Editura Evenimentul si Capital

Mamele care nu-și părăsesc niciodată copiii. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 11794 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză, dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

20 februarie

Horoscop Pe 20 februarie s-au născut Sindney Poitier, Kurt Cobain, Gloria Vanderbilt, Peter Strauss, Eugen Barbu, Mircea Maliţa, Alexandru Boboc.

Horoscop Încă o zi de lucru în "Kalendarul" arhaic al poporului român, fără vreo conotaţie deosebită şi trei Sfinți în calendarul creştin: Leon din Catania, Agaton din Roma şi Visarion. Bănuiesc că suprapopularea calendarului cu sfinţi, mucenici, cuvioşi etc a fost făcută cu scop educativ, ca fiecare să găsescă un exemplu şi să se regăsească în spiritul duhovnicesc.

O notă deosebită pentru Mircea Malița, îl pomenim astăzi. Cel care m-a învățat relații internaționale, diplomație și comerț exterior. Partea de teorie. Întotdeauna plecam de la el, de acasă, stătea pe lângă Arcul de Triumf, cu o servietă de cărți și cu o listă de alte cărți de specialitate. În toate limbile posibile. Partea practică am învățat-o de la Corneliu Mănescu, el nu se încurca cu teorii. De la Mircea Malița am un raft cu cărțile lui, de la Corneliu Mănescu amintirea discuțiilor cu el, a analizelor post-mortem și a țărilor, multe la număr, unde m-a trimis. Corneliu Mănescu nu a scris nicio carte, dar a făcut istoria.

Peste ani de zile, după lovitura de stat, m-am întâlnit din nou cu Mircea Malița, la Universitatea Mării Negre. Din laudele lui am înțeles că nu era deloc mulțumit de mine, nu făcusem destul pentru România, nu mă implicasem. A avut dreptate…

Doamnelor și domnilor, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, articolul meu de acum câteva zile, despre exodul românilor din țară, despre care spuneam că fuga evreilor din Egipt a fost o întâmplare oarecare, derizorie, a provocat o corespondență și mai densă decât de obicei.

Este un subiect delicat, dar de interes general, mulți mi-au scris că sunt hotărâți să plece din țară, ce sfaturi le mai pot da. Am început să mă documentez pe problemă, să aflu adevărul și dedesupturile. Așa fac întotdeauna, eu nu iau un articol din ziar, ci mă duc la surse, de exemplu, pentru articolul despe Big Pharma mă documentez de patru ani de zile și tot mai am de investigat. Subiectul românilor fugiți din țară, are multe reflecții dramatice, chiar tragice.

România are mari probleme cu copiii părăsiţi de mame. Sunt sute de mii, unele ONG-uri spun că ating un milion. Ce se întâmplă cu mamele, cu simţul matern, de ce atâtea "mame degenerate"? Săracile femei! Sunt obligate de un stat ticălos, de un sistem corupt, hoț şi pervers, să părăsescă ţară şi să fie servitoare în Occident. Sigur că îşi părăsesc copiii, în grija unor rude, cu speranţa că le pot trimite din auritul capitalism de Vest, câţiva euroi, hăinuţe italieneşti, ciocolată belgiană şi ghete nemţeşti. Dar prezenţa mamei nu poate fi înlocuită de nimic! Nu vreţi să ştiţi numărul adevărat al copiilor care se sinucid, sau încearcă să se sinucidă, în România. De disperare, de tristeţe, din cauza lipsei fiinţei care îi iubeşte cel mai mult pe lumea asta, mama!

Un newsletter al iscusitei doctorițe Becker m-a făcut să mă gândesc la buna mea mamă, Dumnezeu s-o odihnescă, la toate mamele din lume. Doctorița spune că o mamă umană îşi poate părăsi copilul, o mamă căprioară, căţeluşă, ursoaică, pisică - niciodată! Aici cred că instinctul este superior raţiunii şi inteligenţei umane.

Conform unor studii de lungă durată făcute de bioloaga Susan Lingle de la "University of Winnipeg", din Canada, mămicile din lumea animală au o caracteristică aparte, înţeleg semnalele de pericol ale micuţilor pierduţi, sau singuri şi reacţioneză imediat, le sar în ajutor.

Campioana mămicilor, cea mai bună mamă din lume, s-a dovedit a fi căprioara americană, care sare imediat în ajutorul micuţilor fie că este vorba de specia ei, sau de alte specii. Un bebe marmotă, o focă mică, un pisoi pierdut, chiar un pui de liliac, care ţipau cât puteau pentru ajutor, s-au bucurat de prezenţa imediată a căprioarei. Chiar şi un sugar uman, care urla cât putea, a fost lins cu multă pricepere de gingaşa căprioară, care s-a prezentat imediat la faţa locului, de la kilometri distanţă şi bebeul a încetat din plâns!

Studiile lui Susan arată că semnalele de pericol emise de puii multor specii, inclusiv specia homo sapiens, au anumite caracteristici comune, unele în ultrasunete. Este paradoxal, ciudat, pentru că speciile în cauză sunt separate de milioane de ani de evoluţie, pentru cei care cred în teoria lui Darwin. Dar semnalul de pericol emis de bebei se pare că a rămas acelaşi, în timp!

După cum a declarat acum câțiva ani Jaak Panksepp (decedat 2017) un distins cercetător în domeniul neurologiei animale de la "Washington State University": "Se pare că aceste mămici, căprioarele americane, în special, pot descifra mesajul emoţional al chemării disperate a puilor altor specii".

Studiile arată, indubitabil, că anumite mesaje sonore ale animalelor sunt în legătură cu emoţii şi sentimente, indiferent de specie. Se sugerează că diferitele specii trec prin aceleaşi experienţe emoţionale. Animalele au preferințe, antipatii și simpatii. Au caracter, sunt foarte diferite. Martore, cățelușele mele! Au conștința de sine, doar răspund la numele dat. Nu este de mirare că un tribunal din State a dat unui animăluț calitatea de ”persoană”.

Sunt animalele mai bune decât oamenii? Bună întrebare!

Este o întrebare retorică, nu mă aștept la niciun răspuns, sunt cam enervat că am mult de lucru, am primit un curier voluminos de la Bruxelles, un dosar despre Brâncuși de la Pierre, fostul meu coleg de la ”Le Figaro” și încă câteva informații enigmatice de la un fin din State. Mult dom’le, prea mult, nu mai am timp de filme și muzică! Dar încet, încet, drumul de o mie de leghe începe cu un pas, cum, la fel sunt înșirate zilele, ca perlele pe un șirag infinit, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Să păstrezi secretele tale este garanţia succesului. Dar, nu uita, că cei foarte dragi trebuie să se bucure de încrederea ta, ca să te poată ajuta, în caz de nevoie. Nu exagera, totuşi! Prietenii te sprijină, familia te ajută. Mai mult ca oricând, te bucuri de aprecierile colegilor, ale anturajului, în general. Marte, bine aspectat, din Taur îţi asigură energia necesară ca să străluceşti şi să faci totul ca prin magie, adică repede-repede, de se miră toată lumea cum de reuşeşti. Evident, pentru ca să duci lucrurile la bun sfârşit nu trebuie, în primul rând, să te repezi. „Stai şi cugetă”, vorba ardeleanului!

TAUR Nu încerca să te înfrânezi şi să fii convenţional. Spune ce ai de spus, descarcă-te, cu calm şi bună creştere. O să te simţi mai bine şi poate că o să determini o schimbare în jurul tău! Astăzi teoria conspiraţiei te obsedează! Eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota! Parţial adevărat este faptul că bănuiala este cea mai greu de suportat stare de spirit. Mici sau mai mari probleme cu sănătatea în special din cauza frigului - atenţie la zona guvernată de zodie, gâtul. O veste bună urmată de o cheltuială necesară.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI