Guvernul nu va fi remaniat până după alegeri

Guvernul nu va fi remaniat până după alegeri

Premierul Victor Ponta a dezminţit zvonurile conform cărora ar pune la cale o remaniere guvernamentală şi a declarat că actuala formulă a cabinetului nu va suferi modificări până la alegerile parlamentare din decembrie.

Întrebat de jurnalişti dacă vor avea loc remanieri, premierul a răspuns: "Da, pe 10 decembrie voi anunţa noul guvern şi vor fi multe remanieri".

Până la acea dată însă, guvernul va funcţiona în componenţa actuală, a precizat Ponta. "Pe 10 decembrie foarte posibil să anunţ (structura noului guvern - n.r.) şi vor fi schimbări în guvern în mod sigur", a adăugat premierul. Printre aceste schimbări ar putea fi numirea unui ministru al Fondurilor Europene, cu atribuţii directe în coordonarea autorităţilor de management, urmând ca din 2014 să existe o singură instituţie în domeniu. Confom mediafax.ro, premierul a declarat că numirea unui astfel de ministru va pregăti infrastructura pentru ca, din ianuarie 2014, să funcţioneze o singură instituţie responsabilă pentru coordonarea autorităţilor de management, adăugând că actualul ministru pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, se pregăteşte să ocupe "o funcţie importantă" la nivelul UE. Ministerul Afacerilor Europene, ocupat de Leonard Orban, are un rol mai degrabă de coordonare, autorităţile de management în domeniul absorbţiei fondurilor funcţionând în subordinea ministerelor de resort.

Ne puteți urmări și pe Google News