Editura Evenimentul si Capital

Astăzi anul se-noiește, dar pe chinezește! Jurnalismul este mai important, dar mai puțin robust, spune Reuters. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 11718 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

5 februarie

Horoscop Pe 5 februarie s-au născut William Burroughs, Charlotte Rampling, John Boyd Dunlop, Hiram Stevens Maxim, H.R. Giger, John Carradine, Andreas Papandreu, Irina Eliade, Gheorghe Hagi, Mircea Romcescu, Andrei Zincă.

Horoscop Pe 5 februarie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfintele Agata şi Teodula. Nimic în ”Kalendar”.

Astăzi este Anul Nou Chinezesc, 4717. La a doua Lună nouă după solstițiul de iarnă. Se intră în Anul Purcelului (Mistrețului, Vierului) de Pământ, negativ, verde-galben, ca jadul vechi. Mai multe la https://evz.ro/2019-anul-norocului.html.

Dar, iată ce se scrie în curierul de Bruxelles:

Potrivit ultimului raport al Institutului Reuters, jurnalismul a devenit mai important, dar mai puțin robust. Sunt identificate cinci tendințe și impactul lor potențial asupra societății. Astfel, se subliniază riscurile legate de creșterea nesiguranței informațiilor, dar și modelele comerciale ale jurnalismului care se află în dificultate. Cele cinci tendințe mondiale sunt bazate pe cercetările recente efectuate de Institutul Reuters și reflectă schimbările în modalitățile de acces la informație, dar și mediul politic schimbător din unele părți ale lumii. Prima tendință se referă la trecerea de la o lume în care organizațiile media controlau informația, la o lume în care media continuă să creeze programe de actualitate, dar companiile de internet controlează accesul publicului. Trecerea la media digitale îi determină pe oameni să caute surse de informație din ce în ce mai diverse. În al treilea rând, jurnalismul pierde adesea atenția cetățenilor și, în multe țări, pierde chiar încrederea acestora. Pe locul al patrulea se situează modelele comerciale care finanțează informațiile și care sunt puse la grea încercare, slăbind jurnalismul profesionist și făcând media mai vulnerabile la presiunile comerciale și politice. Totuși, a cincea tendință arată că știrile sunt din ce în ce mai diversificate și jurnalismul mai bun ca oricând, acoperind o sferă uriașă, de la lumea politicii la marile companii private. Raportul Reuters afirmă că cele cinci tendințe se vor manifesta, cu variante datorate contextelor culturale, economice, politice și sociale, în lumea întreagă pe parcursul următorilor ani. Rasmus Kleis Nielsen, coautor al raportului, a declarat că: ”Media digitale sunt o provocare puternică pentru jurnalism, dar și pentru societăți, fiind, în același timp, oportunități reale pentru media și public. Marea provocare pentru media și pentru jurnaliști este să continue să se adapteze la mediul digital adoptat de lumea întreagă cu entuziasm, în detrimentul mediei scrise sau difuzate și să creeze o profesie demnă pentru viitor.”

În traducerea limbii de lemn: ”am reușit să păcălim prostimea și să distrugem jurnalismul, acum sunt toți la cheremul nostru, noi controlăm prin rețele și facem agendele tuturor!”

Încă ceva:

Într-un nou studiu publicat de Nordicom și realizat de Universitatea din Göteborg, sunt analizate relațiile dintre media și puterea politică din Suedia, Finlanda, Polonia și Lituania. Studiul demonstrează o relație complexă și o interdependență puternică între cei doi actanți. Astfel, puterea politică are nevoie de atenția media într-o societate complexă și cu abundență de informații. Media, în schimb, au nevoie de informații și de surse credibile din lumea politică pentru a produce, la rândul lor, informații. În perioada 2015-2016, peste 80 de jurnaliști politici, consilieri politici, atașați de presă și oameni politici din cele patru țări au fost intervievați, în special în timpul unor conferințe. O primă concluzie a fost că, în cele patru țări, resursele guvernamentale și eforturile făcute pentru a influența agenda publică și imaginea publică a oamenilor politici au crescut considerabil. Prin utilizarea strategică a noilor platforme digitale, cum este Twitter, oamenii politici au reușit să evite media tradiționale și să creeze imaginea publică pe care o preferă. Din punctul de vedere al presei, jurnalismul politic se confruntă cu o diminuare a resurselor în redacții. Sunt din ce în ce mai puțini jurnaliști care își formează propriile rețele de informații și surse. Cei care se ocupă numai de politică trebuie să producă materiale pentru mai multe platforme. Acest fapt slăbește poziția jurnalismului comparativ cu numărul mare de comunicatori din aparatele politice. Din acest motiv, analiștii care au redactat raportul afirmă că există riscul de a vedea jurnalismul profesionist din ce în ce mai puțin influent. Acest scenariu arată că există posibilitatea ca alte surse puternice să influențeze și să formeze mai ușor imaginea publică a politicii guvernamentale. Poate deveni acestă ipoteză o amenințare pentru democrație? Cercetarea efectuată avertizează contra acestui tip de interacțiune în cadrul democratic al societăților. Dacă opiniile și valorile cetățenilor despre politică, politicieni și instituții pot fi ușor manipulate de către elite, acest fapt poate dăuna democrației, spune Karl Magnus Johansson de la Universitatea Södertörn. În același timp, cercetătorii sugerează că interacțiunea poate fi necesară în procesul prin care indivizii își dezvoltă atitudini politice. Este important pentru cetățeni să aibă cunoștințele necesare pentru a evalua, a accepta sau a respinge candidați în procesul electoral și este important ca acest lucru să se bazeze pe propriile lor opinii.

În traducere: dar mai bine nu vă spun, că oricum vă spun degeaba! Mă întreb de ce aceste informații nu apar în presa românească, o presă caracterizată de raportorii UE ca fiind ”infantilă, vulgară și mincinoasă”. Care prostește și mai mult marea masă a publicului și trezește prin ”fake news” neîncrederea în presă, în informație, în general și retragerea publicului în stupiditate. Ușor de manipulat prin rețele.

De fapt, mesajul transmis, inclusiv la Davos, către oamenii politici a fost: ”nu mai contați, decât dacă vrem noi, noi putem să transmitem ordine și date direct publicului, putem declanșa revoluții și mișcări de stradă, spunem prostimii ce, cum și când, ce să mănânce, cum să se îmbrace, pe cine să voteze!”

Acum o să mă uit, o să revăd, un serial din anii 60, îmi amintește de adolescență, ”The Avengers” cu John Steed și Ema Peel, un adorabil serial britanic, șase sezoane alb-negru, sigur că da! Făcut într-o perioadă în care prostia, anarhia și isteria nu cuceriseră încă lumea. Regăsesc în aceste producții, ca și în ”The Saint” cu Roger Moore, morala și etica mic burgheză, cea care a clădit imperii și a instruit miliarde de oameni. Prietenul meu Daniel, de la malul mării, mi-a trimis acest cadou împărătesc, știe că apreciez serialele britanice.

Rasturnare de situatie in cazul lui Darius Valcov! Decizia luata de omul de incredere al lui Dragnea! BREAKING NEWS in politica

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI