Hawaii este statul american care a impus una dintre cele mai restrictive legi cu privire la fumat. În  anul 2016, a devenit primul stat american care a ridicat la 21 de ani vârsta la care cetățenii au voie să cumpere țigări, conform unui reportaj difuzat de CNN.
Acum, noul proiect de lege solicită creșterea vârstei de liberă achiziție a țigărilor la 30 de ani în prezent, apoi până la 40, 50 și 60 de ani în fiecare an următor, și peste 100 de ani până în 2024.
Limita de vârstă nu s-ar aplica țigaretelor electronice, nici trabucurilor sau tutunului de mestecat.
"Legiuitorul constată că țigara este considerată cel mai mortal obiect din istoria omenirii", se susține în proiectul de lege.
De asemenea, același proiect afirmă că statul Hawaii "suferă din cauza dependenței de țigări a cetățenilor sub forma sumelor mari pe care statul le primește din taxele de vânzare a țigărilor", în valoare de 100 milioane de dolari anual.
Susținătorul proiectului de lege, Richard Creagan, membru al Camerei Reprezentanților, a declarat: "Practic, în esență, este vorba de un grup de persoane deosebit de dependente… În opinia mea, cetățenii respectivi sunt înrobiți de o industrie deosebit de nocivă, care a realizat o țigaretă cu un grad mare de dependență, știindu-se că extrem de letală, și chiar așa este.
Legea federală impune Statelor Unite să stabilească vârsta minimă de achiziție a tutunului la 18 ani.

 

 

Te-ar putea interesa și: