Tânărul de 23 de ani a fost pus în libertate după ce tatăl lui s-a împrumutat la toate rudele ca să strângă banii de cauţiune. Acum, fiind presat de creditori, tatăl hakerului speră ca instanţa să-i dea banii înapoi.

„Una din condiţiile pentru a ni se aproba liberarea pe cauţiune era să depunem o garanţie, fie bănească, fie imobiliară. Tatăl lui Eduard nu avea atunci intabulat apartamentul, de aceea nu putea garanta cu el şi a fost nevoit să împrumute bani de la persoane care acum îi cer foarte insistent datoria. Acum poate constitui garanţia imobiliară. Este mai riscant să-ţi pui locuinţa în joc, dar Eduard cu siguranţă nu va încălca condiţiile puse de judecători când a fost lăsat în libertate, drept pentru care nu există vreun pericol ca familia să-şi piardă apartamentul”, a declarat Claudia Ciofu, avocata lui Eduard Mândru.

Judecătorii vor decide mâine dacă returnează familiei Mândru suma de 15.000 lei şi acceptă drept cauţiune constituirea unei garanţii imobiliare. 

Nu se poate angaja

Părinţii hackerului se gândesc cu groază la despăgubirile în valoare de 35.000 dolari, cerute de americani, şi speră ca aceştia să renunţe la pretenţiile băneşti pe parcursul procesului.

Eduard Lucian Mândru este cercetat în stare de libertate însă, în cazul în care încalcă condiţiile liberării pe cauţiune, va fi reîncarcerat. Tânărul i-a înduplecat pe judecători să-l lase în libertate pentru a-şi continua studiile masterale, însă s-a ales cu interdicţia de a accesa internetul.

„Eduard a luat toate examenele la master, dar nu a reuşit să se angajeze pentru că nu are acces la internet”, a adăugat avocata Claudia Ciofu.

CITIȚI ȘI:

Hackerul român care a periclitat apărarea SUA a fost capturat