Iniţial, meciul amical dintre UTA şi Honved trebuia să se dispute la Arad. Pentru că nu s-a găsit nici măcar un teren apt de a găzdui în condiţii normale o partidă de fotbal fie şi de pregătire, arădenii au acceptat să se deplaseze peste graniţă, în micuţa localitate maghiară Makó.

Acolo, conform www.sportarad.ro, sportivii de la UTA şi suporterii arădeni au avut de înfruntat ostilitatea fanilor lui Honved, care au venit de la Budapesta hotărâţi să facă scandal.

Fanii grupării maghiare, în număr de câteva zeci, şi-au dat în petec. Au huiduit, au scandat lozinci anti-româneşti, i-au lovit cu bulgări şi bucăţi de gheaţă pe fotbaliştii arădeni şi i-au pus pe fugă pe cei câţiva suporteri români care veniseră la meci.

Mădălin Smaranda, portarul echipei UTA, a fost lovit în cap cu o bucată de gheaţă, meciul fiind întrerupt câteva minute. Arbitrul a decis ca echipele să schimbe porţile, pentru ca Smaranda să scape astfel de fanii lui Honved!

Aceştia nu s-au calmat nici la insistenţele lui Sorin Botiş, fostul jucător al echipei UTA, de ani buni la Honved. Botiş a fost chiar căpitanul echipei în amicalul cu UTA.

Honved – UTA 1-2
Au marcat
pentru UTA Bogdan Mara şi Alin Gligor
UTA: Smaranda – Calvin (52 Nădăban), Pocuca, Gligor, Neagu (52 Siminic) – Bălan (46 Manea), Ignea (60 Pascariu), Hidişan (60 Bucur), Purece – Mara, Capătă (46 Galanis).
Antrenor: Roland Nagy
La Honved, Sorin Botiş a fost integralist.