Evenimentul Zilei > Social > Guvernul încheie anul în forţă: Nu va fi sfârşitul, ci începutul mult visat de cetăţeni
Guvernul încheie anul în forţă: Nu va fi sfârşitul, ci începutul mult visat de cetăţeni

Guvernul încheie anul în forţă: Nu va fi sfârşitul, ci începutul mult visat de cetăţeni

Nu era ştire legată de Brexit în care să nu alerteze britanicii că dacă vor ieşi din Uniunea Europeană va fi sfîrşitul pentru ei şi că vor muri de foame, nu vor mai fi medicamente, importurile se vor bloca şi puterea de cumpărare va fi istorie. Iată că nu-i aşa.

Guvernul britanic condus de Boris Johnson a anunțat marți, 31 decembrie, o creștere accentuată a salariului minim din aprilie 2020.

Salariul minim pentru angajații cu vârsta de peste 25 de ani va crește cu 6,2% pe 1 aprilie până la 8,72 lire sterline pe oră, a declarat Trezoreria. Cu o valoare în euro de 10,24, aceasta înseamnă că salariul minim pe oră va fi mai mare în Regatul Unit decât în ​​Franța (10,15 euro brut).

Creșterea anunțată reprezintă de patru ori rata inflației anuale pentru noiembrie (1,5%). Ea intervine în timp ce puterea de cumpărare a fost pusă sub presiune prin accelerarea creșterii prețurilor după referendumul pentru Brexit din 2016 , care cântărea asupra monedei britanice. Tendința a moderat în ultimele luni inflaţia iar acum vine vestea cea mare pentru britanici, le va fi bine aşa cum le s-a promis de către actualul guvern.

Angajatorii britanici sunt îngrijorați

Boris Johnson,  nerăbdător să uite de austeritatea aplicată britanicilor, vrea să aplice tot ce  a promis în campanie: serviciile de sănătate publică,  investiții în infrastructură și mai multă atenţie celor defavorizați. Anunțul de astăzi a fost criticat de Camerele de Comerț britanice, iar co-directorul Hannah Essex spune că este  îngrijorat de mișcarea aceasta care va cântări finanțele corporative într-un moment de mare incertitudine economică, notează presa britanică