Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu, LAUDE și REPROȘURI la adresa propriului mandat. Care va fi REACȚIA lui Dragnea
Grindeanu, LAUDE și REPROȘURI la adresa propriului mandat. Care va fi REACȚIA lui Dragnea

Grindeanu, LAUDE și REPROȘURI la adresa propriului mandat. Care va fi REACȚIA lui Dragnea

Premierul interimar, Sorin Grindeanu, a declarat astăzi, la prezentarea bilanțului său, că ultimele șase luni au fost „o lecție de viață”. Totodată, el a dezvăluit că „principalul reproș” pe care și-l face este că a așteptat prea mult aprobarea coaliției pentru anumite decizii.

„Pentru mine, aceste şase luni reprezintă o experienţă semnificativă în administraţia centrală, o lecţie de viaţă pe care mi-am însuşit-o. Există şi un lucru, în schimb, care m-a pus pe gânduri şi cred că nu doar pe mine, ci pe mulţi dintre români, şi anume dorinţa unui singur om – şi ştiţi la cine fac referire – de a face rău şi de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână. Nu voi putea înţelege niciodată dorinţa aceasta de acumulare de putere într-o singură mână şi n-am cum s-o înţeleg. Dar poate că în următoarele două sau trei luni vom înţelege cu toţii, sper, (…) ce l-a împins să ia toate aceste decizii”, a declarat Grindeanu, informează agerpres.ro.

El a precizat că votul semnificativ al românilor a făcut ca la putere să vină Cabinetul său.

„Prin acel vot, Guvernul avea mare susţinere în Parlament, astfel încât să poată să pună în aplicare măsurile corecte pentru români. În acelaşi timp, România traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere al poziţionării externe. Prin urmare, existau toate premisele ca România să o ducă mai bine”, a mai spus Grindeanu.

El își reproşează că a aşteptat „prea mult” ca pentru anumite decizii să existe „OK-ul” şi de la coaliţia de guvernare.

„Aşa, ca reproş general – faptul că am aşteptat prea mult ca anumite decizii, care poate ţineau în mod direct de actul de guvernare, să aibă OK-ul şi de la coaliţia de guvernare. Pentru că s-a dovedit şi se va dovedi în viitor că acest lucru nu e potrivit pentru o guvernare coerentă şi corectă. Ăsta ar fi (…) principalul reproş pe care mi-l fac”, a subliniat Grindeanu.

Întrebat dacă a existat vreodată demisia sa în alb, el a răspuns afirmativ, dar nu a făcut alte referiri în legătură cu acest lucru.