Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul ar putea sesiza Curtea Constituțională în cazul pensiilor NESIMȚITE pentru aleșii locali
Guvernul ar putea sesiza Curtea Constituțională în cazul pensiilor NESIMȚITE pentru aleșii locali

Guvernul ar putea sesiza Curtea Constituțională în cazul pensiilor NESIMȚITE pentru aleșii locali

Guvernul Cioloş ar putea sesiza Curtea Constituţională în cazul pensiilor speciale pentru aleşii locali. Această acțiune este analizată foarte serios în prezent și ar urma să fie pusă în practică în perioada imediat următoare.

"Guvernul analizează foarte serios posibilitatea de a solicita Curţii Constituţionale aviz de constituţionalitate pe legea pensiilor speciale pentru aleşii locali", informează Mediafax, citând surse oficiale.
Potrivit legii privind Statutul aleşilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, în ultima şedinţă de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, preşedinţii de Consilii judeţe şi vicepreşedinţii acestora care îndeplinesc condiţiile vârstei de pensionare vor putea primi, la încetarea mandatului, o "indemnizaţie pentru limită de vârstă" (pensie specială), în acelaşi regim cu senatorii şi deputaţii. Pentru a beneficia de aceste privilegii, aleşii locali trebuie să nu fie realeşi pentru un nou mandat şi ca aceştia să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie precum luarea sau darea de mită şi traficul de influenţă. Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ ar putea primipensii speciale de la 1.500 la 6.500 de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.