Grila TVR, după Campionatul Mondial de fotbal

Grila TVR, după Campionatul Mondial de fotbal

Seriale şi documentare noi iau locul meciurilor la televiziunea publică.

De mâine, TVR vine cu seriale şi documentare noi care vor acoperi spaţiile orare alocate în ultima lună meciurilor din Campionatul Mondial de Fotbal. În încercarea de a păstra audienţa câştigată cu sportul rege, titlurile propuse de televiziunea publică caută să acopere o paletă cât mai mare de genuri.

Jeff Goldblum, un poliţist paranormal

De la ora 17.00, este programat documentarul "Noile Paradisuri", o producţie Franţa, 2008. Pentru 45 de minute suntem invitaţi într-o călătorie cu peisaje mirifice puţin cunoscute şi noi universuri culturale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seara, de la ora 21.10, debutează un nou serial poliţist, "Extravagantul Raines", o producţie din 2007 a NBC Universal Television, în regia lui Félix Enríquez Alcala. În rolul principal îl revedem pe Jeff Goldblum (Michael Raines). Acţiunea se petrece în Los Angelesul zilelor noastre, iar Raines este un poliţist cu abilităţi paranormale, care se ocupă de cazurile de crimă nerezolvate ale colegilor săi.

De la ora 22.00, puteţi urmări primele două episoade din serialul "Să mănânce cozonac!", producţie Marea Britanie, 1999, Seria TV îi are în rolurile principale pe Dawn French şi Jennifer Saunders şi este o comedie de moravuri despre Franţa anului 1782. Acţiunea se petrece la Palatul Versailles. În timp ce poporul e la un pas de revoltă, Columbina, contesă de Vache, ajutată de camerista Lisette, ţese intrigi pentru a afla secretele întunecate ale nobililor.

La ora 22.30, TVR Cultural propune documentarul-serial "Giganţi ai secolului XX", o producţie Marea Britanie, 1999. Documentarul îi are ca personaje principale pe politicienii care au influenţat secolul XX: Lech Walesa, Fidel Castro, Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Sadam Hussein şi Nelson Mandela.

Iar de la ora 23.00, TVR 1 ne prezintă povestea mariajului scriitorilor Vita Sackville-West şi Harold Nicolson, pornind de la romanul scris de fiul celor doi, Nigel Nicolson. "Portretul unei căsnicii" este un serial britanic produs în 1990, care a primit trei Premii BAFTA.