Hora în care turiștii din Mamaia s-au încins, dansând de mama focului, uitând de măsurile restrictive impuse de pandemie, a fost surprinsă în imagini de alți turiști, fiind puse pe rețelele sociale. Poliția a reacționat la scurt timp, venind cu precizări.

Imaginile video au fost aduse la cunoștința conducerii IPJ Constanța, sâmbătă seara,  în jurul orei 22.30, iar în 3 minute, un echipaj de poliție din cadrul Poliției stațiunii Mamaia a ajuns la fața locului, în zona nefiind semnalată vreo problemă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, Andreea Iliescu.

”Din primele verificări, polițiștii au stabilit că incidentul s-ar fi produs în jurul orei 22.05. Datorită muzicii live care cânta la o terasă și a atmosferei create, în mod spontan, mai mulți trecători,  posibil turiști, au format o horă, pe care au dansat aproximativ 3 minute.

Ca măsură de precauție și pentru prevenirea acestui tip de incidente, conducerea I.P.J. Constanța a dispus suplimentarea efectivelor în stațiunea Mamaia, începând cu data de astăzi”, a anunțat Andreea Iliescu.

De altfel, în acest week-end , polițiștii de pe litoral au verificat, în stațiuni, modul în care sunt respectate măsurile de prevenție, împreună cu celelalte organe abilitate. Astfel, vineri, s-a acționat în Constanța, în zona mall-urilor, Piața Ovidiu, Portul Tomis, în stațiunea Mamaia în zona cluburilor și în Vama Veche, în zona teraselor, împreună cu jandarmii. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Sâmbătă,  din cauza situației meteorologice, polițiștii au acționat mai ales în zona mall-urilor, dar și a cluburilor și teraselor din stațiunile de pe litoral. Au fost verificate 331 de societăți comerciale și au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE