Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ascendentul, mai important decât zodia?!!

Autor: | | 0 Comentarii | 4209 Vizualizari

Pe 23 ianuarie s-au născut Humphrey Bogart, Edouard Manet, Stendhal, Jeanne Moreau, Ileana Mălăncioiu, Aurel Vernescu, Mircea Horia Simionescu.

Iarăşi o zi fără conotaţii arhaice importante, tradiţionale, iar din această cauză fără sfinţi importanţi. Doar, de serviciu, în slujba eternităţii, Sfinţii Clement din Ancira, Agatanghel şi un întreg sinod, Sfinţii Părinţi de la al VI-lea Sinod Ecumenic.

Sunt fel de fel de lucruri ciudate, ridicole, de mirare care circulă în Romania, sau aiurea despre Astrologie. Sper că am lămurit că zodiile nu sunt constelaţii. Sper...

Şi acum vă răspund vouă, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, care mă întrebaţi de ce nu iau poziţie împotriva denigrărilor prosteşti şi a atacurilor ignorante împotriva Astrologiei, sau a horoscopului.

Vedeţi, dragii mei dragi, astrologia are o vechime documentată de aproape şase mii de ani. La început a fost prima religie şi cea mai înaintată ştiinţă. Cine ridica glasul împotriva voinţei zeilor, tălmăcită prin intermediul semnelor de pe cer, a astrologiei, era obiectul râsului colectiv. „Ce tâmpit, nu vede clar, pe cer, că Jupiter este în conjuncţie cu Venus?”

Acest lucru a durat câteva mii de ani. Apoi lucrurile s-au schimbat, au apărut alte religii, fanatice şi intolerante. Marii preoţi s-au privatizat, au devenit „mathematicus”, cum erau denumiţi astrologii în perioada biblică. Se ocupau exclusiv de marea politică, „clientul” fiind unul singur: regele, împăratul, şahul, ducele etc

Astrologia, aşa cum o cunoaştem astăzi, datează de vreo două mii de ani. Sursa este „Tetrabiblos”, patru cărţi, ale lui Claudius Ptolomeus din Alexandria, de prin secolul I, lucrare contemporană cu Evangheliile sinoptice.

În timpul întunericului gândirii care s-a numit Evul Mediu european, astrologia s-a strecurat cum a putut, chiar creştinându-se. Cardinalul Pierre d’Ailly a postulat în „Astrologia creştină” la sfârşitul secolului al XIV-lea cum poate fi compatibilă astrologia cu dogma creştină. Astrologia a fost şi este studiată şi parcticată la Vatican. Sistemul caselor Placidus a fost imaginat şi calculat la o mânăstire franciscană al cărei abate purta acest nume. Cheile de interpretare pe care le folosesc poartă numele unui papă, Urban. Nu este foarte clar dacă a fost vorba de Urban al VII-lea sau al VIII-lea.

Cam în acea perioadă s-a luat hotărârea definitivă, la Vatican, ca astrologii sau cei care se ocupă de astrologie să nu mai răspundă atacurilor juste sau injuste. Se duce vorba, se lungeşte şi poporul o să fie confuz şi n-o să înţeleagă nimic, spuneau cardinalii.

„Astrologia este o ştiinţă care trebuie parcticată cu discreţie, aşa cum observaţiile cerului se fac pe întuneric, nu în văzul lumii, ziua!” a spus Pius al V-lea. Şi a dat şi o bulă papală în acest sens. Cradinalii au spus că este foarte bine aşa, că cei care practică astrologia şi au învăţat nobila ştiinţă în zeci de ani, nu se pot coborî la nivelul celor care îi atacă, ca să le răspundă. Au altceva mai bun de făcut decât să se certe cu proştii!

De atunci, din secolul XVI a rămas obiceiul ca astrologii să nu răspundă la atacurile împotriva lor, a astrologiei, a horoscoapelor. Dreptul la replică nu există în astrologie! Nu a existat nici înainte de secolul XVI...

Aşa că dragi lupi, padawani şi hobbiţi, niciun astrolog adevărat, jurat al lui Hermes Trismegistus, nu se va lăsa provocat de articole sau declaraţii defăimătoare, sau de prostia evidentă a unuia sau a altuia, care habar nu au de ce este astrologia!

Sigur, erezii sunt multe, colportate de „astrologi” şi mai ales de „astroloage”. Cum umblă acum „profeţia lui Nostradamus pentru anul 2015”! Să râd, să plâng, ce ziceţi? Eu de obicei râd, pentru că râsul face bine şi este ultima redută împotriva haosului, a prostiei, a imposturii şi a şarlataniei!

Altă erezie care încă mai circulă, am găsit-o în zeci de emailuri din corespondenţa mea, este că „ascendentul este mai important decât zodia după 30, 35, 40 de ani... în fine, după o anumită vârstă”. Nu ştiu cine a inventat chestia asta ridicolă, nici nu mă interesează dacă este din ţară sau străinătate, dar denotă o necunoaştere profundă a spiritului Astrologiei, a scrierilor care constituie Corpus Astrologicus, scrierile de bază, fundamentele astrologiei. Prostia asta a prins la masele populare, ba de câteva ori m-am întâlnit cu bazaconia asta în platourile televiziunilor. Ce era să fac, am tăcut din gură...

Ascendentul este gradul de zodiac de la Est în momentul naşterii nativului. El este ambreiajul care face legătura dintre macrocosmos, adică zodiile, planetele, stelele etc şi microcosmos, adica domificaţia, casele vieţii, nativul. De la ascendent, încep, în sens invers acelor ceasornicului, casele solare ale vieţii. Atât. Punct.

Sigur, ca să încerc să descopăr mecanismul infernal care a fost la baza acestei sintagme nefericite, pe care nu am găsit-o la niciun autor consacrat, am luat în considerare faptul că se referea la zodia în care cade ascendentul. Iarăşi ceva este putred...

Ascendentul determină prima casă, foarte simplist, a caracterului. Daca o persoană îşi închipuie că odată cu trecerea anilor nativul devine mai „de caracter”, sau îşi schimbă brusc zodia solară, devenind din Leu, de exemplu, Peşte, ei bine, persoana respectivă nu ştie astrologie, şi de aceea, o inventează!

Experienţa, întâmplările prin care trecem, derularea viaţii, bucuriile şi nenorocirile, sunt ceea ce ne schimbă, în timp şi acest lucru este împărţit între diferitele case, planete, zodii, aspecte, indicatori - în tot horoscopul!

Un horoscop trebuie judecat holistic, în întregime şi nu trebuie să te laşi hipnotizat de un singur fapt, indicator, aspect, configuraţie.

Am întocmit peste cincizeci de mii de horoscoape, acum pot să fie şi peste o sută de mii, că de la loviluţie nu am mai ţinut socoteala, dar nu am constata niciodată că „ascendentul poate fi mai important decât zodia”. Nici autorii, consacraţi, ai celor aproape şapte sute de cărţi de astrologie pe care le-am studiat şi le am în bibliotecă, nu au constatat lucrul acesta. Nici Claudius Ptolomeus.. Ascendentul are importanţa lui, mai ales prin aspectele pe care le face, într-adevăr, dar...

Şi, pentru Numele lui Dumnezeu, lăsaţi invenţiile inutile şi dorinţa de a fi în centrul atenţiei cu orice preţ. Puteţi să câştigaţi bani în mod cinstit, muncind mult şi învăţând mereu astrologie, fără să vă bateţi joc de ea! Astrologia nu trebuie inventată, ci învăţată!

BERBEC Emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Astăzi ia o pauză, odihneşte-te, relaxează-te, poate distrează-te puţin şi lasă confesiunile pe mai târziu.

Ai tendinţa să te concentrezi pe ceea ce ţi se pare că este esenţial, important. Eşti mai serios, mai sobru, decât de obicei. Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropia nişte termene. După masă, după program, evită întîlnirile, fă-ţi un program de vineri, de cultură şi artă, filme, spectacole.

TAUR Ocupă-te de programul tau obişnuit de vineri, poate cumpărături, seara poate un film nou, stelele spun ca totul este bine. Aspecte favorabile, mai puţin in ceea ce priveşte călătoriile.

Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbările repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Un anumit simţ al diplomaţiei, care, de fapt, nu te caracterizează, astăzi te ajută să pui la punct unele probleme, mai ales dacă ai responsabilităţi, poziţii de conducere. Sau, ai propria afacere. Nu pleca la munte, s-ar putea să ai surprize neplăcute.

Un iranian care seamănă izbitor cu Messi a fost denunțat de 23 de femei pe care le-a păcălit să se culce cu el! „Mi-a promis că mă ia cu el în Spania”. Foto

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI