Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. „Nimeni nu pune bombe la şcoala proprie”
Horoscopul lui Dom’ Profesor. „Nimeni nu pune bombe la şcoala proprie”

Horoscopul lui Dom’ Profesor. „Nimeni nu pune bombe la şcoala proprie”

Pe 22 ianuarie s-au născut Byron, Rasputin, Francis Bacon, D.W.Griffith, Serghei Eisenstein, U Than, Camelia Dăscălescu, George Motoi, Ecaterina Szabo, Mihai Negulescu.

Iarăşi o zi fără conotaţii importante tradiţionale, fără sfinţi importanţi, de aceea. Doar Sfinţii Timotei şi Anastasie Persul.

 

Iată, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce scriam acum exact un an de zile:

 

„În ziua de naştere a lui Rasputin, vă propun, dragi prieteni, să reflectăm puţin despre fanatismul religios.

 

Iată, avem „first blood”, o provocare sângeroasă din partea islamiştilor. Nu ştiu cine poate înţelege situaţia mai bine decât o înţeleg eu. Am petrecut peste cincisprezece ani în spaţiul islamic. Am fost peste tot, inclusiv în Algeria, unde am şi lucrat.

 

Prin anii 80’ şi 90’, deoarece se credea că „teoria convergenţei” se poate aplica şi celor două mari blocuri, islamic şi creştin, europenii au colaborat cu ţările islamice la construcţia unor obiective economice civile, în educaţie, medicină şi chiar în politică. Guvernele islamice ne instruiau, pe noi, colaboratorii europeni, cum să ne comportăm faţă de islamişti. Islamici şi islamişti. Hai să nu filosofăm inutil, islamicii sunt buni, islamiştii sunt extremiştii răi. Punct!

 

Poate că ar fi bine, pentru cei care lucrează pe acolo, sau pentru familiile, sau pentru interesul şi curiozitatea domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, să-mi aduc aminte de instructajul respectiv:

 

Nu provoca prin haine sau gesturi. Respectă ţinuta islamică, mai ales pentru femei, nu fuma, nu mânca, nu bea în public, nici în maşina proprie, mai ales în timpul Ramadanului, când este strict interzis. Nu purta cravată. Femeile să nu fie machiate evident şi să nu poarte bijuterii opulente.

 

Nu te lăsa intimidat. Zâmbeşte, dacă ştii limba, araba, farsi, sau urdu, te poţi descurca printr-o explicaţie sau o glumă bine plasată. Nu folosi engleza faţă de islamişti. Eşti catalogat imediat „amrikan” şi de aici până la avea o gaură în cap nu mai este timp decât de secunde.

 

Nu te lăsa, sub niciun pretext, luat ostatic. Dacă trebuie, te arunci în canal, dar evită să fii luat ostatic. Vei muri, cu siguranţă! Nu te lăsa induioşat sau şantajat cu vieţile altora. Oricum vor muri cu toţii. Dacă totuşi, Dumnezeu nu este milostiv cu tine şi eşti luat ostatic, cere teroriştilor hârtie şi creion ca să-ţi faci testamentul. Acest lucru descumpăneşte pe islamişti pentru că arată dispreţ şi hotărâre în faţa morţii. Dacă eşti un bun actor, numai dacă eşti foarte bun, poţi să mimezi nebunia. Nebunia este tratată pe larg în mistica sufi, iar islamiştii au un respect religios, adică nu o să fii împuşcat imediat. Sau, o să te împuşte imediat, dacă sunt cocălari şi nu islamişti!

 

Aceste lucruri şi multe altele au fost subiectul instructajului făcut de funcţionari ai guvernului islamic. În limba română, vorbită perfect de un doctor în medicină, care studiase în România. Bunul doctor, evident, nu şi-a spus numele, a mai adăugat:” Cât timp mai trăiesc eu şi alţii ca mine şi mai avem puterea, România este într-o relativă siguranţă. Acolo am învăţat şi nimeni nu pune bombe la şcoala proprie!”.

 

Au trecut peste douzeci de ani, a venit la putere o nouă generaţie de islamişti, mai agresivi, mai cruzi, mai perverşi şi care nu au nicio obligaţie faţă de România. Să nu ne înşelăm, România şi cetăţenii ei sunt în pericol!”

 

Repet, asta spuneam acum exact un an de zile. Între timp s-au întâmplat multe. Care confirmă spusele mele.

 

După analiza referenţilor de specialitate străini, care au dat verdict negativ aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ei bine, specialiştii occidentali susţin că România este puternic infiltrată de interesele islamicilor şi islamiştilor, dar şi ale chinezilor.

 

Astfel, ei afirmă că un procent semnificativ din economia românească este controlată de turci, arabi şi un pic de iranieni, lucru care poate constitui un factor aleatoriu important de incertitudine. (Am tradus cât mai exact păsăreasca raporturilor UE!) Că s-au permis ridicarea unui număr important de moschei, pe fondul prezenţei unui număr important de credincioşi islamici, unii la a treia generaţie, mai ales în oraşele principale, ceea ce înregimentează România într-o regiune administrativă islamică, un califat. Că există, pe fondul corupţiei generalizate, o suspectă coabitare între islamici, poate islamişti şi unii oameni politici români, chiar importanţi. Că România şi Bulgaria sunt uşa din curtea din spate a infiltrării chinezilor în UE. Alt factor important de risc.

 

Cred că lucrurile afirmate de referenţii străini constituie un factor de risc infinit mai mare decât cartelele de mobil anonime.

 

Cu toate că, după cum cunosc eu înalţii funcţionari UE, ei mint cu seninătate şi scot din burtă procente şi sondaje ca să-şi justifice deciziile, adesea foarte discutabile.

 

Adio, Schengen! Şi adio, „so long” şi ridicarea vizei către America. Vă spun eu, care am informaţii, nu Congresul hotărăşte dacă se ridică procentul respingerilor la 10% ceea ce ar fi de râsul curcanilor sau curcilor, nu s-a mai pomenit aşa ceva, ci Agenţia de Imigraţie propune, care este un stat în stat şi raportează direct Preşedintelui. Iar la imigrări nu suntem deloc văzuţi bine de la legea cretină cu omorârea căţeilor. Este acolo un personaj atotputernic, care are un căţeluş superb, un neastâmpărat Rusell Terrier, care a spus, personajul, nu căţelul: „…dacă românii nu îmbunătăţesc legea căţeilor, după modelul francez, sau federal, o să le fie ridicată viza când şi-o prinde Nelson coada!” „Nelson” este căţeluşul… Aşa cel puţin circulă legenda, dar ce este altceva o legendă, decât un adevăr îmbunătăţit!

 

 

În rest, citesc cu mare plăcere „The First Family Detail: Secret Service Agents Reveal the Hidden Lives of the Presidents.” carte scoasă anul trecut de Ronald Kessler. E mai tare ca “House of Cards”! Aflu din carte amănunte extrem de interesante despre viaţa cuplurilor de la Casa Albă, dezvăluite de agenţii Serviciului Secret. Nu m-aţi crede dacă vi le-aş povesti, mai ales despre Barak şi Michelle Obama, aşa că vă las să citiţi cartea în linişte, în original, sau când o să se traducă.

 

Pentru că, este un alt exerciţiu important de liberatatea cuvântului!

 

 

 

 

 

 

 

BERBEC   Ai o dispoziţie, un elan, de umanism şi generozitate către cei din jurul tău.  O zi în care nu trebuie să te încăpăţânezi, altfel poţi  să fii descurajat de nerealizări sau de întârzieri.

Este posibilă o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Este o situaţie obiectivă, nu te enerva inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa vei găsi soluţia optimă problemelor tale. Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă!

 

TAUR  Trebuie să împarţi lucrurile, activităţile: ceea ce te avantajează, şi ce nu! O veste care te intersează. Azi conjunctura indică una din zilele favorabile domeniului profesional, meseriei.

Conjunctura aspră te scutură în toate direcţiile. De fapt tu ai derapat şi ai luat-o pe arătură, constaţi dimineaţa, în locul unde activezi. Totuşi căldura relaţiilor umane şi spiritul viu şi drept al zodiei te apără să intri pe curs de coliziune cu vreun coleg, sau şef. Mai este şi vremea aiurea cu presiune scăzută, de afară. Spune Tatăl Nostru, putea să fie mai rău şi zâmbeşte! 

 

GEMENI   O zi inspirată, mai ales pentru promovarea intereselor tale imediate. Evită să amesteci plăcutul cu utilul. Sfaturile bune duc la rezultate bune. Sprijină-te pe familie, rude şi prieteni.

Sprijină-te pe prieteni şi pe famile. Se poate şi mai bine. Viaţa ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cât ai dori. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale. Eşti rapid, dinamic ca argintul viu. Ştim asta! Dar, frumosul lent şi o anumită încetineală majestuoasă te prind bine. Sigur, în lumea asta nebună care nu mai ţine seama de ritmurile naturale, trebuie să te repezi şi tu. Dar mai rar!

 

RAC   Azi primeşti unele veşti contradictorii, mai aşteptă până se limpezesc apele! Realizezi că e definitoriu de partea cui te dai, în ce tabără te aşezi. Jocul social este important pentru tine!

 Nu prea ai simţul măsurii, astăzi şi eşti dispus să faci totul, vorba lui Ceauşescu, ca să-ţi consolidezi o situaţie profesională precară. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil! Ziua este favorabilă unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Pe plan sentimental eşti foarte confuz în discurs, dai explicaţii neserioase, evident false şi te simţi ridicol! Asta este, trece!

 

LEU   Ai vrea să te înconjori de lume bună, binevoitoare şi atentă. Să le comunici perlele experienţei tale de viaţă.  O zi relaxantă, ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale.

Cu toate ca iţi place sa rezolvi lucrurile clar si net, astazi trebuie sa dai dovada de multa abilitate, diplomatie şi poate puţina ipocrizie. O să ai mai mult de câştigat, pentru că cei cărora le-ai lăsat întâietatea ştiu că ai cedat din propria voinţă şi o să zică în sinea lor „ce fată/băiat bun s-a făcut Leul cel tare şi mare!” Se ştie că eşti generos, amator de lucruri mari şi imperiale dar şi „mama răniţilor”, aşa că astăzi o să primeşti numai laude.

 

FECIOARĂ   Aspecte favorabile cumpărăturilor făcute cu bani puţini, dar inspirate, domeniul neguţătoriei e avantajat. Este subliniată abilitatea rezolvării cu succes a problemelor contractuale.

Eşti bănuitor şi susceptibil, uşor de ofensat şi gata de represalii. Eşti nervos şi ai şi de ce. Totuşi oferă-ţi un moment de relaxare. Gândeşte-te. Chiar merită să-ţi faci nervi pentru toţi idioţii? Sigur că este vorba de bani, că, probabil, pierzi bani, dar dacă te enervezi nu mai ai idei cum să faci alţii. Evită împrumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc, treci pe strada cealaltă când vezi un cazino sau un birou de pariuri – în această perioadă eşti sănătos dar nu şi norocos. Fă-ţi o cafea sau un ceai, stai puţin şi reflectează, nu tot ce se întâmplă este sub controlul sau influenţa ta!

 

BALANŢĂ    Cineva din jurul tău trece printr-un moment nu prea bun, aşa că trebuie să ai mare grijă să nu înrăutăţeşti lucrurile. Nu vorbi direct despre subiectul cu probleme, dar oferă-ţi ajutorul.

Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să rezolvi problemele singur! Segmentul de timp în discuţie este o perioadă încurcată. Eşti pe lungimea de unda a anturajului, intelegi ce se întamplă cu tine, cu cei din jur, cu Universul în general, dar este foarte greu in perioada menţionată să fii obiectiv. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimilor evenimente.

 

SCORPION   După cum se spune, toţi oamenii fac plăcere, unii prin prezenţă, alţii prin absenţă! Astăzi ai vrea să ştergi definitiv o persoană din agenda mobilului şi din viaţa ta! Nu e greu, încearcă!

Atenţie la ce spui şi mai ales cui spui, pentru că uneori nu ai tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere limitată în promisiuni. Ceea ce  vreu să-ţi spun este să fii mai îngăduitor cu propria persoană. Majoritatea scenariilor şi planurilor de viitor, atat la serviciu cât si in viaţa personală, suferă din cauza unor întarzieri. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Se apropie nişte termene, ai nişte obligaţii şi nu prea ştii cum o să te descurci. Fă-ţi un plan, o foaie de parcurs, chiar puncteză pe o hârtie, şi timpul nu-ţi va părea un stăpân nemilos, cum spunea poetul.

 

SĂGETĂTOR   Azi ai ocazia să demonstrezi calităţile tale, la serviciu sau acasă. Rezolvi singur o problemă la muncă, sau repari aparatul de cafea şi toată lumea este mulţumită. Sau găteşti ceva bun, bun?

Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Se poate să primeşti niste veşti şi să te nelinişteşti din cauza unor probleme cu taxe, impozite, proprietăţi şi/sau moşteniri. Se apropie nişte termene şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

 

CAPRICORN  Vremea capricioasă te face sa te enervezi repede. Excesul de stres se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate. Trebuie să stai liniştit şi să aşteapţi să treacă ziua!

Astăzi sinergia şi configuraţia planetelor te avantajează în dragoste şi relaţiile sociale, dar sunt mai puţin favorabile la bani şi glorie, cu toate că poţi să primeşti o veste favorabilă despre bani. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţine-te de ea. De fapt, o veste primită spre sfârşitul zilei te face să speri într-o posibila îmbunătăţirea a situatiei financiare, dar nu te grabi cu cheltuielile!

 

VĂRSĂTOR  Astăzi trebuie să fii clar în exprimarea dorinţelor proprii.  Ziua este favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie. Prudenţă în discuţiile de la serviciu!

Influenţele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci libanez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost! Carisma personala, "magnetismul animal" cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă. Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi în care socializezi pe net sau la mobil mai tot timpul. Vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei vei realiza că nu ai pierdut-o degeaba, ziua de azi!

 

PEŞTI   Concentrează-te astăzi pe o singură problemă, dozează-ţi efortul secvenţial. Confruntă ideile şi soluţiile tale cu ale altora, cu istoria situaţiei. O rezolvare bună, rămâne mereu bună!

Fi clar în exprimarea dorinţelor proprii. Este momentul să-ţi faci mai mulţi prieteni in cadrul activitaţii profesionale, sau unde activezi, pentru că s-ar putea sa ai nevoie în curând de sprijinul şi ajutorul lor competent. Evită discuţiile în contradictoriu cu cei dragi, familia, în ceea ce priveşte patrimoniul sau proiectele comune. O decizie din trecut nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău.

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: