Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Black Friday este vinerea după Thanksgiving

Autor: | | 0 Comentarii | 2920 Vizualizari

24 noiembrie s-au născut Spinoza, Henri Toulouse-Lautrec, Emir Kusturica, Matei Millo, Victor Iliu, Emil Hosu.

În calendar Clement şi Petru din Alexandria.

România este, a devenit, o colonie. Şi o colonie culturală. De peste o sută cincizeci de ani trebuie să imităm pe cineva. De fapt am fost obligaţi. Nu mai suntem noi, ci trebuie să fim nemţi, francezi, ruşi, americani, probabil din nou nemţi!

Suspendarea spiritului naţional ne-a dus, ne-a redus, la ceea ce suntem astăzi: doar nişte imitaţii prost fardate! De care lumea bună se fereşte ca de nişte ţoape de mahala şi întoarce capul cu jenă!

În timp ce în Occident patriotismul şi naţionalismul sunt la un nivel maxim şi sunt cultivate cu atenţie. Sigur, ceea ce este bun pentru metropolă, este interzis în colonie!

Superstiţiile sunt, însă, mai durabile decât religiile, spunea savantul german Julius Lips. Iniţial, Black Friday era "Vineri, 13" – o zi nenorocoasă, în care trebuie să ai multă grijă. Din aceiaşi familie cu Black Monday, zi de luni în care s-au întâmplat multe nenorociri.

Dar interesele comerciale, aceleaşi interese care l-au transformat pe Moş Crăciun (de fapt Moş Nicolae, sau nordicul Odin) în agent de vânzări, au confiscat înţelesul primordial şi l-au transformat într-o zi de aşa-zise reduceri de preţ pentru prostime, care se buluceşte călcându-se în picioare, pentru aceleaşi produse, la acelaşi preţ ca mai înainte, sau marfă rebotezată, refuzată la export, refurbishată, reambalată, reciclată, reparată, re-butată, ce mai!

Ca să te înebunească de cap, există şi un singur produs bun şi ieftin dar care... s-a terminat!

Doar reclama contează! Care nu mai este de mult sufletul comerţului ci parte din minciuna imensă în care trăim în fiecare zi. Cine minte mai mult şi mai bine, acela câştigă!

Mai nou "Black Friday" nu mai este o singură zi, ci trei, cuprinzând şi weekendul, sigur, la noi unde avem o treime de populaţie analfabetă „second degree” adică ştie aproximativ să citească, dar nu înţelege nimic, nici ce vede pe Facebook, sau înţelege greşit. Ei bine, la noi, în pustiul minţii, Black Friday este chiar... o săptămână!

Black Friday! Black Friday este vinerea după Thanksgiving! Atât! Anul acesta pică pe 28 noiembrie.

Răstălmăcirea modei metropolei a fost mereu ruşinea provinciei mediocre şi fandosite. În Africa am văzut cum negrii au copiat sărbătorile celor care i-au cucerit, dar schimonosindu-le şi reducîndu-le la înţelegerea lor de primitivi. Aşa facem şi noi, astăzi. Adică prostimea fudulă, uneori bogată, cu nasul pe sus, agresivă, lacomă şi vanitoasă, mereu la modă, cu Facebook în loc de creier şi cu smartphonul în mână! Ar fi caraghios, dacă nu ar fi mortal de tragic!

Mi-e dor de o dictatură! Dictatura adevărului, a cinstei, a patriotismului, a credinţei, a iubirii, a milei, a bunăstării, a bunului simţ, a cărţii şi culturii şi a echilibrului. Cu pedepse grele, cum aveau dacii!

S-au pierdut legile lui Dromichete, completate de Deceneu, a nu se confunda cu "legile belagine" faţă de care am puternice reţineri, fiind evident, falsuri grosolane! Ei, de aceea păcătuiţi...

Tradiţional, în "kalendar" pe 24 noiembrie este "Climăta Vântului", fiind una dintre sărbătorile rare ce ia în consideraţie un fenomen meteorologic, fără aglutinare mitologică sau religioasă.

Pur şi simplu se ţine pentru vânturile rele, „vicioase” cum ar zice înţeleptul chinez. Se presupune o foarte mare vechime a acestei sărbători, comună cu multe alte populaţii şi areale din Europa, dar la date diferite, în funcţie de regimul climatic.

De acum, după Climăta Vântului, poate să înceapă iarna!

Iarna vrajbei noastre, iarna prostiei noastre, iarna nesimţirii noastre... oare când o veni dezgheţul, primăvara? Probabil, că, niciodată! Aştia suntem noi, proşti cu abecedarul în mână, cu un IQ de doar 94, scandalagii, puturoşi, beţivi sau curve, după sex sau convingeri, unii au amândouă “calităţile”, în special politicienii, hoţi, mincinoşi, lacomi, ipocriţi, în nici un caz bun creştini!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă ceea ce am scris anterior a trezit o umbră de indignare în inima domniilor vostre înseamnă că nu este totul pierdut. Textul a fost făcut ca un test menit să provoace o reacţie emoţională. V-am dat un exemplu de cum se manipulează masele!

Peste exact o săptămână este Ziua noastră Naţională, de Anul Nou al dacilor. O să scot tricolorul şi vă rog să faceţi acelaşi lucru! Dacă nu aveţi, cu câţiva lei vă puteţi cumpăra un tricolor, zilele acestea sunt reduceri, aici sunt de acord cu Black Friday! Puneţi tricoloarele la ferestre, pe balcoane, pe case, unde vreţi domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobiţi, ca un semn de hotar al trecerii noastre într-o nouă etapă, o nouă eră, un nou continuum spaţiu-timp! Cu Dumnezeu, înainte!

Conform protocolului şi a uzanţelor uniforme, parada militară de Ziua Naţională trebuie onorată de prezenţa celor doi preşedinţi, cel ales şi cel încă în exerciţiu. Mă aştept ca cei doi să-şi vorbească cu zâmbetul pe buze, să râdă chiar, să dea semne clare către populaţie, semne de concordie şi să salute drapelul şi trupele nostre victoriose, mereu victorioase. Armata noastră a învins întotdeauna, înfrângerile au fost ale politicienilor!

Cei doi preşedinţi trebuie să dea un semnal clar, pe direcţia de dezvoltare a speranţelor naţiunii. Să arate, prin comportamentul lor, o nouă etapă de colaborare şi progres, asta aşteaptă poporul, nu vanităţi şi fiţe.

Haideţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mai avem puţin înaintea iernii, apoi o să numărăm zilele scurte şi nopţile lungi, pe rând, una câte una, spre primăvară, care pare departe, dar nu este chiar aşa, pentru că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Început de săptămână echilibrat. Cu multe gânduri şi proiecte. O zi liniştită, nu exagera cu efortul! Relaxează-te şi vezi de ofertele de turism, sărbătorile de iarnă sunt aproape!

Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Un mijloc de transport, sau ceva mecanic, un aparat, acolo - îţi face necazuri. Vinde-l, schimba-l, repara-l - nu lasa obiectele sa te enerveze! Cu oamenii te descurci astăzi ceva mai bine.

TAUR Începi bine ziua, săptămâna, dar pe parcurs frumosul tău zâmbet ţi se şterge de pe faţă. Eşti confruntat, frontal, cu reaua-credinţă şi prostia unora din jurul tău! Nu te enerva, e inutil!

Crede in fortele tale si in ajutorul celor ce te privesc drept in ochi. Decat o mie de prieteni de petreceri, mai bine unul singur de încredere. Astăzi, calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le fie în afaceri, fie în dragoste. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul. Nu-ţi fă planuri pe termen lung, decât ca să te dai important şi să zăpăceşti anturajul. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem...

GEMENI Astăzi trebuie să fii foarte atent(ă), la dinamică, la viteza cu care te mişti. Trebuie să eviţi micile incidente şi posibile accidente domestice. Adică fereşte-ţi degetele şi... braţele!

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI