Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Au încurcat copiii. Despăgubire: 1,88 milioane euro!

Autor: | | 0 Comentarii | 3205 Vizualizari

Pe 11 februarie s-au născut Thomas Alva Edison, Burt Reynolds, Leslie Nielsen, Sheryl Crow, Traian Filip.

Sinaxar, Sântul Sfinţit Mc. Vlasie. În "kalendar", nimic, nimic!

Prieten şi vindecător al animalelor, Sf. Vlasie are o legătură specială şi cu păsările. În popor se spune că Sfântul le dezleagă ciocul micilor zburătoare şi că de acum păsările încep să cânte. „Cine se roagă la Sf. Vlasie, acela nu rămâne fără para în pungă” – Sf. Vlasie este văzut şi sub aspectul minunilor pe care le făcea când ieşea din peştera unde pustnicea. Sf. Vlasie se ţine ca să nu se nască copiii şi animale monstruose, contra insectelor şi a viermilor, pentru sănătatea rudelor de sânge etc. Un sfânt pluricalificat, bun la orice, probabil o calchiere al cine ştie cărui zeu al primăverii, din mitologia greco-romană!

Primăvara care o să vină, până la urmă!

În multa corespondenţă pe care o primesc, m-a intrigat o veste din hexagon. O să v-o povestesc repede, până nu-şi bate joc cineva de informaţie şi o traduce cu "Google" "Le Figaro" descrie situaţia:

Pe data de 4 iulie 1994, Sophie Serrano a născut o fetiţă, Manon, într-o maternitate din Cannes. Bucurie mare! Dar, Manon, ca aproape toţi bebeii a făcut icter şi a fost pusă la raze ultraviolete. Unde a fost însoţită de o altă fetiţă, născută cam tot atunci dintr-o famile din "teritoriile de peste mări". O asistentă a schimbat între ei nou născuţii şi i-a adus Sophiei sugarul străin. Tânăra mămică a contestat spunând că părul este altfel şi alta este şi greutatea, dar a fost asigurată de corpul medical al maternităţii că totul este în regulă.

Totul a fost în regulă până când micuţa Manon a făcut zece anişori. Foarte frumoasă şi foarte "bronzată" nu semăna absolut deloc cu părinţii ei, motiv de glume mai mult sau mai puţin reuşite între prieteni şi în familie. Până la urmă părinţii lui Manon au făcut teste de paternitate şi maternitate, teste ADN. Potrivirea între părinţi şi fetiţă era zero barat. Manon nu era copilul lor!

S-a deschis o anchetă judiciară şi cu mare greutate s-a stabilit schimbarea noilor născuţi de către o asistentă, în maternitate. Cu şi mai mare greutate s-a dat de cealaltă familie, de origine din Reunion, care locuia în Grasse, Alpii Maritimi.

"A fost un moment ciudat, bizar" explică cu discreţie Manon, "m-am aflat în faţa unei necunoscute, care era de fapt, mama mea!"

La început cele două familii au încercat să lase lucrurile aşa cum au căzut, sufereau şi aşa destul. Familia din Reunion dorea să nu se facă scandal, au rămas şi acum speriaţi şi timizi, au cerut să nu le fie publicat numele. Diferenţa dintre culturi şi modul de creştere şi educaţie era enorm între cele două fetiţe. Manon, creola, crescută de familia franceză, era o franţuzoică educată şi stăpână pe ea care se gândea să devină arhitectă. Manon, franţuzoiaca, crescută de familia creolă, dorea să găsească un "băiat bun", să se mărite şi să facă copii.

Dar un prieten al familiei Serrano, avocatul Gilbert Collard, un profesionist de excepţie, a spus: "trebuie să-şi plătească greşeala, în aşa fel ca să obţinem o soluţie civilă exemplară, o pedeapsă şi o despăgubire de care companiile de asigurări să le fie frică, maternităţilor să le fie frică, să fie un exemplu! Altă dată să se gândească de zece ori şi să nu mai greşească!"

Procesul a făcut vâlvă în Franţa. Familiile au cerut 12 milioane de euro despăgubiri, în decembrie trecut.

Pe data de 10 februarie 2015, ieri adică, Tribunalul a condamnat, definitiv şi irevocabil, Clinica Internaţională din Cannes (Clinica Jourdan) şi Societatea de asigurare mutuală a spitalelor (SHAM) la plata a 1,88 milioane de euro "ca reparaţie la prejudiciul produs de schimbare între ei a noilor născuţi în interiorul şi în administraţia clinicii respective".

Clinica şi societatea de asigurare sunt obligate să plătească 400.000 de euro pentru fiecare copil în cauză, 300.000 de euro pentru fiecare părinte, şi câte 60.000 de euro pentru fiecare frate, sau soră, ai respectivilor copii schimbaţi. În total, 1,88 milioane de euro!

Tribunalul a ordonat plata imediată şi fără întârziere a unei tranşe de 100.000 pentru fiecare copil, 100.000 pentru fiecare părinte şi 25.000 de euro pentru fiecare frate, sau soră.

Sursele mele de la Paris sunt uşor indignate pentru că "mafia în halate albe" scapă uşor. Familiile şi-au retras plângerile împotriva corpului medical, urmare unui aranjament. Poate, mai scot de la halatele albe vreun milion de euroi, neimpozabili!

BERBEC Dimineaţă obositoare. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. Un umăr pe care să te sprijini găseşti între cei dragi, acasă, în familie. O vorbă bună contează mult!

Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile, respiră adânc, uită-te pe sub sprâncene şi dă-i bice : „the show must go on”. In a doua parte a zilei evita singurătatea – nu este oare mai bine sa ieşi cu familia sau cu o prietena la o plimbare? Cauţi un confident pe care nu îl găseşti.

TAUR Încep să se lămurească unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, că ai mai avut astfel de situaţii! Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească!

O pierdere, sau ratăcirea unui obiect poate fi evitată. Probabil prin grijă şi atenţie. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, dar nu exagera. Nu uita ca optimismul este incapăţânarea de a spune ca te simţi bine cand totul in jurul tau merge rau. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Familia este bine, sănătoasă, prietenii au problemele lor. Promoveaza cu curaj interesele profesionale!

GEMENI Ziua de azi e un bun prilej să recapeţi iniţiativa, să te ocupi de probleme legate de casă, apartament, familie, proprietaţi. Conjunctura te favorizeză, aşa că poţi pune lucrurile la punct!

Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se rezolvă de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Vremea melancolică şi cam nesimţită te face sa te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusa şi cu fitilul aprins.

RAC Stelele indică o zi obişnuită, cu rutina şi monotonia de "déja vu". Totuşi, o veste sau o întâlnire care îţi face plăcere, trebuie doar să laşi comoditatea şi să ieşi, după program, în oraş.

Veste MARE despre rezultatele la Evaluarea Nationala! Ce au facut profesorii cu notele

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI