Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. „Dune” şi „Fire, walk with me”!

Autor: | | 0 Comentarii | 2870 Vizualizari

Pe 20 ianuarie s-au născut Federico Fellini, David Lynch, Eugene Sue, Aurel Ţicleanu, Ion Frunzetti, Vasile Băran.

Tradiţional, pe 20 ianuarie este Sf. Eftimie cel Mare. Eftimie, cel cu numele „veselie” toate supărările sfintelor Biserici le aducea întru veselie. „Numele şi l-a primit cu făgăduinţa de sus, căci, pe când părinţii lui se rugau să aibă fii, glas de sus a venit spunându-le să se bucure şi să fie cu voie bună” - Vieţile Sfinţilor, după Mineie, pagina 232.

Sf. Eftimie se ţine ca să rodească pomii. Ce frumos!

Originar, creştinismul era o mişcare revoluţionară de tineret, veselă şi entuziastă. Chiar şi Iisus glumeşte câteodată, pildele cu albii colţi ai căţelului şi cu cămila care trebuia să treacă printr-o bortă de ac, dar şi altele, sunt ecouri ale înţelepciunii şi adevărului bucuros pe care îl mărturisea. Apoi iubirea, adevărul, dreptatea, cinstea, onoarea nu sunt deloc triste, ci înalţă omul şi îl fac bucuros şi optimist. Sigur, veselie, dar cu măsură!

Lupul Şchiop doarme pe cetină de brad, sau urmăreşte pe tinerii lupi în ritualul complicat al nunţii. Peste două-trei luni se vor naşte puii cei frumoşi, dar curajoşi, iar Lupul Şchiop trebuie să-i prezinte pe fiecare în parte Sfinţilor Andrei şi Petru. Numai ei ştiu să recunoască care dintre pui va fi un Lup de Foc, pentru că la început toţi puii sunt la fel.

Astăzi David Lynch împlineşte 69 de ani. Să-i urăm: „Happy birthday and many happy returns of the day!”

A primit trei Oscaruri, dar nu asta este important pentru mine. Practicant al meditaţiei transcedentale a încercat să transmită, prin operele sale cinematografice, literare, muzicale, trăirile sale, experienţa lui suprarealistă. Mulţi chemaţi, puţini au înţeles operele sale.

„Dune”, realizat în 1985, un film-simbol care mi-a plăcut enorm, a fost, însă, o catastrofă financiară. Lumea nu a acceptat filmul elitist, plin de simboluri şi de trăiri ezoterice, în care cei mai nobili şi mai dispuşi la scrificiu câştigă, în cele din urmă. „Twin Peaks” şi apoi „Fire, walk with me” au fost mai comerciale, s-au bucurat de succes, cu toate că sunt plasate într-un univers suprarealist, cu trimiteri către multe teme misterioase, oculte, iniţiatice.

David Lynch când face ceva, atunci face complet, „lucrul bine făcut”. Scenarist şi regizor, s-a înconjurat de camermani cu acelaşi „unghi de vedere”, a viziunii lui. Muzica, muzica, din filmele lui este iniţiatică, să ne amintim de compoziţiile lui Angelo Badalamenti, o muzică misterioasă, melancolică, bolnavă, dar plină de promisiuni neonorate. Sau de tema profeţiei de la începutul filmului „Dune”, muzica datorată altui iniţiat, Brian Eno. Iată:

Şi pentru că este începutul zodiei Vărsătorului, un început întotdeauna pune o întrebare: „Fire, walk with me?”. Iată:

După cum vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, nimic nu pare a fi ceea ce este! Doar ziua de mâine, care, cu certitudine, este o altă zi!

BERBEC Trebuie să încerci să schimbi modul tău de organizare a cheltuielilor, ca să faci ceva economie. Vitalitatea ta este în creştere, dispui de energie şi timpul îţi pare a fi prietenos.

Poţi primi o veste sau o informaţie care iti face placere. Unii dintre Berbeci pot primi veşti bune de la părinţi, copii, sau de la rude, în legătură cu o aniversare, sau un eveniment. Pe lângă aspectele bune ai şi nişte cuadraturi care fac ca astăzi unele lucruri, puţine, să nu-ţi convină. La asta se adaugă şi o oboseală şi o stare de lehamite şi plictiseală existenţială, dar trece până seara!

TAUR Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme nu intră în competenţele tale.

Horoscopul arată că trebuie sa ceri sfatul si sprijinul unui prieten experimentat, pentru că se pare că nu te poţi descurca singur. Mai bine mai târziu decât prea târziu sau niciodată! Lasă lucrurile să se întâmple. Este bine să amâni tot ce este nou şi neînceput, mai ales în a prima parte a zilei. Ar trebui să fie o zi liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace financiare cât şi în trăiri existenţiale.

GEMENI Proiectele tale sunt vaste şi necesită mijloace şi resurse excepţionale. Ai două posibilităţi. Primo, te descurci singur, dar te întinzi cât ţi-e plapuma. Secundo, iei asociaţi, parteneri!

Poţi să-ţi satisfaci o mică, dar vinovată dorinţă, cum ar fi o ciocolată în plină cură de slăbire. Este cazul să te gândeşti dacă trebuie să munceşti foarte mult, pentru bani foarte puţini. Totodată, în afaceri, realizezi că este greu să ramâi obiectiv, mai ales în această perioadă de timp în care trecând alegerile prezidenţiale şi Anul Nou toţi işi scriu scenariile pentru viitor. O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?!

RAC Acţiunile tale de azi nu sunt foarte populare, mai ales la serviciu. Încercă să păstrezi pacea socială prin zâmbete şi explicaţii, dar nu pierde prea mult timpul, pentru că ai mult de lucru!

Azi armonia care îţi place atât de mult te ajuta să-ţi înţelegi mai exact propria personalitate şi calităţile. Este o zi de reflecţie în care e bine să te limitezi la activităţile obişnuite. La serviciu, în orice domeniu ai activa, astăzi nu este indicat să te laşi ghidat de simpatia pentru cutare sau cutare coleg. Fără să fii mitocan, poţi să refuzi cu multă graţie.

Carmen Dan RENUNTA la functie! Cutremur in PSD! Ce a decis protejata lui Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI