În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Grigorie dacsălu, Mitropolitul Ţării Româneşti, Eusebie, Zenon, Galaction şi Zina.

Continuă sărbătorile solstiţiului de vară, dar nu se mai ştie cum şi ce.

Am primit multă corespondență, multe întrebări, sunt și pe forum, în EVZ. Asta îmi aduce aminte de Nastratid Hogea. Bunul Corneliu Mănescu, așa îmi spunea: hai, Nastratine ia spune tu ce ai mai făcut în… și spunea țara din care mă întorsesem. Îmi spunea Nastratin pentru talentul meu de a da o notă de umor și la cele mai seci rapoarte tehnice. Pentru că întotdeauna mă duceam la el ca să-i povestesc. El asculta, punea întrebări și apoi puncta: asta ai făcut bine, asta o puteai face și mai bine și spunea ce și cum. Diplomația, comerțul internațional, nu se învață la universitate. Nici în minister. Ci de la unul care le știe, un senior trecut prin multe. Eu am învățat de la Corneliu Mănescu și de la Mircea Malița. Iar comerțul exterior l-am învățat de la unul Maier Herovici, normal, un evreu uns cu toate alifiile, care m-a învățat ”vorbele și gesturile”. Apoi Ciprian Diaconescu, șeful de agenție economică de la Calcutta și săracul Sărcineanu, asasinat din greșeală la Tirana, cel care câștigase cele mai multe licitații, era și decorat, Dumnezeu să-i odihnească pe toți că au fost oameni de ispravă, cinstiți și patrioți, care și-au iubit mult țara și munca. 

De ce întrebările domniilor voastre îmi aduc aminte de Nastratin Hogea? Simplu, pilda spune că Nastratin îl încuraja mereu pe fiul lui, aflat la vârsta întrebărilor, să-l chestioneze de câte sunt în lună și în stele. ”Tată, cum fac păsările de zboară?” ”Nu știu, băiatul tatii!” ”Dar de ce bate vântul?” ”Să mă tai, dacă știu, fiule!” ”Tată, nu te superi că te întreb atâtea?” ”Nu mă supăr băiatul tatii, dacă nu întrebi cum vrei să aflii ce este pe lumea asta!”

Întâmplător știu răspunsurile la întrebările domniilor voastre. ”Elementar, doctor Watson!”. Unora le-am răspuns deja pe email.

De vreo două zile, chiar imediat după episodul din Moșii de Vară și vizita colonelului, am purtat o scurtă corspondență cu un profesor de științe exacte, foarte dinamic, el, ca personalitate. Nu îi pomenesc numele pentru că sunt atâția ciudați pe lume încât nu doresc să-i fac un deserviciu. Cine știe ce inspector redus mintal poate să-i reproșeze bunului profesor că se ocupă cu astrologia. Ei bine profesorul mă împinge de la spate să vă fac părtași de tainele compatibilităților zodiacale. Bun, argumentarea lui este că populația României scade, poate și din cauză că perechile formate s-au făcut la întâmplare, în urma unei petreceri, de exemplu. La o rată de insucces a căsătoriilor de 82% perechile nu mai doresc să se unească prin ”taina căsătoriei”. Mai mult, BOR în una dintre cele mai negre zile ale insuficienței sale intelectuale, a interzis logodna. De ce să ne mai mirăm că BOR a pierdut, de la săvărșirea lui Teoctist, peste două milioane de credincioși? Stau cu urechile pâlnie și cu ochii holbați să aud și să văd aventurile nemaipomenite de la Marele Sinod, din start minoritar. Bănuiesc, sper, că BOR nu o să semneze actul final. Dacă o să-l semneze, atunci chiar avem o problemă. Coroborată cu propusa includere a Curții Regale ca o instituție a Republicii – aceste două mari instituții ale statului românesc, Biserica și Regalitatea ne aruncă într-o nouă etapă a istoriei, total nesigură și fără precedent. Istoria se repetă, acum exact 75 de ani România intra în marea aventură a celui de al Doilera război mondial. Cum a ieșit, se vede pe hartă și se simte și astăzi. Săracul Rege, când a venit în țară mai știți care a fost prima lui reacție: ”Poporul, unde este poporul meu, unde este poporul român?” Timpuri trecute, Majestate!

Bun, compatibilitatea zodiacală se află pe toți pereții! Gemenii nu se potrivesc cu Scorpionii. Săgetătorii și Leii fac cupluri perfecte etc etc.

Bunul profesor de științe exacte dorea să vă îndrept atenția către altceva, dragi lupi, padawani și hobbiți. Calcului sinastric. Este foarte vechi și foarte bun. Se compară cele două horoscoape de naștere, ale lui și ale ei. Sunt chei de interpretare. Am mai pomenit prin tabloide de acest lucru, fiind întrebat de unul și de alt editor dacă cutare ”vedetă” se potrivește cu X sau Y. 

Eu, personal, subsemnatul, posed progrămelul de PC ”Expert Astrologer” un program voluminos și foarte frumos, grafic, primit de la ”Academia Sirius”. Se introduc datele de naștere ale celor doi, el, ea, sau el și el, sau ea și ea că așa este astăzi politic corect, locurile de naștere, coordonatele geografice și progrămelul făcut de americani scoate vreo 14 pagine de interpretări ale comparării celor două horoscoape. Dar ceea ce este mai important dă și un scor care poate fi, maxim, de 700 puncte. Progrămelul compară în sute, poate o mie de ”puncte”, aspecte, case, planete, zodii, indicatori, etc. Sub o sută de puncte și peste 600 este incompatibilitate clară, cei doi sunt prea diferiți, sau aproape identici, conflicte sau plictiseală. Peste 250 de puncte poate fi o relație pasageră, înfocată dar scurtă, ”uită-mă și te uit!”. Peste 350 de puncte poate fi o relație bună consolidată, durabilă. Creatorii programului indică ca plaja de la 400 la 580 de puncte este cea indicată pentru căsătorie. De exemplu Johnny Depp și Vanessa Paradis și-au făcut testul și au obținut un foarte încurajator 430. Dar, căsătoria lor, a ținut, dar nu mult, vorba Mistrețului de Argint!

Nu ar fi rău, dacă tot vă înhămați la o relație, să faceți și calculul sinastric, de compatibilitate. Bunul profesor îmi spune că sunt destule situri astrologice pe net, care oferă calcul de compatibilitate. Sper că nu sunt toate ale trustului Jonathan Cainer, că acelea știu cum sunt făcute, am participat, nevinovat și inconștient, la edificarea acestui imperiu astrologic de multe sute de milioane de lire sterline. 

Acum mă duc să mă documentez. Căutând printre dosarele și caietele mele cu notițe astrologice am găsit un dosar din Iordania. Trateaza povestea adevărata a marei împărătese a Bizanțului care a fost Teodora. Vreți să știți și domniile voastre adevărul? Lăsați-mă să citesc dosarul. 

Mai ales că fiind vulpe bătrână în ale marketingului politic, văd că se face o campanie subliminală, prin încercuire, pentru Hillary. Recunosc semnătura, îi știu pe cei care fac campania, creiere brici, nu vrei să te pui cu ei! În Europa se pun primărițe femei, pe 23 se lansează cu mare tam-tam în State ”Independence Day 2” în care marele șef este o femeie. Care salvează lumea. Așa că mâine, dacă o vrea bunul Dumnezeu o să vă povestesc istoria adevărată a prostituatei fecioară, femeia de o frumusețe și o inteligență fără egal, puternica împărăteasă a Bizanțului, Teodora!

Să ne dea Domnul o altă zi, din șirul lui infinit de perle, pentru că El știe, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC   E o zi activă, densă. Dar, mai mult ca oricând, te preocupă muzica, asculți, poate la căști, melodiile tale preferate. E un semn de sincronicitate ale celor trei corpuri ale tale, e de bine! Nu poţi să-ţi schimbi viaţa instantaneu, nu ai o baghetă magică ca Harry Potter. Timpul este energia care schimbă viaţa. Stai liniştit, de fapt nu prea liniştit, că nu ai cum. Te nemulţumesc o mulţime de lucruri. Corect. Dar aşteaptă momentul, urmăreşte oportunitatea, fii pe fază. Astăzi dacă nu te iei după aparenţe şi analizezi bine detaliile şi te informezi corect, poţi evita o cheltuială. Trebuie să te concentrezi pe problemele obişnuite, simple, cotidiene, liniştea şi calmul îţi aduc eficacitate şi succes.

TAUR   Nu mai poți, semnele de pământ suportă greu căldura. Oferă-ți pauze și bea ceai. Da, ceai verde, cald! Este un principiu al termodinamicii, ceea ce îți propun, folosit oriunde în Orient. Nu este nimic negativ, eşti în plină formă, dar uneori, influenţa negativă a lui Mercur provoacă dezordine. Nu te implica în proiecte sau în cauze pierdute, evident, de la început. Nevoia de siguranţă şi de stabilitate materială te fac să te gândeşti la viitor, la planuri. Aşa intri sigur în depresie, pentru că nu ai nicio soluţie. Adevărul este dincolo de tine, vorba filmului. Eşti un taur din marea turmă a celor care au luat împrumuturi, sau leasing. Ţi-ai pierdut libertatea. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem – asta este toată filozofia la care ai fost obligat.

GEMENI    Din nou, niște praguri de trecut. Vorbește liber, dă curs intereselor tale ca să obții ajutorul necesar. Poate și alții au aceleași interese, poți încheia alianțe temporare, dar utile. Promovează-ţi interesele cu îndrăzneală – stelele îţi sunt favorabile, atît în afaceri cît şi în dragoste. De fapt, pentru un procent dintre Gemeni, pare a fi o nouă relaţie sentimentală. Surprize plăcute. Poţi să-ţi îmbunătăţeşti astăzi modul de viaţă de o manieră agreabilă. Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.  Totuşi, filozofia ta de viaţă te face să vezi lucrurile dintr-un unghi mai favorabil, dintr-o perspectivă mai bună.

RAC   Gândirea constructivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul intereselor tale. Din nou o zi relativ favorabilă intereselor tale personale. Totuşi nu lua lucrurile în tragic dacă total sau parţial lucrurile întârzie, sau nu se finalizează chiar cum îţi doreai.  Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu. Mai ales dacă este o problemă de sănătate, medicală, sau de dietă. Concepţia nativilor din Rac, zodie de apă, despre bunuri şi bani, suferă astăzi o modificare minoră. Urmare unor informaţii din presă. 

LEU  Eşti stresat, dar nervozitatea ta se datoreşte oboselii cronice şi căldurii toride dar, mai ales, toxicității media. Izolează-te de sursele de anxietate și o să trăiești mai mult și bine! Elimină cauza şi vei combate efectul! Evită sau amînă orice întîlnire sau decizie importantă şi petrece ziua într-un cadru plăcut şi confortabil.  Călătoriile, însă, sunt bine aspectate. La serviciu, sau unde activezi, ai o opinie corectă despre un coleg. Care coleg, la rândul său îţi va fi de mare ajutor în viitorul apropiat. Astăzi radiezi optimism şi energie şi îi influenţezi favorabil pe cei din jur, îi motivezi. Adaugă şi o vorbă bună, o laudă. Se deschide o posibilitate, o oportunitate, care pote deveni profitabilă numai cu condiţia să poţi duce lucrurile la bun sfârşit, să poţi să faci un efort suplimentar. 

FECIOARĂ  Domeniul sentimental, dragostea, este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie – profită de favorile stelelor, dar fără să exagerezi. Zâmbeşte, fii cordial! O zi bună pentru că regăseşti un obiect sau o relaţie care s-a pierdut sau s-a eclipsat.  Cu o Lună afectată nu te baza foarte mult pe intuiţie, totuşi ideile îţi vin foarte repede – găseşti soluţii şi legături la toate situaţiile prezentate astăzi. Astăzi ai dificultăţi să te adaptezi la ambianţă, la ritmul impus, probabil şi din cauza căldurii. Trebuie să te menajezi, nu face eforturi mari astăzi, oboseala ta a devenit cronică. De asemenea nu trebuie să te laşi distras şi influenţat de veştile care circulă la serviciu. De obicei tensiunile produc alte tensiuni şi lipsă de productivitate. Şi tu nu vrei asta! Pe seară, poate un masaj, poate un bazin, pot să-ţi reducă din suma tensiunilor provocate de griji.

BALANŢĂ   Veşti bune pe care nu prea le mai aşteptai, dar la care sperai. Mici favoruri din partea anturajului apropiat, a familiei. Seara plăcută, la un spectacol, sau spre o destinaţie de weekend. Adică la vreun resort fițos de sfârșit de săptămână. Poate fi cea mai profitabilă zi a săptămânii. Eşti deosebit de inspirat în afaceri, în special în achiziţii şi cumpărături. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Profită de favorurile stelelor şi comunică cu anturajul. S-ar putea să ai surprize plăcute. Soarele ghideză acţiunile tale în sensul cel bun. Norocul este de partea ta, mediul social îţi este binevoitor, iniţiativele pe care le iei sunt pozitive. Optimismul şi entuziasmul îţi dau aripi ca să avansezi pe calea ta, pe drumul tău ales. Totuşi, fii foarte atent la anturaj, la cei care profitând de faptul că te afli „pe caii cei mari” vor să-ţi smulgă o promisiune, un angajament.

SCORPION   Spiritul tău agresiv caută înfruntarea, dar senzualitatea ta cere răsfăț și tandrețe. În duo pregătește o cină cu ciocolată și șampanie – solo, ia mobilul și vezi cum, unde și cu cine!  Fii tolerant şi emană impresia ca trebuie să domneasacă un spirit de fair-play – „…o să avem de câştigat cu toţii!”  Foarte bune aspecte. Fii agresiv şi incisiv în acţiuni, toate trebuie să iasă astăzi. Cu toate că s-ar cuveni să te odihneşti plenar, oboseala îşi spune cuvântul, programul se schimbă în ultimul moment, dar îţi face plăcere. Eşti pe cale să realizezi o ambiţie secretă. Seara favorabilă relaţiilor sociale sau de amor – poate un spectacol, poate o cină în doi. Atenţie la stările emoţionale, nu te lăsa ofensat sau întristat din nimicuri!

SĂGETĂTOR  Prudenţa, vigilenţa şi reţinerea trebuie să fie coordonatele tale pentru astăzi, mai ales daca conduci în traficul aglomerat din oraş. Seară plăcută, în aer liber, la o terasă, sau concert. Pune-te pe treabă cu multă hotărâre şi tenacitate. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Pe de altă parte, nu uita că perseverenta oarba este arma celui lipsit de imaginatie. Nu-ti risipi inutil fortele, daca vezi ca nu reusesti, schimba modul de abordare ! Pe total o zi cam monotonă, lipsită de nerv, care nu te motivează, dar în care trebuie să fii prudent. Atenţie, astfel de zile sunt periculoase pentru că îţi adorm atenţia! Totul apare destul de neclar si confuz. Doresti mai multa claritate si lumina. Timpul rezolva totul, sau așa se spune. Puţintică răbdare, vorba lui Caragiale.

CAPRICORN    Conjunctura arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc, dar mai puţin fericit cu semnele de apă și pământ. Evită, în special, Scorpionii și Peștii dar şi Fecioarele. O veste de departe, o informatie, un telefon sau un e-mail. Ceva de natura aceasta iti sugereaza astăzi ca trebuie sa faci urgent o schimbare in viata ta! Esti obosit si nu prea ai chef de discutii. Cu nimeni. Mai bine fa-ti ordine in hartii sau in foldere. O sa gasesti ceva ce iti va da o idee grozava! În ceea ce priveşte sănătatea stelele te averizează că bei prea puţine lichide. Nu uita că o apă de bună calitate este cheia sănătăţii şi a unei vieţi lungi. Nu lăsa pe nimeni, chiar bine intenţionat, să facă pe mediatorul în problemele tale sentimentale sau familiale. Astăzi fii mai „zen”, zâmbeşte şi spune lucruri interesante!

VĂRSĂTOR   Astăzi poți, fără mult efort, să comunici bine cu cei din jurul tău. Ești înțeles și îi înțelegi, domnește o atmosferă de cooperare. Încearcă să stabilești alianțe, protocoale nescrise. Ziua de astăzi se anunţă liniştită – poate este un prilej, rar de altfel, să te gândeşti la tine şi la interesele celor dragi. Vitalitatea ta se situază la un nivel acceptabil, totuşi, trebuie să mai lucrezi la forma fizică şi să dai jos kilogramele în plus. Ceva mişcări în faţa ferestrei deschise, dimineaţa. Sau poţi fugi cu căţeluşul prin parc. La serviciu dai dovadă de o autoritate şi duritate care nu sunt pe gustul tuturor. Dar câte bordeie, atâtea obiceiuri – nu te lăsa impresionat şi continuă. Ai dreptate! Totul este să te opreşti la timp, să nu exagerezi, să nu devii oaia neagră a colectivului.

 PEŞTI   Ai o pofta teribilă de lucruri bune. Poate, un magazin cu lucruri frumoase? Un prânz libanez stropit cu vin algerian? Sau, un film bun! Uneori, satisfacerea capriciilor e absolut necesară! Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Deci, nu alerga după doi iepuri! Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect. Nu fi superficial!  Este momentul să te ocupi de problemele tale administrative. Nu lăsa să se acumuleze probleme mici, care pot deveni necazuri mari. Dar, dă curs şi capriciilor, de ce trăieşti, nu ca să te bucuri de viaţă?

Te-ar putea interesa și: