Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul Boc “face danii” ctitoriilor lui Ştefan
Guvernul Boc “face danii” ctitoriilor lui Ştefan

Guvernul Boc “face danii” ctitoriilor lui Ştefan

Executivul a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui teren cu o suprafaţă de 14,4 hectare, pe o perioadă de 49 de ani, Mănăstirii Putna.

Terenul este situat în comuna Gălăneşti, din judeţul Suceava şi a fost transferat din administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Domeniilor Statului, în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Mănăstirea Putna va putea folosi terenul timp de 49 de ani pentru a agricultură, “în folosul credincioşilor şi al mănăstirii”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Vechiul „Depozit de tutun”, din cadrul Fabricii de Ţigarete Iaşi, aflat în domeniul public al statului, a fost trecut în administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, pentru Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. În cadrul acestui imobil, aflat pe lista Monumentelor Istorice, va fi organizată o secţie de arheologie industrială. Astfel, pe o suprafaţă de aproximativ 1.420 metri pătraţi vor fi amenajate spaţii expoziţionale, depozite, centre de documentare.

De asemenea, în cadrul şedinţei care a avut loc la Iaşi, miniştrii cabinetului Boc au aprobat transmiterea mai multor terenuri şi imobile din proprietatea statului în cea a autorităţilor locale:

  • transmiterea unor terenuri şi construcţii din domeniul public al statului, în administrarea autorităţilor locale, în vederea extinderii Aeroportului Internaţional Iaşi. Acesta are nevoie de o suprafaţă de teren de 302, hectare, iar în prezent dispune de 121,9 hectare. transmiterea din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în domeniul public al Comunei Ostra, judeţul Suceava, a 23 de blocuri de locuit, a unor reţele electrice aeriene şi subterane, reţele de canalizare, precum şi al altor bunuri, în vederea reabilitării infrastructurii de apă potabilă şi de apă uzată, a sistemului de drumuri şi a reţelei de alimentare cu energie electrică, prin obţinerea de fonduri europene nerambursabile.
  • transmiterea unui imobil compus din teren (600 metri pătraţi) şi construcţie, (117 mp) situat în comuna Holboca, judeţul Iaşi din domeniul public al statului şi din administrarea Serviciului Român de Informaţii în domeniul public al judeţului Iaşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi. După cum menţionam, terenul şi construcţia sunt necesare proiectului de modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi.
  • transmiterea unui imobil – pe o suprafaţă de 1.635 mp- din administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi
  • transmiterea unui teren agricol extravilan având o suprafaţă de 111.700 metri pătraţi din administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru Staţiunea de Cercetare pentru Creşterea Bovinelor Dancu-Iaşi.
  • darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a unor sectoare de drum de interes local din administrarea Consiliului local al municipiului Iaşi, respectiv din administrarea Consiliului Local al comunei Miroslava, judeţul Iaşi, precum şi încadrarea acestora în categoria funcţională drumurilor naţionale. Măsura a fost luată în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a obiectivului de investiţii ”Varianta de ocolire a municipiului Iaşi-etapa I- varianta Sud”. Lungimea totală a sectoarelor de drum este de aproape 14 kilometri.
  • transmiterea unui teren în suprafaţă de 9.704 metri pătraţi, plus clădire cu 3 nivele cu o suprafaţă de 118 mp, din administrarea Ministerului Mediului şi Pădurilor în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi.
  • transmiterea din domeniul public al statului în administrarea Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului o clădire, care are o suprafaţă construită de aproximativ 1050 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţa de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, astfel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi să beneficieze de un spaţiu mai mare în care să îşi desfăşoare activitatea.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: