Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Charlie Chaplin şi Charlie Hebdo
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Charlie Chaplin şi Charlie Hebdo

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Charlie Chaplin şi Charlie Hebdo

Pe 21 ianuarie s-au născut Benny Hill, Placido Domingo, Telly Savalas, Jack Nicklaus, Paul Scofield, Christian Dior, Gena Devis, Petru Creţia, Silvian Iosifescu.

 

 

 

În „kalendar” nimic, iar în calendar Sfinţii Maxim Mărturisitorul, Neofit, Evghenie, Candid, Valerian şi Achila. Zi de post, poate cea mai depresivă a anului.

„Evenimentul Zilei” din 21 ianuarie… dar ce de evenimente!

În 1846 pe 21 ianuarie apărea prima ediţie a prestigiosului „Daily News” editat de Charles Dickens. Ce timpuri, ce jurnalişti, mon cher!

În 1907, tot pe 21 ianuarie şi tot în Marea Britanie, taxiurile au fost recunoscute în mod oficial.

În 1911, pe 21 ianuarie, de data aceasta pe bătrânul continent, la Monte Carlo începe primul „Rally”. Învingătorul, o săptămână mai târziua, pe 28 ianuarie a fost Henri Rougier.

În 1937, tot pe 21 ianuarie, Marcel Boulestin devine primul bucătar realizator al emisiunii, la BBC TV, „Cook’s Night Out”. Deci emisiunile cu bucătari au o lungă experienţă.

În 1976, pe 21 ianuarie are loc zborul de inaugurare a splendidului supersonic de pasageri „Concorde”. Un avion British Airways pleacă de la Londra la Bahrain şi un Air France pleacă pe cursa Paris- Rio de Janeiro. Amândouă au decolat simultan, la ora 11:40 GMT. Regret multe lucruri în viaţă. Unul dintre ele este că nu mi-am permis să cumpăr un bilet pe „Concorde”!

Mă întrebaţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce mai fac, ce mai zic…

Ce să fac, muncesc, mă zbat, cam zece ore pe zi scriind, documentându-mă, căutând prin cărţi şi enciclopedii, prin colete şi dosare vechi şi am grijă de căţeii mei, de pisoi şi de păsărele. Treburi de „şacal de ruine” cum mi-a spus acum treizeci de ani comandorul Cousteau, la o serbare, o petrecere, în Dubai-Deira. Sau de pustnic în rodaj, cum îmi place să spun, astăzi.

Seara târziu, după ora zece, vorbesc pe Skype cu familia din State şi cu prietenii din lume. Este cea mai bună oră pentru discuţii globale, din experienţa mea. Apoi caut prin metrul cub de DVD-uri un film şi mă relazex o oră jumătate.

Căutând un film cu marele comic Benny Hill, pe care-l pomenim astăzi, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar am luat în mână capodopera lui Charlie Chaplin, „The Great Dictator”, un film de artă, alb-negru, 125 de minute de plăcere artistică. Filmul, o caricatură animată, a fost făcut în 1940 ca un atac fără perdea la dictatorul, fürerul Adolf Hitler.

Se spune că, Hitler, până la acest film, îl adora pe Chrlie Chaplin, era unul dintre cei mai mari fani ai lui. După ce a văzut, în proiecţie particulară, filmul „The Great Dictator”, legenda spune că Adolf Hitler a plâns. De furie şi decepţie, dar şi din cauza discursului final al lui Adenoid Hynkel, dictatorul din Tomainia, o caricatură a lui însuşi, a lui Hitler.

Hitler nu a trimis commandou-uri să-l asasineze pe Chaplin, nu a ordonat partidului nazist din America să-l linşeze pe Charlie, nu a trimis rachete secrete, sau submarine diabolice să bombardeze studiourile unde s-a făcut celebrul, astăzi, film! Hitler a plâns şi şi-a înghiţit decepţia şi frustrarea. Era un tip inteligent şi ştia că nu te poţi lupta cu o caricatură, cu gluma, cu şarja şi râsul. Coincidenţa între Charlie Chaplin şi Charlie Hebdo, ei bine, nu este o coincidenţă!

Ştiţi ce au făcut proştii aia de asasini din Franţa? Au tras burka de pe faţa hâdă şi criminală a islamului! Atâta vreme cât islamul doar ameninţa, era mai puternic, impunea, chiar ţi se făcea teamă şi te întrebai dacă nu cumva are dreptate. În momentul când am văzut cum reacţionează şi ce fel de soldaţi are, ce idioţi asasini, nu am putut decât să râd şi să mă gândesc la discursul final al dictatorului Adenoid Hynkel, de fapt un umil frizer. Charlie şi Charlie…

Uitaţi-vă dragi lupi, padawani şi hobbiţi la pelicula, la discursul, pe muzica lui Hans Zimmer, discurs care l-a făcut pe Adolf Hitler să plângă:      

 

BERBEC  Evită cumpărăturile, miercuri e ziua lui Mercur, zeul negustorilor, dar şi al hoţilor! Sănătatea e bună, dar atenţie la durerile de cap (poate dinţii, o sinuzită) şi la pierderea de energie.

Evită cumpărăturile, se spune că luni nu trebuie să cheltuieşti. Mare atenţie la bani, cum îi foloseşti şi mai ales unde îi pui! În această perioadă eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta!  Parţial adevărat este faptul că nu eşti cea mai bună companie, în această perioadă. Vremea puţin mai caldă decât obişnuitul iernii curente şi capricioasă te face să te iriţi repede.

TAUR    Aparent totul merge bine şi este linişte. Astăzi ai tendinţa să convingi prin seducţie, doar Venus este protectoarea zodiei tale. Atenţie cui te adresezi, ca să fii corect receptat!

Nativii şi nativele din Taur trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu sau partenerii/familia de acasă. Pentru a evita, bineânţeles, unele surprize sau „stupize” neplăcute. În general, trebuie să eviţi ca să pui anturajul în situaţia de a-şi arăta „arama”, adică maximum de prostie. Banii şi veniturile, tot în general, sunt bine aspectate, încasările pe care le aştepţi vor veni, totuşi, este adevărat că ceva mai tarziu decât era prevazut.

GEMENI   Lucrând în echipă, poţi să reuşeşti, dar şi să te pierzi în anonimat, să nu-ţi poţi pune în valoare imaginaţia şi originalitatea. Azi trebuie să găseşti soluţia, să te foloseşti de echipă!

Ai ocazia să poţi îndrepta o eroare involuntară recentă. Fă ceea ce trebuie şi nu mai vorbi despre asta. Astăzi energia şi impulsivitatea „argintului viu”, mercuriane, ale zodiei, le poţi canaliza  ca să devină surse de creaţie, originalitate, energie constructivă.

RAC  Poţi să primeşti o veste sau să te întâlneşti cu cineva care-ţi dă relaţii despre un prieten comun, care te poate ajuta în problemele tale. Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide!

Se pare că treci la un nivel superior în jocul relaţiilor tale sentimentale. Gândeşte-te bine ce strategie adopţi, este păcat să ratezi, aşa de aproape de succes! Nu te băga în arcane financiare, nu împrumuta bani, nu juca la case de pariuri, nu cere bani de la bancă. Măcar astăzi…

LEU   În această zi densă, obositoare, primeşti o veste buna şi una mai puţin fastă, dar activitatea cotidiana nu te lasă să faci o analiză aprofundată. Abia pe seară realizezi consecinţele, dar…

Dacă te apuci să râzi şi să subliniezi greşelile altora, nu te văd bine! Mai bine apucă-te de caricaturi. Se poartă şi unii fac averi. Dar, îţi este greu să te concentrezi. Oboseala cronică te face să nu mai ai chestiile alea, cum le zice, serotonina şi endorfina, parcă! Mănâncă ciocolată, de calitate, belgiană sau Hershey, dacă poţi şi te lasă dieta.

FECIOARĂ  Contrar obiceiului, astăzi nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că primeşti o veste bună, care te ajută să-ţi regăseşti ritmul.

Este momentul să faci un triaj în relaţiile tale. Îţi mănâncă foarte mult timp şi rezultatul este nul. Poate eşti popular, poate, dar asta nu se mănâncă! Eşti gata să faci eforturi pe direcţia intereselor tale, dar nu ai curaj, îţi trebuie “pile”. Sfatul unui astrolog, care le-a văzut pe toate este: la pile egale, meritul contează! Merit, ai?

BALANŢĂ   Tot ceea ce ai nevoie este o atmosferă plăcută, un mediu prielnic, în care să fii acceptat şi încurajat în sensul dorit de tine. Eşti gata de lucruri mari, dar nu ai un… antrenor potrivit!

Fără frică şi complexe, trebuie să reduci din ritmul activităţii corporatiste. Fă-o fără mult tam-tam şi fără să ceri sfaturi şi aprobări. Noile proiecte în care vrei să trăieşti necesită o calitate superioară a vieţii, o igienă a muncii şi oameni odihniţi care arată excelent şi radiază optimism şi bucuria vieţii. Vinzi asigurări? Ei, glumeam…

SCORPION   Ai planuri mari, gânduri îndrăzneţe, Luna îţi pare accesibilă. Dar, nu te-ai uitat câţi bani ai în buzunar! Este bine să ţinteşti sus, dar dezamăgirea eşecului este foarte mare. Evită-l!

Astăzi setea, obsesia ta, pentru o libertate personală fără limite, ia dimensiuni epice. Apari uşor ridicol în ochii prietenilor tăi cu soţii, amante, ipoteci la bănci, firme în insolvenţă, cu copiii la studii în Marea Britanie şi fiscul la uşă. Tu ai o bicicletă şi un dor de ducă… Dar, tu eşti omul liber!

SĂGETĂTOR   Astăzi dai mai multă atenţie decât de obicei celor din jurul tău, familiei, prietenilor. Ai o intuiţie, o presimţire, o bănuială, că cineva, dintre cei dragi, are nevoie de ajutor, dar tace!

Eşti încăpăţânat şi îţi urmezi intuiţia. Este foarte bine, astăzi te duce în direcţia bună a intereselor tale strategice. Conjunctura arată posibilitatea unor discuţii interesante cu factori de decizie, importanţi în viaţa ta. Mama soacră? Ei, glumeam…

CAPRICORN    Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Forţa morală şi soliditatea care te caracterizează suplinesc astăzi lipsa de energie provocată de oboseala cronică. Pe seară, relaxează-te!

Eşti pe fluxul principal al vieţii tale profesionale, lucrurile, se pare, că vor merge şi mai bine. Trebuie să-ţi oferi un moment de reflecţie şi de relaxare, ziua este prea densă şi obositoare. Concentrează-te pe interesele tale, nu-ţi risipi energia, programeză iscusit munca ta, dar şi odihna.

VĂRSĂTOR  Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute şi astăzi cauţi serios mijloace şi oameni ca să te poţi ţine de cuvânt. Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează.

Trebuie să-ţi modulezi inteligent intensitatea empatică. La serviciu, sau acasă, trebuie să te implici, să iei atitudine şi varianta emoţională este cea mai convingătoare! Un mic amănunt adună norii în viaţa ta din paradis, dar o să treci peste asta şi Soarele va strălucii mai tare în cea mai bună dintre lumi!

PEŞTI  Eşti foarte zâmbitor, dar pari şi puţin cam distrat. Astăzi ţi-ai propus o multime de scopuri de atins si lucruri de facut. Timpul pare că nu mai ajunge, aşa că trebuie să te grăbeşti!

Climatul favorabil şi sinceritatea cuiva din jurul tău te bucură şi te motivează. Este momentul să clarifici unele lucruri, să stabileşti legături şi alianţe. Dar nu eşti tu stăpânul timpului, nu prelungi inutil şi păgubos discuţiile. Fi clar, nu pisălog. Seară plăcută, poate la un film nou. Relaxare dinamică!