Evenimentul Zilei > Actualitate > Hari Dumitraş, noul director tehnic al naţionalei României
Hari Dumitraş, noul director tehnic al naţionalei României

Hari Dumitraş, noul director tehnic al naţionalei României

Hari Dumitraş, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria rugby-ului românesc, e noul director tehnic al "stejarilor". Rămasă fără conducere tehnică după Cupa Mondială din Noua Zeelandă, vechii echipe expirându-i angajamentul, Federaţia Română de Rugby l-a numit aseară pe Hari Dumitraş în funcţia de director tehnic.

Din staff-ul lui Hari Dumitraş vor mai face parte Marius Tincu (specialist pe înaintare) şi Eugen Apjok, antrenorul campioanei Ştiinţa Baia Mare (pentru "trei sferturi"). Echipa va fi completată cu doi tehnicieni galezi.
Hari Dumitraş, care a evoluat mulţi ani în Franţa (la Pau şi la Strasbourg), a fost al doilea român cooptat în celebra selecţionată "Barbarians" (primul a fost Octavian Morariu, iar cel de-al treilea, anul acesta, Cristian Petre).
Născut la Siret pe 11 februarie 1960, Hari Dumitraş a jucat în ţară la Steaua, Suceava şi Buzău. A strâns 47 de selecţii în naţionala României, alături de care a participat la două Cupe Mondiale, în 1987 şi 1991.
"Acum lucrez la o strategie pe care am să i-o prezint preşedintelui. E un poiect de joc şi chiar de viaţă, dacă vreţi. Obiectiv meu sportiv e clar, victoria în Cupa Europeană a Naţiunilor, dar urmăresc să jucăm un rugby de calitate", ne-a declarat Hari Dumitraş.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News