Guvernul britanic condus de Boris Johnson a anunțat marți, 31 decembrie, o creștere accentuată a salariului minim din aprilie 2020.

Salariul minim pentru angajații cu vârsta de peste 25 de ani va crește cu 6,2% pe 1 aprilie până la 8,72 lire sterline pe oră, a declarat Trezoreria. Cu o valoare în euro de 10,24, aceasta înseamnă că salariul minim pe oră va fi mai mare în Regatul Unit decât în ​​Franța (10,15 euro brut).

Creșterea anunțată reprezintă de patru ori rata inflației anuale pentru noiembrie (1,5%). Ea intervine în timp ce puterea de cumpărare a fost pusă sub presiune prin accelerarea creșterii prețurilor după referendumul pentru Brexit din 2016 , care cântărea asupra monedei britanice. Tendința a moderat în ultimele luni inflaţia iar acum vine vestea cea mare pentru britanici, le va fi bine aşa cum le s-a promis de către actualul guvern.

Angajatorii britanici sunt îngrijorați

Boris Johnson,  nerăbdător să uite de austeritatea aplicată britanicilor, vrea să aplice tot ce  a promis în campanie: serviciile de sănătate publică,  investiții în infrastructură și mai multă atenţie celor defavorizați. Anunțul de astăzi a fost criticat de Camerele de Comerț britanice, iar co-directorul Hannah Essex spune că este  îngrijorat de mișcarea aceasta care va cântări finanțele corporative într-un moment de mare incertitudine economică, notează presa britanică