Evenimentul Zilei > Actualitate > Hagi a pierdut pe mâna portarului
Hagi a pierdut pe mâna portarului

Hagi a pierdut pe mâna portarului

Derby-ul românilor din campionatul de fotbal al Turciei a fost tranșat de Giani Kiriță, a cărui echipă, campioana Bursaspor, a dispus în această seară, pe teren propriu, de Galatasaray Istanbul, scor 2-0.

Echipa Galatasaray Istanbul a fost învinsă astă-seară, în deplasare, de Bursaspor, într-un meci din etapa a 19-a din campionatul Turciei, și se află în clasament în afara locurilor de cupele europene, cu o zestre de doar 26 de puncte (gruparea „crocodililor” ocupă poziția secundă, cu 41 de puncte). Cu argentinianul Juan Culio titular, Bogdan Stancu „rezervă” și columbianul Robinson Zapata în tribună, formația lui Gică Hagi a evoluat jenant pe terenul campioanei, care n-a mizat pe Giani Kiriță, aflat în tratative cu Dinamo.
Va fi titularizat Zapata?
În minutul 36, scoțianul Kenny Miller, atacant adus de la Glasgow Rangers, a deschis scorul profitând de o ieșire greșită a portarului Ufuk Ceylan. A fost momentul în care camerele televiziunii „Lig T”, postul care transmite jocurile din „Șuperlig”, l-au căutat printre spectatori pe columbianul Robinson Zapata și au prezentat câteva cadre cu el, dând astfel de înțeles că sud-americanul ar urma să fie titularizat la partidele viitoare. În primul minut de prelungire al primei părți, gazdele și-au dublat avantajul. Ceylan i-a mai „îngropat” o dată pe „roș-galbeni”. O minge șutată pe centrul porții de la mare distanță, circa 35 de metri, a fost scăpată în plasă de portarul de coșmar al Galatei, motiv pentru ca Hagi să plece val-vârtej la vestiare. După pauză, „Regele” a mizat pe Bogdan Stancu, care a jucat însă în nota echipei.
Culio stă bine cu fuga
Ca și în alte jocuri, Culio s-a remarcat doar prin travaliu. Grafica televiziunii turce a arătat la pauză că mijlocașul alergase în prima repriză cel mai mult dintre jucătorii Galatei, 5,3 kilometri, capitol la care el nu excela pe cînd juca la CFR Cluj. În repriza a doua, Culio a încasat un cartonaș galben. Din minutul 64, oaspeții au evoluat în 10 oameni, căpitanul Ayhan fiind eliminat. Numai că, nici în efectiv complet, Galata n-a avut ocazii de gol, jocul suferă teribil, iar speculațiile presei de la Istanbul, care susține că scaunul lui Hagi se clatină zdravăn, par întemeiate. Tot Culio a fost cel mai aproape de gol, dar, în ultimul sfert de oră, a executat imprecis o lovitură liberă din preajma careului. Chiar și fără reușite deosebite, Culio pare cel mai răsărit jucător din trupa „Cim Bom Com”!
Gică Hagi s-a întors aseară la Bursa, acolo unde a antrenat fără prea mare succes o „colonie” de români. La gruparea „crocodililor”, Hagi l-a avut elev, printre alții, pe Bogdan Vintilă, care îi este acum „secund” la Galata.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: