Tradiţional, a treia zi după Bobotează nu se aruncă cenuşa din sobe şi nu se împrumută foc. Legenda spune că lupoicele umblă să fure foc şi să înghită tăciuni ca să dea naştere la Lupii de Foc, garda personală a Filipului cel Şchiop, Lupul Şchiop, avatarul Sfântului Andrei, sfetnicul lui Zamolxe şi paznic al României.

Gromovnice vechi spun că până acum vreo patru sute de ani au apărut şase lupi de foc. Apoi încă trei, până în zilele noastre. Când numărul lor o să fie cât cel al Apostolilor, adică douăsprezece, atunci o să înceapă marea bătălie dintre lupi (lupul văzut ca arhetip al puterilor Nordului, reprezentant al omului european, alb, creştin) şi demoni. Armaghedonul. Sau cel puţin o parte din el. Sfârşitul Lumii, în variantă folclorică europeană.

Charlie Hebdo este, în continuare, în centrul atenţiei. Nu atât prin desfăşurarea poliţienească şi de securitate a Vigipirate 3, atentat, similar cu DEFCON 1, dar prin reacţiile şi luările de poziţie.

Uma, naţiunea Islamului, a sărbătorit ceea ce spune că ar fi "răzbunarea profetului Mahomed". Saudiţii au schimbat cu două milioane mai multe SMS-uri, decât într-o zi obişnuită, cam cu acelaşi text: "Aiwa, Profetul a fost răzbunat!". Serbări în Libia şi Egipt, petrecere şi focuri de armă în Califat, mare bucurie în Turcia. Iranul a fost mai temperat, sursele mele aşteaptă rugăciunea de astăzi, de vineri, în care se va lua, probabil, o poziţie oficială. Să ne amintim că în seara zilei de 11 septembrie 2001, tot Bagdadul sărbătorea, cu serbări populare, cu trasoare şi focuri de artificii. Reacţii normale pentru acea parte a lumii.

Fetiţe şi băieţi, vă place, sau nu, aceştia sunt duşmanii noştri, ai modului nostru de viaţă, a valorilor noastre, sunt duşmanii libertăţii şi ai egalităţii între sexe. Vă spune un om care a fost cincisprezece ani în Orient, care ştie ce şi de ce se petrece aceasta sau aceea, mai mult, am mulţi prieteni acolo. Da, am prieteni printre duşmanii noştri! Pentru că nu toţi iranienii sau arabii sunt islamişti, terorişti sau duşmani ai Europei, ai Occidentului. Am întâlnit mulţi, foarte mulţi oameni de calitate, adevăraţi oameni ai păcii, în tot Orientul. Ei sunt prietenii mei!

Aşa cum şi la noi, în România au fost unii care s-au bucurat de atentatul din Paris! Am primit deja rapoarte voluminoase despre luările de poziţie de pe Facebook. De exemplu, un "pauvre con" nomine odiosa, nici nu-l pomenesc, spune că, după o evidentă poziţie antisemită şi multe injurii şi neadevăruri la adresa caricaturiştilor francezi martiri, ei bine spune că, referindu-se la Charlie Hebdo, că atentatul (justificat din punctul lui de vedere dement) a "transformat haznaua în templu".  Nu uitaţi, Facebook este un spaţiu public!   

Un altul, mare ziarist, ne anunţă că a cenzurat libertatea presei împreună cu un fost preşedinte care numea presa un pericol la siguranţa naţională şi vrea să-i, sau, să le fim recunoscători. A interzis sau a recomandat să nu se, nu este niciodată prea clar discursul lui falcă rea, adică să nu se publice caricaturile danezilor în presa românească. În România s-a publicat "Mein Kampf" în mai multe ediţii, se găseşte de vânzare şi astăzi şi interzici satira europeană actuală contra islamului?

Ce să zic, nu au stat cincisprezece ani ca mine în islam ca să ştie cât glumesc, mai mult sau mai puţin satiric şi elegat, islamicii despre cele sfinte creştine, despre fecioria Fecioarei, despre infractorul de drept comun, condamnat pentru vagabondaj şi tulburarea liniştei publice în Ierusalim, unul pe nume Iisus, despre cruciuliţa de la gâtul femeilor creştine, pe care "glumeţii" islamici o consideră poziţia favorită de făcut sex.

Despre aceste lucruri nu o să vă spună nicio televiziune şi niciun ziar! Pentru că nu le ştiu, sau nu este "politic corect" să vă informeze. Tot cenzură se cheamă!

Francezii ne-au dat, încă odată în istorie, o lecţie. Lecţia de franceză. Pe care a repetat-o şi John Kerry, tot în franceză.

Cetăţenii care se strâng cu miile în fiecare seară în Place de la Republique. Caricaturiştii celebri, veniţi din toată Franţa, din State şi Canada, care se oferă să ia locul celor căzuţi în prima linie, pe front, la datorie. Elanul popular care va face ca miercurea viitoare Charlie Hebdo să apară într-un milion de exemplare, toate vândute de pe acum!

Lecţia de franceză, pe care mulţi dintre noi nu o pot înţelege. Nu au cu ce. Nu pentru că nu ştiu limba franceză. Le lipseşte ceva, simţul libertăţii!

BERBEC   Astăzi ai nevoie de certitudini. Trebuie să şti pe cine te poţi baza, dintre cei din jurul tău. Ai o idee şi îţi trebuie sprijin şi ajutor. Fă-ţi socotelile cu atenţie şi competenţă!

Continuă pe drumul ales. Influenţe astrale subtile te ajuta sa tragi concluzia că lucrurile incep sa mearga spre bine, la locul unde activezi, fie că este birou, fabrică sau şcoală, şi in dragoste. Atenţie la nişte termene sau întâlniri – este bine să nu întârzii : „punctualitatea este politeţea regilor!”. Dar nici să ajungi cu o jumătate de oră mai devreme!

TAUR   Poţi convinge pe cei din jurul tău, colegii, prietenii, familia, că ceea ce spui este important şi interesant. Nu crede că ai succes oricum, fii organizat, adună argumente şi dovezi.
Profesional dar şi personal treburile par să meargă ceva mai bine. Dar exista intotdeauna un „dar” eşti mereu fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. Gândeşte-te mai puţin la bani şi mai mult la oamenii care te iubesc, aşa cum eşti. Aşa cum eşti, nu mai bogat sau mai puternic. Te afli sub protecţia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi şi îndraznete, dacă nu comice, mai ales dacă lucrezi in domenii legate de copii.

GEMENI    O parte din zodie se pregăteşte pentru iarnă grea, ger, viscol. Cealaltă parte vrea distracţie şi relaxare. Dualitatea Gemenilor! Nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente.

Cu zodia în continuare relativ neaspectată trebuie sa eviti confruntările tăioase, mai ales cele legate de activitaţile profesionale sau de meseria ta. În general eşti un bun profesionist, dar uneori superficialitatea te îndeamnă să laşi lucrurile neterminate. Poţi să te consolezi că şi unele genii au lăsat opere neterminate, dar nu erau toţi din zodia Gemenilor!

RAC   Conjunctură favorabilă în domeniul sentimental. Profesional, o zi plină, densă, dar nu neplăcută. Poţi ameliora confortul vieţii zilnice, pentru că eşti într-o stare senină şi echilibrată.

Până la urmă iei o hotărâre, dar vei constata că nu ai luat în considerare toate datele problemei, că ţi-ai făcut „stereotipuri de comportament”, că întotdeauna stai în defensivă. Totuşi, astăzi te simţi din ce in ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasa, foarte friguroasă şi presiunea atmosferică variază.

LEU   Astăzi ai ceva suplimentar de făcut. Dar, trebuie să rămâi consecvent programului tău cotidian. Ai multe de făcut, multe de rezolvat. Ia problemele succesiv, în ordinea priorităţii!

Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor lăsate, întarziate, abandonate chiar.  Energia ta vitală este în creştere, iar tot ceea ce te deranjează este că toţi prietenii sunt foarte ocupaţi. Adică nu au timp de tine. Adică nu poţi să ai curtea imperială în care tronezi ca lider incontestabil al grupului. Ceea ce este foarte, foarte nedrept! Asta dacă eşti un leu solar, dacă eşti leu sumbru se schimbă registrul şi octava.

