Evenimentul Zilei > International > Hollywood: 60.000 de dolari recompensă pentru prinderea incendiatorului
Hollywood: 60.000 de dolari recompensă pentru prinderea incendiatorului

Hollywood: 60.000 de dolari recompensă pentru prinderea incendiatorului

Douăzeci şi unu de incendii au izbucnit în zona Hollywood şi au determinat autorităţile din California să ofere o recompensă de 60.000 de dolari pentru prinderea autorilor "celui mai mare incendiu, provocat de mâna omului, din ultimii ani", relatează CNN.

În aproape fiecare dintre aceste cazuri, focul a izbucnit de la maşinile parcate în faţa proprietăţilor, într-un interval de cinci ore, ieri dimineaţa, spun oficialii. Unele dintre aceste incendii s-au extins asupra clădirilor din apropiere.
Printre clădirile afectate se află una ocupată cândva de solistul trupei The Doors, Jim Morrison. Strada respectivă, Rothdell Trail, a fost sursă de inspiraţie pentru una dintre melodiile trupei, "Love Street".
Şaptesprezece focuri au fost aprinse în Hollywood, alte patru în West Hollywood, toate într-un perimetru de 3,5 km pătraţi. Pompierii spun că nimeni nu a fost rănit, cu excepţia unor răni uşoare suferite de unul dintre ei.
Tentativă de crimă

"Dacă dai foc unei case când ştii că oamenii sunt înăuntru, e seară şi ei merg la culcare, este clar că nu te aşteptţi ca ei să se trezească. Asta înseamnă că e mai mult decât incediere intenţionată, este tentativă de crimă", a declarat unul dintrre localnici, Mark Todd, pentru CNN.

În zona rezidenţială din Hollywood locuiesc circa 20.000 de oameni pe km pătrat, a spus şi purtătorul de cuvânt al pompierilor din Los Angeles, Erik Scott.

Pagubele sunt estimate la 350.000 de dolari. Autorităţile se declară extrem de decise să aresteze autorul sau autorii acestor incendii. "Poliţiştii şi pompierii sunt în alertă de gradul unu, şi vor rămâne aşa, în zilele care urmează, dar toată lumea trebuie să fie mai atent, mai precaut, în această perioadă", a spus primarul din Los Angeles, Antonio Villaraigosa.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: