Guvernul vrea alt sediu pentru judecătorii de la Înalta Curte

Guvernul vrea alt sediu pentru judecătorii de la Înalta Curte

PROIECT. Executivul vrea să construiască alte 15 sedii noi de instanţe şi va începe căutările şi pentru un nou sediu pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, Executivul se gândeşte  să finalizeze alte 16 construcţii de noi sedii de instanţe. "Principalele obiective investiţionale în perioada 2011-2013, vor fi realizarea de lucrări de intervenţie (consolidări şi reparaţii capitale, transformări şi modernizări) şi extindere pentru aproximativ 66 sedii de instanţă,  construirea a aproximativ 15 sedii noi de instanţe aflate în prezent în stadiul de proiectare sau de execuţie şi finalizarea celor 16 obiective (sedii noi de instanţe sau reabilitări) finanţate prin Acordul de Împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare", se precizează în Strategia fiscal-bugetară 2011-2013 întocmită de Executiv.

Judecătorii nu au sediu pe măsura poziţiei lor

Guvernul vrea să găsescă un nou sediu pentru  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Motivul:  "având în vedere rolul de instanţă supremă a puterii judecătoreşti din România, precum şi a implementării noilor coduri, este necesară asigurarea unui sediu corespunzător poziţiei şi activităţii acestei instituţii", crede executivul. Astfel, printre investiţiile preconizate de stat în următorii trei ani se numără şi achiziţionarea unui sediu pentru judecători.

Ne puteți urmări și pe Google News