Horoscopul lui Dom' Profesor . Nimic în “Kalendar” dacii se pregăteau de Anul Nou, iar în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Platon, Roman şi Zaheu.

Dragi lupi, padawani și hobbiți la Dimineața Astrologilor l-am prins pe Rocco Remo, un astrolog cunoscut din Caracas, capitala Venezuelei. A susținut, în cele cinci minute ale sale, o dare de seamă despre situația astrologiei în țara sud-americană.

După spusele lui Rocco, în Venezuela, numărul astrologilor a crescut exponențial odată cu problemele prin care trece țara. Din nefericire, a adăugat, marea majoritate a celor care își spun astrologi este formată din niște șarlatani dornici de câștig ușor.

Este suficient să arăți bine, să ai un program de calculator de astrologie, să înveți câteva cuvinte specifice ca aspecte, conjunctură, cuadraturi, opoziție și conjuncție, mai ales să fii bun de gură și insolent și gata… un nou astrolog de televiziune!

Rocco Remo a tras concluzia comică că, în vremuri de criză, lumea vrea să fie înșelată!

Eu am dat o temă circulară, deoarece am unele informații – probabil că domnul Mihai Maxim, marele istoric specialist în arhivele turcești, a stat mulți ani la Istanbul, le știe, dar îmi este rușine să îl întreb, nu ne-a făcut nimeni cunoștiință și știți eticheta marelui serdar Ștefănescu – ei bine, am unele informații că ”… spre amuzamentul doamnelor și trecerea mai frumoasă a serilor lungi de iarnă, Dimitrie Cantemir, aflat în exil în Rusia, se ocupa și cu zodiacul și alte lucruri persane învățate la Constantinopol.”

Circulara mea și darea de seamă a lui Rocco Remo a declanșat o întreagă discuție, care durează și la ora asta despre statutul astrologului.

Un astrolog francez, care știe multe – a spus că, în istorie, cu exemple din istoria Franței, au fost mulți astrologi care nu prea știau astrologie foarte bine, dar erau băieți deștepți și sfaturile lor i-au scos pe mulți Ludovici și președinți din necaz. Francezul a spus un lucru inteligent și de bun simț: ”niciun conducător nu o să-și ia un sfetnic de taină care este evident că e mai deștept ca el. Dacă inteligentul consilier spune că este astrolog, este foarte bine, tradiția de șase mii de ani spune că regele, împăratul, președintele, conducătorul, trebuie să aibă un astrolog care să-l sfătuiască. Regele, președintele, ascultă pe astrolog, nu pe unul mai deștept ca el!”

Bun, a intervenit Rocco Remo, dar cum să depisteze publicul șarlatanii și impostorii? Simplu, a spus francezul, este suficient să…

Dar o să vă spun, poate, mâine, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 
BERBEC   Activitatea creativă, cu nuanțe artistice, îți poate conferi echilibrul de care ai nevoie. Dacă îţi faci mari speranţe, sau, în general, ai de trecut un prag – aceasta este ziua, insistă! Proiectele tale de viitor sufera de un defect major – se bazeaza mai mult pe intamplare decat pe planificarea abila a fortele proprii! Sinceritatea te salvează astăzi în cursul dimineţii. Nu încerca să oferi motive şi explicaţii „politic corecte” ci relateză exact şi adevărat cum stau lucrurile, sigur, punându-te într-o lumină favorabilă.

TAUR   Trebuie să o iei de la capăt, să reevaluzi situaţia şi să faci alte planuri pentru sfârșitul acesta de săptămână. Consultă-te cu cei din jur, să vezi şi părerile lor, poate sunt bune! Lucrurile îţi par că devin mai grele, dar de fapt eşti în pierdere de energie. Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri din fructe la care se poat adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută. Clima mai ciudată, frigul, îti poate trezi durerile acelea de cap, protejează-te!

GEMENI  Dimineaţa trebuie să rezolvi unele probleme urgente, lăsate, amânate, toată săptămâna. Nu te bloca prin multe colaborări. Singur poți să ai controlul timpului, nu depinzi de toanele altora. Astăzi ai o mare putere de convingere. De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, mișcare, gimnastică şi multă… foame. Trage de fiare şi lumea îţi va apărea mai frumoasă şi mai zveltă!

RAC   Cuadraturile sunt in cumpănă cu aspecte favorabile, aşa poţi să ai o zi obişnuită, fără regrete. O zi de vineri aproape favorabilă, monotonă și normală, fără iluzii grandioase și dezastre! Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acestă zi de vineri ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa este plină de farmec. Poate unde esti cu lucrările la zi, sau te descurgi bine, în general, unde activezi. Astăzi, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, în mai multe domenii, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei.

LEU   Azi trebuie să fii furnică, nu leu! Munceşte, adună, strânge, colaborează cu celelalte furnici. Nu pierde timpul, la serviciu ai nevoie de o mai bună organizare! Dar de furnica-leu ai auzit? În această perioadă  este bine să te abţii de la o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită orice decizie luată  în stare emotivă.  Este momentul să faci puţină ordine şi disciplină printre hârtiile tale administrative, legale, contractuale şi să vezi dacă nu ai uitat ceva important. Încrederea pe care o ai în forţele proprii este în creştere aşa că poţi tranşa o problemă în cuplu, în familie.  

FECIOARĂ  Trebuie să eviţi să discuţi mult. Nu-ți mai da cu părerea. Modul tău de abordare nu e nici indicat, nici plăcut, renunță! Iarăşi ai sindromul "adevărului" şi al ”ajutorării” celor din jur! Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – poţi rezolva uşor (mai usor) problemele sentimentale. Pentru că eşti într-un punct mort şi cu anturajul şi cu relaţiile sentimentale… Nu este o idee rea să incerci să lamureşti lucrurile, măcar parţial. Vorbe spuse aiurea, la suparare, chiar fără rautate, pot face chiar mai rau unei relatii de dragoste decât o soacră rau intenţionată!

BALANŢĂ   O zi de Black Friday obositoare, pentru că amesteci lucrurile, utilul cu plăcutul. Fii eficient în ceea ce faci, mai ales dacă este vorba de cumpărături. Nu pierde timpul! Dar, seară plăcută. Vigilența și prudența trebuie să fie cuvintele și comportamentul cotidian, asta pentru ca sa eviti pierderile prezise de stele. Nu mai spera sa primesti ceea ce meriti. Nimeni dintre sefii tai nu este cu adevarat atent la ceea ce faci. Parca ai fi invizibil!  Totuşi, nu-ţi schimba intenţiile şi proiectele profesionale, tenacitatea aduce succes!

SCORPION   Este necesar să faci un program de vineri iscusit. Să folosești eficient timpul tău, să stabileşti o ierarhie a priorităţilor. Toate problemele sunt importante şi urgente, chiar aşa să fie? Posibile tensiuni neasteptate ca urmare a unor vesti nu tocmai bune. Nu te descuraja. Tine numai azi. Maine o sa uiti! Stelele fixe si vremea capricioasa, dar puternica in schimbari, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie. Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii şi să te relaxezi!
 
SĂGETĂTOR   Timpul zboară şi gândurile nu te lăsă să te relaxezi. Fă puţin sport, du-te la sală, sau la masaj, ca să “arzi” principiile negative. Lasă gândurile şi grijile şi odihneşte-te cât trebuie! Eşti tensionat şi nervos, ca mai toată lumea şi îţi sare ţandăra imediat. Trebuie să-ţi acorzi un răgaz. Chiar merită să te enervezi? Sigur că nu! Sfatul meu este să cauţi societatea prietenilor buni şi veseli aşa te vei simţi bine şi aşa poţi gestiona energia ta în sensul bun.  Poate că vei fi pus în situaţia de a face anumite concesii, mai pe seară, dar care îţi pot deschide, în viitor, unele uşi care astăzi sunt închise.

CAPRICORN   Mai multă prudență nu strică, dar nu trebuie să vezi probleme și necazuri pretutindeni – și acolo unde nu sunt! Mai mult curaj, Fortuna ajută pe cei îndrăzneți, spuneau strămoșii noștri! Totuşi, nu e o zi tocmai uşoara pentru tine. Ca de obicei. Astazi poate scapi mai usor, te ajuta mai mult cei din jur si le esti chiar recunoscator. Perioada îţi este favorabilă. Primeşti un cadou neaşteptat sau este vorba de o întâlnire neanunţată cu o personă dragă. Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

VĂRSĂTOR  Ai încredere în forţele proprii şi o stăpânire de invidiat! Trebuie, însă, să fii mai diplomat în relaţiile de cuplu. Trebuie să asculţi, sa afli şi să respecţi şi dorinţele celor dragi! Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Configuratia complexa a Cosmosului face sa ai impresii ca dintr-un caleidoscop. Când un entuziasm contagios, când în borcanul cu melancolie!

PEŞTI  Te arăți mai sociabil și mai deschis ideilor celorlalți. Este bine, așa poți să-ți promovezi și propriile interese, la pachet, în contrapartidă! O mână spală pe alta și amândouă, fața! Esti, in continuare, intr-o perioada binecuvantata, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iti propui iti iese – asta pentru ca dai dovada de mult realism si bun simt. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de cărţi, reviste, ziare, publicaţii, jocuri şi sporturi. Nu că ar fi bănoase, dar sunt nostime.  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter poți să dobândeşti mai multe avantaje.