Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. La sfat, în pădure, cu oamenii de piatră
Horoscopul lui Dom’ Profesor. La sfat, în pădure, cu oamenii de piatră

Horoscopul lui Dom’ Profesor. La sfat, în pădure, cu oamenii de piatră

Pe 1 iunie s-au născut: Marlyn Monroe, Brigham Young, Morgan Freeman, Mihail Glinka, Mircea Cărtărescu, Monica Anghel.

Sf. Treime, sărbătoare mare. Dar şi Sfinţii: Justin Martirul şi Filosoful, Hariton, Firm şi Valerian.

1 iunie este zi fastă. Calendarul lung indică, simbolic, ziua Cireşei. Probabil unde toată luna iunie se numeşte „Cireşar”. Armoniosul fruct seamănă, tot simbolic, cu o inimă foarte mică, cu o inimă de copil. Aluzia este evidentă, este doar Ziua internaţională a copiilor. Protejaţi copiii, cinstiţi bătrânii şi aveţi îngăduinţă! Viaţa este scurtă şi este loc pentru toată lumea. Aşa sună una dintre Legile Junglei, ale lui Kipling…

Nu are importanţă semnificaţia, originea, faptul că în alte părţi nu se sărbătoreşte ziua copiilor. Este un lucru bun şi trebuie continuat. Şi iar să nu uit, sfatul meu este să luaţi copiilor jucării, cărţi, şi nu obiecte, sau îmbrăcăminte care oricum urmau să fie cumpărate. Nu înşelaţii copiii, sunt mult mai deştepţi decât credeţi! Făceţi-le o surpriză plăcută, nu faceţi gesturi formale. Nu uitaţi dulciurile, cu ciocolăţi şi pungi de bomboane!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, legenda veche, veche, spune că demult, demult, poate acum multe zeci de milioane de ani, poate sute de milioane, pe când Dumnezeu era tânăr, pe planeta noastră au poposit nişte călători. Nu semănau cu nimic şi nici nu-i putem imagina. Noi suntem moi, nişte coloizi, acolo, câteva găleţi de apă şi un pumn de săruri ale carbonului. Veneticii erau din cremene, siliciul era la baza metabolismului lor! Au venit, numai bunul Dumnezeu ştie de unde, au stat câteva milioane de ani şi au plecat. Pentru ei milioanele de ani au fost câţiva ani. Pentru că metabolismul lor este aşa de lent că am putea spune, uitându-ne la un om de siliciu, la un om de piatră, că este doar un bolovan acolo, fără viaţă şi simţire.

Nu se ştie exact de ce, legenda este aşa de veche că s-au pierdut multe din ea, dar pe Pământ au rămas câţiva oameni de siliciu, cu florile, vegetaţia lor, florile lor, legumele lor, cartofi, morcovi, ţelină etc şi cu animăluţele lor de companie, nişte pisicuţe, căţeluşi, papagali şi… o iguană. Sigur, corespondentele animăluţelor în siliciu, în bolovani de piatră. Fie că nu se mai puteau întoarce acasă, fie că au rămas voluntari, sunt nişte exploratori, în spaţiu, dar mai ales în timp!

Ei bine, în noaptea magică a Rusaliilor, după cum este dat, m-am dus în munte, unde ştiu că s-au refugiat oamenii de piatră, de curiozitatea şi prostia omenească. Pentru că, de pe tot Pământul, ei au ales Carpaţii de curbură. Aici este o taină mare. Şi mărturie stau cutremurele permanente de la peste o sută treizeci de kilometri adâncime. Vibraţiile armonice de aici, (frecvenţa, amplitudinea, intensitatea) se potrivesc cu metabolismul lor, sunt energia care o consumă regnul fiinţelor de siliciu. Au lăsat în urmă, în calea oamenilor, câţiva „cartofi”! Oamenii îi numesc trovanţi şi se miră şi se tot crucesc, cum cresc pietrele, se mişcă şi se înmulţesc. Sunt cartofi… de siliciu!

Taina oamenilor de piatră o ştiu de la un preot bătrân, care slujea când eram copil la mânăstirea de maici Suzana. Preotul a fost găsit spânzurat, adânc în pădure, sus de tot, într-un brad. Probabil că a fost opera Superiorilor, care nu vor să se ştie multe lucruri. Miliţia şi Securitatea au mirosit mult pe acolo, dar brusc au închis dosarul, aruncând vina pe un nenorocit care se împrumutase de câţiva lei la preot. Care nefericit s-a jurat pe Sfânta Cruce că nu el l-a omorât pe bunul popă. L-au băgat la puşcărie, dar l-au scos peste câţiva ani, fără vreun motiv. Pe mine m-au cruţat Superiorii… „protejaţi copiii” cea mai veche lege, a fiinţelor care cresc. Credeau că o să uit, sau, probabil, că au văzut că am „baraka”. Şi dacă vă povestesc, cine o să mă creadă? O poveste a lui dom’ profesor şi atât!

Aşa că m-am dus cale de multe ore în pădurea adâncă, ducând daruri oamenilor de piatră. O substanţă rară, dar care face mare plăcere oamenilor de piatră. Similară cu ciocolata, pentru oameni. Ştiaţi, dragi, lupi, padawani şi hobbiţi că ciocolata, bomboane sau batoane, este cadoul cel mai apreciat de oameni? Sondaj Gallup, nu mint!

I-am găsit pe oamenii de piatră acolo unde îi lăsasem acum opt ani, când am mai fost în vizită la ei. Ba nu, mai urcaseră câţiva zeci de metri către vârful muntelui! Am scris cu substanţa fermecată, folosind alfabetul, simbolurile învăţate în copilărie, pe suprafaţa oamenilor de piatră. În câteva luni o să înţelegă despre ce este vorba, apoi o să mă duc să aflu răspunsul, nu vă spun cum, e taină mare!

Dar acum vă las, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, iar mă duc în pădure, la Observator. Din nou paznici îmi sunt, mă apără de relele creaturi ale nopţii, vrăjitoarea Măturoaia şi pustnicul Cristian. Înarmaţi fiecare cu se pricepe mai bine, doctoriţa cea care nu minte, cu furca de oţel, de la caierul de tors, iar Cristian, cu toporul american cu două tăişuri, un cadou de la mine. Că aşa îşi mai câştigă pustnicul de cele ale gurii, spărgând lemne prin satele din jur. Ei sigur, e de mirare când îl vezi câtă mai matahala, de doi metri, cu toporul pe umăr, făcându-şi cruci peste cruci şi recitând în gura mare Evangheliile, că pustnicul le ştie pe dinafară, toate cele 66 de cărţi ale Bibliei! Iar, doctoriţa, cu furca ei, face nişte chestii de l-ar lăsa lat pe cel mai mare maestru kung-fu şi un trib întreg de ninja. Nu sunt nebuni ei, ci cei care se pun cu ei!

De data asta canonul este simplu şi cu răspuns imediat. Este de la romani şi de la cei dinaintea lor, de la etrusci. Augurii. Dacă noaptea este senină, după anume reguli şi numai după ele, voi vedea în ce parte merg stelele căzătoare, câte şi unde. De aceea mă duc la Observator, o poiană din pădure care are o taină. Mare. Deseori, peste tot sunt nori, numai deasupra Observatorului se vede cerul. Au venit oameni de ştiinţă, a fost aici şi Coandă şi au zis cu toţii, în cor, nu ştiu ce despre ionizare, despre încărcare electrostatică şi săruri rare ale pământului. Aşa o fi… dar eu ştiu altceva. De ce şi-or fi construit romanii cel mai mare castru, aici, în apropiere? Şi se zvoneşte că pe aici ar fi dava secretă a sacerdoţilor agatârşi şi geto-daci. Şi tot pe aici, au fost observate cele mai multe OZN-uri? Şi oamenii locului par că au taine grele, iar drumurile se opresc în munte, nu duc nicăieri! Oare?

BERBEC   Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu şi încăpăţânarea ta se pot răzbuna în această zi liberă. Atenţie la discuţiile cu cineva din jurul tău, de la care vrei sa obţii ceva, cumva.

Este o zi a comunicării. Esti dispus sa porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. Mercur in aspecte şi toane bune te influenţează favorabil si debitul verbal are volum si consistenţă. In toata aceasta dorinţă de afirmare a eului, care se exprimă, nu trebuie să pierzi din vedere să ciuleşti urechile. În cele mai multe cazuri vorbele multe determina destainuiri şi mai şi…

TAUR  Prudenta si diplomatia trebuie sa te caracterizeze astazi, fiind comportamentul oficial preventiv în familie, cu cei din jur, in general. Dedică ziua lucrurilor obişnuite, de rutină.

Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un suc, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

GEMENI  O atitudine solidară de genul „toţi o să ne distrăm” este mai recomandabilă în această zi liberă. Nu uita de cadourile pentru copii, este ziua lor! Mici întâmplări comice, distractive.

O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Poaţi să imiţi dinamica semnelor de foc, să joaci pentru scurt timp un rol. Aşa vei putea rezolva situaţiile dificile, de astăzi sau de oricând. „Disimularea inteligentă” a fost întotdeauna cheia succesului, în afaceri, dragoste sau război!

RAC Horoscopul tau te sfatuieste sa ceri sfatul si sprijinul unui prieten experimentat, pentru că este evident că nu te poţi descurca singur. Mai bine mai târziu, decât prea târziu sau niciodată!

Ai tendinţa, de altfel naturală la majoritatea nativilor din zodia Racului, să te ascunzi în exoscheletul tău, să faci doi paşi înapoi şi apoi un pas înainte – dansul la modă de şase mii de ani al Racului. Trebuie sa ieşi din acest clişeu zodiacal şi să accepţi faptul că cea mai bună apărare este ofensiva.

LEU  „Vai, ce mă bucur că ne-am întâlnit!” Configuraţia astrologica iti indica o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care te bucură mult, mai ales prin noutaţile pe care poţi să le afli.

Te preocupă, te obsedează banii şi parvenirea. Cu mai multă obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Pe de alta parte nu lua în serios toate bârfele şi intrigile făcute parcă special să-ţi amărască viaţa, în această zi liberă. Trebuie să convingi şi păstrarea calmului şi o atitudine civilizată sunt cheia reuşitei tale.

FECIOARĂ  Reuşeşti să sincronizezi bine dorinţele tale cu realitatea. Fiind, pentru un procent din zodie, zi liberă, programul tău de distracţie sau relaxare este acceptat cu plăcere de cei din jur.

Hărnicia, curăţenia şi geniul detaliului sunt calităţile tale incontestabile, dar niciodată nu eşti suficient de abil social, nu speculezi oportunităţile. Poate că astăzi şi în perioada următoare, poate mâine, poţi să faci o alianţă cu un Geamăn speculant şi tare în gură, sau cu un Scorpion veninos şi răzbunător. Ai o perioadă interesantă, vorba înţeleptului chinez, poţi profita de ea, dacă poţi!

BALANŢĂ  Stelele indică să renunţi la toate prejudecăţile şi micile frâne psihice care ţi-au frânt elanul şi nu ţi-au permis să-ti arăti adevaratele calitaţi, să ai performanţele pe care le meriţi.

Zi incertă şi uşor disarmonică până la orele prânzului, apoi totul intră în echilibru. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase.

SCORPION   Perioada favorizează nativii din primul şi ultimul decan al zodiei. Astăzi ai tendinta, pentru unii suparatoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ţii la parerea ta, cu orice preţ!

Mici succese care îţi lumineză astăzi sufletul. Ai mare nevoie de aceste confirmări ale valorii tale ca să-ţi întărească încrederea în forţele proprii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt.

SĂGETĂTOR  Câteva surprize plăcute şi unele mai putin placute, situaţii care evoluează spre întorsaturi neaşteptate, sunt deliciile zilei. In rest, aceleaşi distracţii plictisitoare, aceiaşi viaţă!

Atenţie la bani, unde îi pui şi cum îi cheltuieşti. Nu lua şi nu da bani cu împrumut, pentru că aşa se strică prieteniile. Banul este ochiul dracului, dacă nu-l stăpâneşti, el te conduce! Fii liniştit, totul o să fie bine. Principalul este să menţii statu quo ante.

CAPRICORN  Azi trebuie sa eviţi asumarea de promisiuni, angajamente şi responsabilitati pe termen lung. Este bine, dacă depinde de tine, sa nu pleci în nicio călătorie lungă, în special cu spre seară.

Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, mai nimic!

VĂRSĂTOR    Nu îţi prieşte ziua de azi. Au pus ceva în ea! Nervozitate, nesiguranţă, neplăceri. Tot felul de „ne”. Lasă lucrurile în voia lor, nu interveni, că mai rău faci. O zi liberă trecere repede!

Prin energia ta, prin puterea de muncă de astăzi, zi liberă, stârneşti invidii, dar şi respect. Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute şi cauţi serios mijloace şi oameni ca să te poţi ţine de cuvânt. Modul în care abordezi astăzi relaţiile umane denotă că ai învăţat din greşelile trecutului. În hotărârea ta de astăzi în domeniul financiar se poate vedea experienţă şi maturitate.   

PEŞTI  Stelele spun, la fel ca un bătrân înţelept chinez, ca prea multa insistenţă duce la dezastru, pe cand, cumpătarea, aduce succesul. Nu insista inutil, dar nici nu renunţa când nu trebuie!

Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează şi, în sinea ta, eşti mândru şi mulţumit pentru că vremurile nu te iau pe nepregătite. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere.