Evenimentul Zilei > Actualitate > Google vrea să formeze un “dream team” de hackeri, care să descopere cele mai mari vulnerabilităţi de pe internet
Google vrea să formeze un “dream team” de hackeri, care să descopere cele mai mari vulnerabilităţi de pe internet

Google vrea să formeze un “dream team” de hackeri, care să descopere cele mai mari vulnerabilităţi de pe internet

La începutul acestui an, a fost o descoperită breşă gravă de securitate, denumită Heartbleed, despre care se spune că a fost cea mai gravă din ultimii ani. Acum, Google vrea să se asigure că astfel de incidente nu se vor repeta, motiv pentru care caută cei mai buni hackeri din lume, pentru a descoperi toate vulnerabilităţile din sistem.

Potrivit Business Insider, această operaţiune va purta numele Project Zero, iar scopul ei este de a descoperi şi repara toate defecţiunile grave din toate programele de pe internet, nu numai pe cele ale Google.

Numele proiectului vine de la termenul „zero-day” („ziua zero”), folosit pentru a descrie un atac sau o ameninţare cibernetică care scoate la iveală o hibă necunoscută până în acel moment. Un astfel de atac a fost şi Heartbleed, în condiţiile în care a trecut destul timp până ca Google să depisteze problema şi să o repare.

Google va anunţa în perioada următoare numele echipei care va face parte din Project Zero.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News