Evenimentul Zilei > Sport > Surpriză pentru Simona Halep. Cine poate lua locul 1 WTA, după Wimbledon
Surpriză pentru Simona Halep. Cine poate lua locul 1 WTA, după Wimbledon

Surpriză pentru Simona Halep. Cine poate lua locul 1 WTA, după Wimbledon

Simona Halep va participa la ediţia din 2018 de la Wimbledon ştiind că există posibilitatea de a pierde locul 1 WTA.

 La All England Club, există două jucătoare care o pot depăşi pe sportiva noastră în ierarhia mondială, mai ales că românca nu este creditată cu prima șansă la câștigarea trofeului. Caroline Wozniacki şi Sloane Stephens sunt cele două adversare care o pot detrona pe cea mai bună jucătoare a lumii. Pentru a fi sigură că nu pierde numărul unu, “Simo” trebuie să ajungă în ultimul act de la Wimbledon.

Wozniacki, cea care a bătut-o în finala de la Australian Open, poate ajunge numărul 1 mondial după următorul scenariu: daneza va câştiga al treilea Grand Slam al anului, în timp ce românca nu va trece de semifinale. Daneza joacă azi finala de la Eastbourne (ora 14.30, cu Aryna Sabalenka), semn că este în formă pentru Londra.

Pentru campioana de la US Open, şansele de a ajunge numărul unu sunt mult mai mici: Sloane trebuie să se impună la Londra şi are nevoie ca Simona să piardă încă din primul tur şi ca Wozniacki să nu prindă finala. Prima condiţie o implică pe a treia, ţinând cont că Stephens şi Wozniacki se pot întâlni într-o posibilă semifinală.