Harta victoriilor pe care mizează PDL la locale

Harta victoriilor pe care mizează PDL la locale

Democrat-liberalii mizează, în alegerile locale de duminică, pe câştigarea a 13 primării de municipii- reşedinţă de judeţ şi nouă funcţii de peşedinte de consiliu judeţean.

La Arad, primarul Gheorghe Falcă, aflat la al doilea mandat, se pregăteşte să-l câştige pe al treilea. El are, în sondaje, opt procente în faţa principalului său contracandidat, Lia Ardelean (USL).

La Alba Iulia are şanse mari să câştige din nou primarul Mircea Hava, iar Braşovul va avea acelaşi primar, George Scripcaru (PDL), potrivit unui sondaj IRES, realizat la comanda Digi 24. El este cotat cu 52 % din intenţiile de vot.

Actualul edil din Târgu Mureş, Dorin Florea, este preferat de 52% dintre alegători, iar, la Piatra Neamţ, - Gheorghe Ştefan (Pinalti) este aproape sigur că va câştiga al treilea mandat, fiind cotat într-un sondaj local cu 42,2%. Municipiul Târgovişte va rămâne portocaliu, Gabriel Boriga, primarul în funcţie, fiind cotat cu 68% în preferinţele electoratului. Consilii judeţene Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu (PDL), are şanse foarte mari să-şi adjudece al doilea mandat, cu 48% din voturi. La Suceava, potrivit unui sondaj Avangarde pentru USL, Gheorghe Flutur(PDL) are 48% intenţie de vot, iar Cătălin Nechifor(USL), 44%. La Mehedinţi favorit este Mihai Stănişoară, în faţa lui Ioan Adrian Duicu(USL). Argeş: PSD merge spre eşec

Ne puteți urmări și pe Google News

La Argeş, USL este la un pas să piardă şefia Consiliului Judeţean. Baronul PSD, Constantin Nicolescu, se luptă cu PDL-istul Mircea Andrei, candidat din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel, care, potrivit unui sondaj comandat de PDL în perioada 29 mai - 2 iunie, se situează pe primul loc cu 32%, candidatul USL având 28%. O victorie a lui Mircea Andrei va avea un ecou consistent, Nicolescu fiind "stăpân" în Argeş de opt ani. Senatorul PDL a intrat însă în campania electorală cu o imagine bună, spre deosebire de Nicolescu, implicat în scandaluri de corupţie deja celebre.

Miting PDL în Dâmboviţa

La Dâmboviţa, campania electorală s-a încheiat cu un miting PDL la care au participat 15.000 de persoane. Au venit în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte să-i susţină pe preşedintele Consiliului judeţean, Florin Popescu, şi pe primarul din Târgovişte, Gabriel Boriga, candidaţi pentru noi mandate. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Senatului, Vasile Blaga. Citiţi şi:

  • Sondaj CURS. La Craiova, Antonie Solomon câştigă teren în faţa Olguţei Vasilescu
  • Sponsorii îl ţin "în geam" pe Robu, candidatul cu inima în pioneze
  • Acuzaţii de furt de identitate în campania electorală pentru alegerile locale
  • Harta suspiciunilor de joc dublu în USL la locale
  • Cele mai încinse bătălii de la locale