Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ce bucurie, pisicuţa Maya a fost găsită!

Horoscopul lui Dom Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2839 Vizualizari

Pe 17 septembrie s-au născut Konstantin Ţiolkoski, Chaim Herzog, Stirling Moss, Anne Bancroft, George Bacovia, Valentin Teodosiu, Gica Iuteş, Alexandru Cosmovici, Nicolae Ioana.

În calendarul creştin astăzi este pomenită Sf. Sofia, cu ale ei trei fete: Pistis, Agapis şi Elpis.

În "kalendar": "Dacă păsările călătoare nu se duc înainte de Sf. Sofia, atunci iarna va fi caldă înaintea Crăciunului (A.Olteanu, după Mangiuca). Este vorba de a doua (prima fiind în noiembrie) "mică vară a Sf. Martin" de care ne-am bucurat şi în decembrie 1989.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi o să vă mai spun o poveste adevărată. Am martori, s-a întâmplat acum!

Am primit, acum vreo două zile, un email plin de lacrimi al doamnei Carmen. Îşi pierduse pisicuţa, pe nume Maya. Se pare că, într-un fel sau altul, căzuse de la etajul trei.

„Nu pot accepta pierderea, durerea resimtita este paralizanta, parca o aud insa cautarile intregii familii au fost pana acum zadarnice. Dar eu mai sper ca o vom regasi pentru a restabili echilibrul, concentrarea atat a mea cat si a fetitei mele de 16 ani care m-a intrebat cum sa mearga la scoala daca acasa nu o asteapta Maya?” spunea, disperată, buna doamnă.

Primesc zilnic şasezeci de emailuri, am 5659 nedesfacute. Totusi ceva m-a facut sa citesc acest email şi nu altul.

M-a impresionat şi m-a preocupat mult! Se poate să fac ceva ca s-o găsescă pe Maya? Am adormit cu gândul acesta, cu căţeluşa Miki la picioarele mele, aşezată strategic între mine şi uşă, înţelegeţi, câine de pază!

Am visat... de obicei îmi aduc aminte doar de câte ceva imediat după ce mă trezesc. De data aceasta, fantomiţa pisicii Gina mi-a apărut în vis. Gina era în vis foarte mare, uriaşă, cât Miki care are vreo 25 de kilograme. Mergea încet şi precaut pe covorul persan de acasă, din copilărie, de care nu mai ştiu de mult ce s-a întâmplat cu el. Gina, vorbea! Cu un glas plăcut de fetiţă răsfăţată. “Tati, ce vrei de la mine? Vrei să ştii ce este cu pisica Maya? Aici nu este, mai căutaţi-o! Eu sunt bine, nu ai grijă, aici... e altfel!”

M-am trezit cu o durere de cap, cu ochii umflaţi şi cu gâtul uscat, simptome, după cum îmi spunea regretatul meu prieten Nelu Ţugui a implicării într-un fenomen paranormal. Miki era la picioarele mele cu ochişorii măriţi şi se lingea pe botişor, mereu, semn de panică!

Nu ştiam ce să fac. Să dau familiei lui Carmen speranţe false, dacă nu o găsesc, nu o să mă considere un escroc sentimental, sau mai rău? Am discutat cu Marian, un vecin, care şi el mi-a spus să nu dau speranţe deşarte, decepţia este mai crudă, spunea el.

Am preferat să-i trimit lui Carmen o scrisoare în care o regretam mult pe Gina dar undeva spuneam, despre Maya: “Poate, totuşi o găsiţi... aş fi aşa de mulţumit!”

Dar chiar înainte de a mă apuca de scris articolul prezent primesc alt email de la Carmen, “veşti minunate”: “Minunea mult dorita s-a produs! Dupa cautari disperate, mobilizare generala a intregului cartier, am gasit acolo unde mai cautasem de cateva ori, pitita, speriata,flamanda, socata pe năbădăioasa Maya. Rugile nostre şi gandurile bune ale prietenilor au facut sa ne fie inapoiata bucuria si energia familiei, pisicuta nostra. Dupa un zbor de la etajul 3 pe beton, trei zile in frig, fara apa si mancare , nu are nici o zgarietura. Va multumesc pentru sustinere.

Va ataşez o fotografie cu Maya!”

Acum trebuie să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi de ce spuneam că găsirea pisicuţii m-ar face aşa de mulţumit! Pe lângă salvarea Mayei!

Faptul că pisicuţa Maya a fost găsită îmi confirmă apariţia fantomiţei Ginei. Ce a spus ea, s-a împlinit! Şi, mai mult, cred că este bine acolo unde este, aşa a spus ea! De aceea sunt aşa de mulţumit!

Vedeţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi găsirea unei pisicuţe poate avea consecinţe de anvergură cosmică. Un fapt minor, insignifiant, ar spune unii fără inimă şi fără să cunoscă teoria haosului.

Teoria relaţivităţii, cuantele, principiul nedeterminării şi teoria haosului au permis filozofilor şi oamenilor de ştiinţă speculaţii cu adevărat fantastice!

O ilustrare a acestei situaţii, sigur, tratată artistic şi simplist, o găsiţi în mai vechiul film SF “Sound of Thunder”.

Liniile de dezvoltare cauzală a viitorului sunt misterioase şi ilogice, nu respectă raţiunea umană. Salvarea pisicuţei Maya poate evita un război peste 157 de ani! Dar numai bunul Dumnezeu ştie! Da, cu siguranţă El ştie, pentru că în El se află trecutul, prezentul şi viitorul! Noi doar ne maimuţărim...

BERBEC Astăzi se poate să încerci să aplanezi unele conflicte de care nu eşti responsabil. Zodia ta nu este cea a mediatorilor, dar cu energia şi încăpăţânarea caracteristice poţi să reuşeşti!

O mică supărare provocată de cineva din familie, dar pe total ziua iţi este favorabilă. Totuşi, un avertisment: fereşte-te să comentezi cu multa placere ultimele insuccese ale şefului, pentru ca s-ar putea că acesta să afle! Întotdeauna se găseşte un „binevoitor” de felul lui Iago. Altfel, te bucuri de începerea şcolii, că mai ai şi altfel de griji! Adică să suplineşti din propriul buzunar lipsa de interes a statului român pentru educaţie şi învăţământ.

TAUR O zi în care conjunctura îţi oferă un dar rar al comunicării. În special poţi să cuantifici, să precizezi, dorinţele, visele şi nevoile tale! Rămâne, doar, să-i convingi pe cei din jurul tău!

Activitatea ta de astăzi, fie că eşti la serviciu sau rămâi acasă - se îndreaptă către rezolvarea unor probleme din trecut, rămase în suspensie. Anumite evenimente de care afli în a doua parte a zilei şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali.

GEMENI O pauză în viaţa ta socială te poate ajuta să reîncepi de unde îţi convine. S-au acumulat o mulţime de obligaţii care nu-ţi fac nicio plăcere şi, de fapt, sunt numai forme fără conţinut!

Astăzi eşti vulnerabil la capricii scumpe. Atenţie la cumpărăturile de lucruri care nu îţi trebuiesc, dar te încântă, fie că sunt „drăguţe” fie că sunt „unicat”. Altfel, eşti binedispus! Excelente oportunitati la serviciu, în piaţă sau la şcoală - mai ales de cooperare, asa incat poti scurta consistent durata de executie a unui proiect sau altceva, dacă lucrezi în echipă.

Calin Popescu Tariceanu, presedinte interimar al tarii! Ipoteza care arunca in aer SCENA politica! Ce se intampla cu Iohannis

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI