la toata lumea în această zi de IzvorulTămăduirii. Atenţie, chiar nu merită !

 

PEŞTI  La serviciu treburile s-au aglomerat şi este mult de lucru.  Dacă este să accepţi noi raspunderi şi „sarcini multiple” asigură-te că este pe termen scurt, sau sunt plătite corespunzător! Din nou te nemulţumeşte un obiect. Fie el mecanic, sau electronic, sau serviciile unei persoane. Calitatea nu mai este ceea ce a fost cândva, dar s-a castigat la diversitate. Adică multe şi proaste. Şi făcute în China! Totul apare destul de neclar si confuz pentru o buna parte dintre Peşti. O zi excelentă pentru sentimentalul din tine. Iti prieşte orice discutie la o cafea (sigur, dacă se repară automatul de cafea) și mai lași deoparte neliniștea și suspiciunea permanentă. Râzi, pentru ca râsul este ultima reduta impotriva prostiei şi a haosului!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: