Handbal: România a zdrobit Rusia la Cupa Mondială

Handbal: România a zdrobit Rusia la Cupa Mondială

Echipa naţională de handbal feminin a României a învins, astăzi, campioana mondială Rusia, scor 32-24 (15-9), în cel de-al doilea meci din grupa B a Cupei Mondiale, de la Aarhus (Danemarca). Este a doua victorie pentru tricolore, după cea obţinută ieri în faţa Norvegiei.

Româncele au făcut legea la Aarhus în faţa rusoiacelor, Cristina Neagu, Carmen Amariei şi Valentina Ardean punctând, împreună, de 15 ori în poarta selecţionatei Rusiei, care pierde pentru a doua oară la Cupa Mondială în faţa selecţionatei lui Radu Voina.

După primele două zile la Cupa Mondială, România şi-a trecut în cont două victorii foarte importante, în faţa campioanei europene şi olimpice în exerciţiu, Norvegia (21-20), şi a campioanei mondiale, Rusia. Din grupa României mai face parte echipa Suediei.

Primele două clasate din fiecare din cele două grupe se vor califica în semifinale, programate sâmbătă, pentru ca finala mică şi cea mare să aibă loc duminică. România a câştigat ediţia de anul trecut a Cupei Mondiale, când a învins, în finală, Norvegia.

Ne puteți urmări și pe Google News