„Cazul acestor contracte a fost prezentat în şedinţa de miercuri (ieri – n.r) şi s-a decis introducerea în justiţie a unei acţiuni în anulare a acestora”, au precizat, aseară, surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Cu aproximativ două luni în urmă, surse din Ministerul Internelor declarau pentru EVZ că noii şefi ai poliţiei renegociază contractele cu Ager Leasing. „Potrivit legii, nu putem renunţa la ele, întrucât penalităţile ar fi aproape la fel de mari ca şi preţul plătit pentru întreaga afacere: peste 113.000.000 de euro. (…) Am discutat cu cei de la Ager şi am decis să renunţăm la multe dintre dotările care au crescut exagerat preţurile autospecialelor, cum ar fi spre exemplu cuştile pentru câini, în valoare de peste 5.000 de euro bucata”, explicau sursele citate. Acum însă, loviţi de criză, poliţiştii susţin că nu mai sunt bani nici pentru benzină, iar maşinile ies cu totul din discuţie.

În octombrie anul trecut, scandalul legat de achiziţia Loganurilor „a decapitat” poliţia, 16 ofiţeri fiind daţi pe mâna procurorilor anticorupţie.