Guvernatorul prins cu prostituate şi-a dat demisia

Guvernatorul prins cu prostituate şi-a dat demisia

Guvernatorul democrat al statului New York, Eliot Spitzer, şi-a anunţat astăzi demisia, după ce a recunoscut că a apelat la serviciile unor prostituate.

Potrivit presei americane, în cazul în care nu ar fi renunţat la funcţie, demnitarul ar fi fost supus unei proceduri de demitere.

Legislativul New York-ului a cerut demisia guvernatorului

Aproximativ 66% din membrii Senatului local ar vota pentru demiterea sa în cazul organizării unei proceduri de demitere. În acelaşi timp, potrivit unui sondaj, 49% dintre new york-ezi sunt de părere că Spitzer, în vârstă de 49 de ani, ar trebui adus în faţa justiţiei. Cazul guvernatorului a ajuns în mâna autorităţilor federale. El poate fi acuzat de manevrarea ilegală a banilor prin plăţile efectuate către o reţea de prostituţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernatorul statului american New York, Eliot Spitzer, a recunoscut că este „implicat“ într-un scandal şi o reţea de prostituţie „de lux“, descoperită săptămâna trecută de autorităţile federale.

Politicianul democrat, în vârstă de 48 de ani, a declarat că, în momentul de faţă, cumpăneşte dacă este cazul să-şi prezinte demisia. Luni dimineaţă, Spitzer a apărut într-o intervenţie televizată scurtă, în prezenţa soţiei sale, pentru a-şi cere scuze alegătorilor.

„Am acţionat într-un fel care violează obligaţiile faţă de familia mea şi care violează concepţia mea despre bine sau rău. Am dezamăgit şi am eşuat în a mă ridica la standardul la care mă aşteptam pentru mine însumi. Acum trebuie să dedic ceva timp pentru recâştigarea încrederii familiei mele“, a spus guvernatorul. Spitzer a fost înregistrat de anchetatori federali, luna trecută, în timp ce aranja o întâlnire cu o prostituată la un hotel din Washington, negociind plata serviciului.

Autorităţile au acuzat până acum patru persoane pentru operarea respectivului serviciu de escortă, „Emperor’s Club VIP“. Spitzer a câştigat funcţia de guvernator în 2006, promiţând că va realiza reforme, dar a intrat imediat într-un conflict cu liderii republicani din senatul statal, încetinind ritmul acţiunilor aflate pe agenda sa. Este căsătorit din 1987 şi are trei fiice. FINLANDA Tupeu în diplomaţie Ministrul finlandez de externe, Ilkka Kanerva, a recunoscut luni faptul că a bombardat cu SMS-uri „fierbinţi“ o dansatoare erotică, ale cărei confesiuni către presă le dezminţise anterior. „Da, da!“, a admis în cele din urmă şeful diplomaţ iei finlandeze, bombardat la Bruxelles cu întrebări legate de presupusa lui afacere cu Johanna Tukiainen.

„Dansatoarea“, în vârstă de 29 de ani şi stabilită în Statele Unite, declarase cotidianului „Illtaklehti“ că ministrul, în vârstă de 60 de ani, o asaltase cu mesaje „sugestive“ şi că poate dovedi acest lucru. Kanerva nu este la primul scandal de acest fel, acum trei ani figurând pe prima pagină a ziarelor din Finlanda pentru „aluziile“ făcute tot prin SMS unei mult mai tinere manechine.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 17:45