FECIOARĂ Dacă cooperezi, poţi face parte din echipa învingătorilor! O doză bună de încredere în forţele proprii te apropie de succesul pe care îl doreşti. Nu împrumuta bani, nu pleca la drum!

Puţină solitudine, singurătate bine temperată – nu-ţi strică şi îţi întăreşte capacitatea de dialog. Poate vrei să vizitezi, ca pe un muzeu, nişte magazine noi şi foarte scumpe. Poate vrei să stai pe un scaun la o masă într-un mall şi să vezi că lumea nu este aşa de urâtă şi disperată cum afli de la televizor. Poate vrei să accepţi că şi tu şi copiii care se joacă în zăpadă aveţi nevoie de un viitor.

BALANŢĂ   În domeniul sentimental, astăzi ai putea să fii tulburat de nişte bârfe. Trebuie să ai încredere în intuiţia ta, proşti şi primitivi sunt peste tot, nu te lăsa încurcat de stupiditatea lor!

Problemele pe care le-ai avut in relaţiile de dragoste sunt de domeniul trecutului. Este timpul împăcării, al bucuriei şi al relaţiilor armonioase. Oficial, îţi este bine! Pune lucrurile în ordine, atât bunurile cât şi sentimentele. Atenţie la detalii, nu că le-ai neglija nu, te pricepi, sigur nu cât Fecioarele – dar nu pierde poza, genaralul, totalul, întregul din vedere. Urmează-ţi scopul, nu te lăsa tentat de mijloace!

SCORPION  Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Conjunctura astrologică arată că timpul lucrează pentru tine!

Conjunctura astrologică arată că timpul lucrează pentru tine! Afaceri si afaceri. Unele cu bani altele de amor. Nu uita sfatul meu: nu amesteca utilul cu plăcutul ! Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă face să nu obţii rezultatul dorit şi poţi pierde stima anturajului.   Încet şi cu grije însemnă sigur!

SĂGETĂTOR  Ziua apare mai dificilă decât te aşteptai. Gerul te face să renunţi la anumite drumuri, lucrurile şi persoanele întârzie, sau nu apar deloc. "Iarna nu-i ca vara", nu uita aceste vorbe!

Nu pleca la drum lung. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor de familie şi/sau financiare, dar tot ale familiei.  O situaţie personală, mai veche, îşi găseşte rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie şi să ai răbdare, multă răbdare.

CAPRICORN   Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. De multe ori lucrurile sunt dezarmant de simple şi azi este o zi simplă! Acţionează, lasă analizele sofisticate şi filosofia pe altă dată.

Nu brusca lucrurile, mai ales in amor, sau dacă este vorba despre o promisiune. Poate ultima proba de trecut este cea de rabdare!  Nu neglija problemele care ţin de sănătate, chiar daca este vorba de o banală răceală. In general evita să te simţi copleşit de rau, fie că este vorba de o ameninţare materială cum este criza, fie că este o mică cheltuială care s-a dovedit că este mare.

VĂRSĂTOR   Poţi avea nevoie de o doză consistentă de răbdare. Cineva se ţine de capul tău, ai şi tu duşmanii de rigoare! Înseamnă că eşti valoros, invidiile şi geloziile încoronează pe cel însemnat!

Este o perioadă favorabilă celor din zodia de aer (Vărsătorul de apă este zodie de… aer) care caută un loc de unde să-şi facă cumpărăturile de la producător, evitând dubioasele supermarketuri, sau să gasească un locşor plăcut unde să se distreze mai pe seară.  O veste sau o întâlnire îţi face mare plăcere. Câştig moderat de bani şi noroc bun, adică necazuri mici.

PEŞTI   Neptun din zodie, în opoziţie cu Luna, îţi indică o schimbare, probabil în bine. Trebuie să fii atent la zodiile de foc, o persoană din acest element te poate ajuta astăzi substanţial!

Conjunctura planetelor îţi este relativ favorabila, mai ales in domeniul sănătăţii. Totuşi, un regim alimentar echilibrat şi multă odihnă este ceea ce iţi trebuie. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Multă lume, multe proiecte, mulţi prieteni – eşti o persoană populară… Ceva-ceva tot trebuie sa iasa din aglomeraţia asta! Asa că nu pierde timpul cu filosofii utopice şi cu idei fantastice. Mai mult pragmatism nu strica!