Jacqui Fleming se afla de două săptămâni în spitalul din Paisley, unde dăduse naştere celui de-al treilea copil al său, potrivit cotidianului „The Telegraph”. Bebeluşul, născut prematur, nu este contaminat cu virusul care, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a făcut 163 de victime în lume.

Cu 1.261 cazuri confirmate, dintre care circa 500 doar în Scoţia, Marea Britanie este statul european cel mai afectat de gripa porcină.

În România au fost depistate până acum 16 persoane cu A/H1N1, iar autorităţile se tem că numărul lor va creşte. Ieri, oficialii din Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii au solicitat poliţiştilor de frontieră atenţie sporită la formularele pe care le completează românii care sosesc pe rutele aeriene din Spania, Marea Britanie şi Australia.

În plus, având în vedere începerea perioadei de concedii, MS solicită atenţie şi la punctele de frontieră din vestul ţării, unde există un trafic intens dinspre ţări care au multe cazuri de îmbolnăvire.